Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (394)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Frozen nepotrebovalo absolútne žiadne pokračovanie, ale tvorcom to pochopiteľne nedalo a na úspechu prvého filmu chceli stavať ďalej. Tento sequel so sebou priniesol síce originálny príbeh, ale celé mi to prišlo také akési zbytočné. Ani piesne už neboli také oslnivé ako vo Frozen I, takisto ani humor nedosahoval predchádzajúcu úroveň. A ten záver, keď sa Elsa pobrala preč z kráľovstva kdesi do lesa, to bolo podľa mňa dosť odveci. Sestry sa rozdelili, hoci v prvej časti bolo práve toto hotová katastrofa... Nuž, kľudne to mohlo zostať aj bez sequelu. 2* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sexy Elsa na ledovém hřebci ve 3D verzi je prostě nejvíc. :) Celkově namakané, čekala jsem, že si tohle pokračovaní budou u Disneyho hýčkat a ještě mě překvapili, takže ode mě jen chvála. Souhlasím s názorem, že pohádka cílí na své původní diváky, kteří mezi tím povyrostli. Stejně tak je příběh dospělejší a ani větší děti či dospělí se nudit rozhodně nebudou. Zároveň se bude líbit a divákům nejmenším. Olaf dostal větší prostor a rozesmívá celé kino, řada odkazů na jedničku se taky našla (i Pátý element se člověku vybaví..), za mě krásné ve všech směrech, plná palba. ...a když se při prvním záběru ozvaly nahlas ohromené malé děti: "Jééé, sněží!!!" bylo jasné, že letošní Vánoce máme za dveřmi ;) Ať se líbí! ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že po jedničce (i když po dlouhých 6 letech)  přišlo pokračování, které zpočátku překvapí tajemnějším, mystičtějším a vyspělejším nádechem. Ten ale v průběhu filmu trochu vyprchá nebo není dostatečně využit. A i když se pořád sem tam najdou zajímavější momenty, které dokážou snad i překvapit, tak Disney jinak v podstatě po většinu času překládá podobnou věc, jako minule. Ale tak nechcem fůru změn...a podobně jako minulé, to  na jedno zhlédnutí to neurazí, je to poměrně milé a pokud jste šestiletá holčička, budete z toho nadšení a pokud by to s vámi náhodou chtěla vidět starší oblíbená kamarádka nebo drahá polovička,  určitě to vydržíte a nezažijete špatný večírek (:D). Musím říct, že z té trojice animáků, co jsem tento měsíc v karanténě mě potěšily všechny, mám pro ně slabost (:D), ale Ledové králoství se mi z nich  libilo určitě nejméně. Ale alespoň  mi přijde strašně roztomilý Olaf s  hlasem Kopty. Kvůli tomu sněhulákovi má ta série určitě smysl.(:D)A písnička Tam kde fouká severák je vážně hezká, i v českém dabingu. Ta se u nás hodně ujala. A já jsem pro, je to radost, když se povede něco takhle vyjímečného, ale zdá se mi, že je zde ve své vyjimečnosti hodně ojedinělá a klidně bych si ji dokázal představit v lepším filmu (:D). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. " ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První díl Ledového království byla ještě taková klasická a hloupoučká Disneyovka, ale u druhého dílu, který vznikl vlastně jen kvůli úspěchu jedničky, se tvůrci jaksi nerozhodli, jakým směrem se mají vydat. Dost mi to připomíná, jak se před pár lety Disney sekl u osmé epizody Star Wars a film je tak mixem všeho možného. Písničky jsou tentokrát opravdu otřesné, navíc jde vidět, že se tvůrci až moc inspirovali u videoklipů ze sedmdesátých let. Jo a taky si páni tvůrci trošku spletli, kde se příběh vůbec odehrává, protože ze Skandinávie tu máme rázem příběh o kolonizátorech a indiánech. Upřímně se bojím, jak bude vypadat pokračování, pokud tedy bude. Některé série prostě sequely dostávat nemají. 45% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama