Ledové království II
USA, 2019, 103 min
Chris Buck, Jennifer LeeScénář:
Jennifer LeeHudba:
Christophe BeckHrají:
Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad, Sterling K. Brown, Evan Rachel Wood, Alfred Molina, Santino Fontana, Martha Plimpton, Jason Ritter, Jeremy Sisto, Ciarán Hinds, Rachel Matthews, Alan Tudyk, Mattea Conforti, Antonio Raul Corbo, Aurora AksnesProducenti:
Peter Del VechoStřih:
Jeff DraheimPlakáty
Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně.(Falcon)
- Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve II musí dúfať, že sú dostatočné...(Saturn)
- Elsa sa narodila s neobyčajnou kúzelnou mocou. V prvom filme o Ľadovom kráľovstve sa bála, že je pre svet a najbližších prisilná a môže im len ublížiť. Teraz sa jej prihovára tajomný hlas, ktorý ju omamne láka k sebe. Spoločne s Annou, Kristoffom, Svenom a Olafom sa kráľovná Elsa vydáva na dobrodružnú a nebezpečnú cestu na sever, cez nepreniknuteľnú hmlu, do tajuplného neznáma. Nájde Elsa odpovede na otázky o záhadnej histórii kráľovstva Arendelle? Odhalí pôvod svojich nadprirodzených schopností? Keď je Ľadové kráľovstvo v ohrození a času nie je nazvyš, Elsa musí dôsledne využiť všetku svoju zázračnú moc.(TV JOJ)
Photo © Walt Disney Pictures
- Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
- Britský řetězec supermarketů Iceland propagoval film jako součást své vánoční reklamy v roce 2019. (PamPero 1)
- Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
Mládeži přístupný
21.11.2019 Falcon |
---|---|
21.11.2019 Saturn |
22.11.2019 Walt Disney US |
08.04.2020 Magic Box |
08.04.2020 Magic Box |
Související
- At Home With Olaf (TV seriál) (2020)
- Once Upon A Snowman (2020)
- Ledové království: Vánoce s Olafem (2017)
- Ledové království: Polární záře (2016)
- Oslava v Ledovém království (2015)
- Ledové království (2013)
Podobné
- Na vlásku před šťastně až na věky (2017)
- Na vlásku: Seriál (TV seriál) (2017)
- Na vlásku šťastně až navěky (2012)
- Na vlásku (2010)
- Krásná Locika (TV film) (2009)
- The Story of 'Rapunzel' (1951)
Wiikii
Disneyho princezny jsou nejoblíbenější mezi nejmenšími a to nejen holčičkami. Hold ale já jsem starší a i vševědoucí, tedy jak řekl Olaf(který byl taková vtipná propojovací část mezi dětmi a dospšlými). A podle mého, první díl byl lepší, tohle už byla spíš jen dokončovačka, protože první Frozen vydělal hodně peněz. Jinými slovy, zazpívat, zachránit a konec.... HODNOCENÍ: 60% (3*)(14.4.2020)
Bebacek
Druhý díl nastoluje řadu dalších nosných témat a poselství spjatých nejen s Elsou a Annou, ale i s ostatními postavami (zejména s Olafem a Kristoffem). Elsa si sice v prvním díle prošla důležitým procesem sebepřijetí, ale v závěru svou svobodu (ledové království) stejně opustila a znovu se podvolila svazující funkci královně Arendellu. Příběh druhého dílu je proto odvíjen od opětovné nutnosti Elsina osvobození se z okovů povinností a návratu k vlastní podstatě. V hledání odpovědí na existenciální otázky se pohádka posunuje do roviny filmu–terapie. Jelikož Elsa nechápe, co se kolem ní děje (slyší volání hlasů) a ztrácí vnitřní klid, musí se podvolit psychoterapii ve smyslu návratu do minulosti za účelem objasnění jednání v přítomnosti. -- více v mojí recenzi na 25fps.cz(20.12.2019)
JohnCZ
Příběhově až moc jednoduché, ale nemůžu říct, že by to bylo úplně neoriginální. Přeci jen udělat animák bez jakéhokoli ústředního záporáka není jen tak a působí to fakt osvěžujícím dojmem. Animace je krásná a to jak krajinky, tak rozpohybování postav. Je to celé docela temné (ne však tak, jak naznačoval trailer) a hlavní dvojice působí příjemně živě. Nevím čím to, ale charaktery rozanimované tvůrci Tangled či prvního Frozen na mě působí nejen mimikou, ale i tím, jak jsou napsané, mnohem víc lidsky, než jak je tomu u drtivé většiny konkurenčních animáků. Elsu a ještě roztomilejší Annu si proto nelze nezamilovat. A právě v kontrastu s potemnělou atmosférou, realistickými krajinkami a uvěřitelnými postavami tam (opět) ten infantilní Olaf působil jako pěst na oko. Jar Jar ve formě sněhuláka, který jako kdyby do Frozen přeskočil z naprosto jiného filmu. Hudební čísla fajn. Druhé Let It Go se sice nekoná, jinak ale muzikálová pohádka, jak má být.(11.2.2020)
Cervenak
Mojej 10-ročnej dcére sa to ohromne páčilo, dokonca viac ako prvý diel, celé to oné s mágiou živlov a Elsou ako piatym elementom ju úplne nadchlo. Mno, a teraz nepodstatný názor dospelého sprievodcu. :) Meh! Snaží sa to tváriť temnejšie a dospelejšie, ale je to len taký polotovar vycucaný z jedenásteho prsta. Pesničky, z ktorých ma žiadna nezaujala, tvoria prisámbohu polovicu filmu, nijako neposúvajú dej a slúžia len na to, aby ten chabučký príbeh nejako natiahli na 90 minút. Animácia úžasná, ale chýba tomu akýsi epickejší rozmer, ten ty chytí až zhruba v posledných 10 minútach, kde je film na chvíľu celkom pôsobivý. Olaf otravný, samozrejme, ale nie až tak ako Anna, ktorú som chcel už v polovici schmatnúť za tie digitálne pliecka a poriadne ňou zatriasť, aby sa spamätala.(24.11.2019)
Xmilden
U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50%(23.3.2020)