Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (394)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hocikto, kto pôjde na film do kina, nebude ľutovať (hlavne ak v originálnom znení). Frozen II je síce Disneyovka určená pre deti, avšak, niektoré vtipy sú určené skôr pre dospelých/dospievajúcich, pretože deťmi nebudú veľmi pochopené. Takto tvorcovia naozaj vytvorili dvojku, ktorá je určená aj pre tých, ktorí boli deťmi, keď sledovali prvý diel. K animácii niet, čo dodať, je prekrásna, počnúc od každej vločky po pramene vlasov. Napriek tomu, že Let it go, je niečo neprekonateľné, Frozen II sa podarilo vytvoriť výbornú zapamätateľnú pieseň (Into the unknown), ktorej tóny sa vám určite dostanú do povedomia. Originálny soundtrack a niektoré pesničky v "Indie" podaní vyrážajú dych, odporúčam - Kacey Musgraves - All Is Found. Animátori sa perfektne pohrali s vážnosťou niektorých tém, a spôsobili, že väčšina kina sa smiala až padala zo stoličky, Kristoffove "Into the woods" pôsobí zároveň zamilovane a vtipne, čo úplne vystihuje jeho charakter. Lenže, tu sa dostávame k problémom. V podstate ani jedna z hlavných postáv neprejde akoby to Olaf nazval "transformation". Nevidíme, žiadny charakterový rast, či zmenu, preto je príbeh posúvaný iba konaním iných postáv, ktoré v podstate v príbehu nie sú. Oplatí sa ísť si to pozrieť? Určite. Oplatí sa to pozrieť ešte raz? Stopercentne. Ale určite si vypočujte soundtrack. 75% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nastoluje řadu dalších nosných témat a poselství spjatých nejen s Elsou a Annou, ale i s ostatními postavami (zejména s Olafem a Kristoffem). Elsa si sice v prvním díle prošla důležitým procesem sebepřijetí, ale v závěru svou svobodu (ledové království) stejně opustila a znovu se podvolila svazující funkci královně Arendellu. Příběh druhého dílu je proto odvíjen od opětovné nutnosti Elsina osvobození se z okovů povinností a návratu k vlastní podstatě. V hledání odpovědí na existenciální otázky se pohádka posunuje do roviny filmu–terapie. Jelikož Elsa nechápe, co se kolem ní děje (slyší volání hlasů) a ztrácí vnitřní klid, musí se podvolit psychoterapii ve smyslu návratu do minulosti za účelem objasnění jednání v přítomnosti. -- více v mojí recenzi na 25fps.cz ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

V jednom kině vyprodáno - ve druhém skoro, ale to už jsme se tam dostali. A hordy malých převážně holčiček (zhruba tři na jednoho dospělého), které byly natěšené a nakonec se zasmály jedině když něco (cokoli) hýknul Sněhuláček Olaf. Ostatnímu (jakože příběhu) nijak zvlášť nerozuměly, ale nezdálo se, že by je to trápilo. Hlavně, že naše princezničky Anna s Elsou byly pořád tak úhledné, se štíhlým pasem a v krásných šatech. A pořád se měly rády hlavně mezi sebou; není divu, když si Anna musela vystačit s tím trumberou, který ji celý snímek oddalovaně (Bože, v kolika filmech jsme to už viděli!) žádal o ruku a Else radši ještě nikoho ani nenašli (asi až v trojce, že). Ale ani jednou jsem neusnula, což se mi u animáků stane málokdy, takže bych neměla škudlit a za tento megafenomén dát aspoň 4 hvězdy, což ale neudělám, protože se tvůrci dopustili jedné zásadní chyby: za šest let nedokázali oslovit nikoho, kdo by napsal jednoznačný hit jako byl v jedničce. Všechny holčičky denně zpívaly "Najednou..." a teď mají smolíka. Néé, vlastně musím dát čtyři hvězdy, to nemůžu neteřím udělat, ony tady nehlasují, protože se neumějí ještě ani pořádně vysmrkat, ale jistě by daly plný počet. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdy stejně jako jednička. Je to fajn, nicméně co se animáků týče, tak opět nic výjimečného. Proč si to lidi až tak zamilovali mi je proto stále záhadou - myslím, že snad každý rok se objeví minimálně jeden o třídu lepší animák. Nebýt navíc Olafa, tak jdu mimochodem rozhodně i o hvězdu níž, to je jasnej tahoun filmu... :) Vlastně ani nevím jak jednička (protože si ji upřímně už ani moc nepamatuju), ale docela mi vadilo, jak film pokaždé něco rozjede, ale při stopáži 103 minut to samozřejmě nemá šanci dotáhnout do konce - zbytečnost některých postav a scén byla do nebe volající. A to nepočítám, že čtvrtinu filmu zabírají písničky, které děj neposouvají ani o mák. Scénář měl přitom docela potenciál, ale jako celek to moc nefungovalo - chyběly prostě větší emoce. Na druhou stranu vynikla právě většinou ta vata a určité segmenty (např. scénka Olafa). Velký palec nahoru má u mě nicméně song Into the unknown, který je pro mě dokonce i lepší než minulé Let it go. Snad se jen u potenciální trojky (která po tom komerčním úspěchu bez tak vznikne) dočkáme trochu větší originality. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že po jedničce (i když po dlouhých 6 letech)  přišlo pokračování, které zpočátku překvapí tajemnějším, mystičtějším a vyspělejším nádechem. Ten ale v průběhu filmu trochu vyprchá nebo není dostatečně využit. A i když se pořád sem tam najdou zajímavější momenty, které dokážou snad i překvapit, tak Disney jinak v podstatě po většinu času překládá podobnou věc, jako minule. Ale tak nechcem fůru změn...a podobně jako minulé, to  na jedno zhlédnutí to neurazí, je to poměrně milé a pokud jste šestiletá holčička, budete z toho nadšení a pokud by to s vámi náhodou chtěla vidět starší oblíbená kamarádka nebo drahá polovička,  určitě to vydržíte a nezažijete špatný večírek (:D). Musím říct, že z té trojice animáků, co jsem tento měsíc v karanténě mě potěšily všechny, mám pro ně slabost (:D), ale Ledové králoství se mi z nich  libilo určitě nejméně. Ale alespoň  mi přijde strašně roztomilý Olaf s  hlasem Kopty. Kvůli tomu sněhulákovi má ta série určitě smysl.(:D)A písnička Tam kde fouká severák je vážně hezká, i v českém dabingu. Ta se u nás hodně ujala. A já jsem pro, je to radost, když se povede něco takhle vyjímečného, ale zdá se mi, že je zde ve své vyjimečnosti hodně ojedinělá a klidně bych si ji dokázal představit v lepším filmu (:D). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama