Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (393)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejsem cílovka, což jsem nebyl ani v době premiéry prvního dílu, na kterém jsem byl v kině a celkem si jej užil. Uteklo mnoho let, Frozen nabralo děsně otravný kultovní status a mě se to dé dvojky vůbec nechtělo, zvlášť když vím, jak Disney (a jejich filiálky) v poslední době točí sequely (Toy Story 4 zbytečnost ad absurdum). A zbytečné rozvětvování dostatečně uzavřeného příběhu (tak jak si matně vybavuji) se dostavilo i tentokrát, nevyhnutelné trojce se již vyhnu s jistotou. Stále si stojím za tím, že kvalitní animáky si dokáží užít rozdílné generace diváků, Frozen asi vždycky bude mít jasně danou, leč dostatečně početnou, cílovku, za mega úspěch (nejen) tohoto filmu je však třeba Disneymu vyseknout mocný kudos, kraluje na všech frontách...PS : Olaf je skutečně vůbec nejotravnější postava v početném zástupu filmů, které jsem za drahnou dobu viděl..6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Frozen nepotrebovalo absolútne žiadne pokračovanie, ale tvorcom to pochopiteľne nedalo a na úspechu prvého filmu chceli stavať ďalej. Tento sequel so sebou priniesol síce originálny príbeh, ale celé mi to prišlo také akési zbytočné. Ani piesne už neboli také oslnivé ako vo Frozen I, takisto ani humor nedosahoval predchádzajúcu úroveň. A ten záver, keď sa Elsa pobrala preč z kráľovstva kdesi do lesa, to bolo podľa mňa dosť odveci. Sestry sa rozdelili, hoci v prvej časti bolo práve toto hotová katastrofa... Nuž, kľudne to mohlo zostať aj bez sequelu. 2* ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se mi asi líbil více než první, protože je temnější, napínavější a zajímavější. Přesně z těchto důvodů se mi ale zdá, že pro děti zvláště ty menší může být komplikovanější k porozumění. Ale když si vzpomenu na svoji dcerku, pro tu bude stejně nejdůležitější, jestli uvidí Elsu a Olafa, takže peripetie minulosti, které je sužují ji rozhodně trápit nebudou :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově až moc jednoduché, ale nemůžu říct, že by to bylo úplně neoriginální. Přeci jen udělat animák bez jakéhokoli ústředního záporáka není jen tak a působí to fakt osvěžujícím dojmem. Animace je krásná a to jak krajinky, tak rozpohybování postav. Je to celé docela temné (ne však tak, jak naznačoval trailer) a hlavní dvojice působí příjemně živě. Nevím čím to, ale charaktery rozanimované tvůrci Tangled či prvního Frozen na mě působí nejen mimikou, ale i tím, jak jsou napsané, mnohem víc lidsky, než jak je tomu u drtivé většiny konkurenčních animáků. Elsu a ještě roztomilejší Annu si proto nelze nezamilovat. A právě v kontrastu s potemnělou atmosférou, realistickými krajinkami a uvěřitelnými postavami tam (opět) ten infantilní Olaf působil jako pěst na oko. Jar Jar ve formě sněhuláka, který jako kdyby do Frozen přeskočil z naprosto jiného filmu. Hudební čísla fajn. Druhé Let It Go se sice nekoná, jinak ale muzikálová pohádka, jak má být. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že Frozen 2 má určitá nedotažená místa a že se nepodařilo naplnit stoprocentně jeho potenciál. Přesto ho vidím jako velmi povedený a jen o malinko "horší" než první díl. Svým způsobem je totiž oproti jiným Disney pohádkám docela nestandardní - namísto běžného záporáka (který tam vůbec není) tam totiž postavy zápolí spíš se svým nitrem a svou minulostí. Snaží se vyrovnat se svým údělem a napravit dávné křivdy. Stejně tak hlas, který slyší Elsa, se dá dost dobře vykládat jako její "intuice", která ji vede tam, kde má být. Zkrátka mi to přišlo vlastně jako velmi moderní a svým způsobem odvážné pojetí. A co si budeme povídat - písnička "Into the Unknown" je nakonec stejně mocná a chytlavá jako někdejší "Let it Go". Nakonec bych proto byla schopná odpustit i některé nedostatky jako například podivně kýčovitá a sladkobolná píseň Kristoffa (která se k této postavě zkrátka vůbec nehodí a bylo mi záhadou, proč ji tam vůbec v takovém pojetí dávali) či některé drobné nesrovnalosti na konci. Zpětně totiž vidím film jako veskrze dobrý a opravdu jsem se po celou dobu bavila a se zájmem příběh sledovala. Olaf taky opět pobavil (především jeho píseň "When I Am Older"). Takže vzhledem k mé výsledné spokojenosti nemám důvod film srážet na nižší hodnocení. Z mého pohledu jde stále o značný nadprůměr. ~(4,1)~ ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama