Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Recenze (43)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skupinka kamarátov sa vyberie na chatu blízko lesa, ktorá patrí zamestnávateľovi jedného z nich. Chvíľu po príchode však zaregistrujú niečo, čo sa ani trochu nepodobá ľudskej bytosti. Avšak pokúsiť sa zistiť, čo sa im mihlo pred očami skupinku môže stáť život a je príliš neskoro na to, aby sa vrátili späť domov. Celkový dojem: Jeden z ďalších novodobých found footage hororov s tým rozdielom, že sa tvorcovia spoliehali skôr na sci-fi efekty a tak sme dostali found footage alien horor. Tvorcovia sa však nehanbili zobrať si pár nápadov z misky od The Descent, Záhada Blair Witch a ďalších iných, známych hororov. Avšak zatiaľ čo dve menované boli dobre spracované, natočené zaujímavým štýlom, boli napínavé a mali naozaj čo nového ponúknuť, u The Gracefield Incident skôr prevláda totálny amaterizmus – hereckí ,,prepadlikovia“, ktorým dobre že neprasknú oči a nevybuchne im huba (všímaví si tuto skutočnosť všimli určite taktiež), trápne lakačky, lacné CGI efekty, lacná kamera a obraz, avšak z prostriedkov z toho tvorcovia mohli vyťažiť oveľa, oveľa viac. Svojim spôsobom sa mi to aj páčilo, bez problémov som to vydržal pozerať dokonca a mimozemšťania ma celkom zaujali, i keď myslím, že veľa priestoru tu nemali. Ak vám nevadí amaterizmus a prehnane trápni herci, myslím, že to zvládnete dopozerať bez väčších problémov, avšak ja to neodporúčam. edit (9.1.2019): odpad. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád found footage. Je to (pod)žáner ako každý iný. Má svoje plusy aj mínusy, fanúšikov aj odporcov. Určite nie každý found footage je dobrý, ale niektoré sú. A veci, ktoré na found footage iným ľuďom vadia mne vyhovujú, lebo viem, že sú charakteristickou súčasťou tohto sub-žánru. Každopádne, keď je film zlý, tak je zlý – a je fuk, či ide o found footage alebo romantickú komédiu. A tento film zlý je. Strašne zlý. Jedna vec je kombinácia so sci-fi, čo moc nemám rád (radšej mám hororové found footage). To by sa však ešte dalo zniesť. Rovnako tak menej kvalitný obraz – ostatne, ide o bežnú súčasť každého správneho found footage filmu. Čo už sa zniesť nedá je otrasný scenár, útrpné CGI a extrémne nesympatické postavy – ženy sú hysterické mrkocinky a chlapi zúfalí blbci. Zaujme len koniec s bábätkom. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už samotné plakáty toho prozrazují až příliš, takže i těm pomalým musí být po pár minutách jasné, že tu nepůjde o žádného Yettiho. Snímek je další variací na téma partička lidí uprostřed lesa, kterým na záda dýchá návštěvník z kosmu. Tečka. Je sice fakt, že děj poměrně frčí, postavy občas přemýšlí (!) a nápad umístit kameru do oka jednoho z protagonistů je dokonce výborný, ale cukrkandlový závěr tohodle ražení je vážně na facku. Pokud vás tedy už dávno nebaví FF forma, pobíhání v lese (případně v kukuřičném poli) a dlouhé zírání do tmy s následující lekačkou, svou pozornost upřete jiným směrem. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl desítky, možná i stovky found footage hororů, a Gracefield Incident rozhodně nepatří mezi ty, které si budu na svém novém 10TB Seagate disku, kam se mi vejdou tisíce, možná i desítky tisíc hororů, opakovaně přehrávat. Snímek do daného subžánru bohužel nevnáší žádné inovativní prvky a ona eye-cam, nad kterou se zde někteří hororově méně vzdělaní uživatelé nadšeně rozplývají, již byla k vidění například ve Wingardově segmentu Phase I Clinical Trials v rámci úspěšného hororu V/H/S 2. Zklamalo mě i použití jistých CGI elementů, které některým scénám mírně ubralo na realističnosti. Atmosfericky se však Gracefield Incident poměrně vydařil a nebýt přestřelené stopáže, nepochybně by si odnesl vyšší hodnocení. Závěrečná půlhodina naneštěstí vyústila v příběhovou repetitivnost a dílo zkázy pak dokonal zcela nepatřičný happy end. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew (Mathieu Ratthe) so svojou ženou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. - Po viac ako dvoch rokoch som sa konečne dočkal a už dlho ma niečo nepotešilo tak ako tento horor. Found Footage forma tu funguje perfektne a tak kreatívne využitie ako na kukuričnom poli som už dlho nevidel. Umiestnenie na chatu u jazera bolo ako vždy funkčné. Efekty sú v rámci rozpočtu perfektne spracované, nepôsobia otravne a atmosféru to buduje ideálne. Postavy sú už od začiatku velmi sympatické a tvorcovia nestrácali čas a akciu rozbehli hneď v úvodných minútach. Všetko vyvrcholí parádnym a efektívnym záverom, v ktorom sa všetko vyjasní a naplní sa perfektne zvolená stopáž. Na režijný debut s viacmenej amatérskym hereckým obsadením sa to podarilo výborne, aj keď tu je samozrejme mnoho začiatočníckych chýb a vecí, ktoré sa dali vidieť v desiatkach iných hororov a na celkovom dojme tomu uberá aj obmedzenie PG-13 ratingom. A aj keď som velmi pokojný človek, tak by som hlúpych kritikov z Metacritic chytil za držku. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi celý nápad zpětně poměrně dost líbil. Herci - neherci to moc neuměli, celý scénáristický postup byl postavený tak, že každá scénka si tu následující poměrně klopotně připravovala s rozběhem a hlavní teze se opakovaly do zblbnutí... ale celkový dojem zůstal docela příjemný. Povedla se jedna věc - ve found footage si potřebujete udělat nějaký vztah k natáčeným, prostě je zanenávidět, zapohrdat jimi, nedejbože si je oblíbit, ale nemůžou vám být úplně ukradení. :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka spôsobu prezentácie, originálne poňaté "F.F.", z ktorého sa z hľadiska už tak celkom solídnej atmosféry dalo vyťažiť rozhodne viac. Mathieu Ratthe spackal dva hororo kraťasy, ktoré stáli zato, takže latku nasadil pomerne vysoko. No a Ja som rád, že ju nepodliezol. Škoda len, že sa nedostavilo nejaké to gore, no hlavne viac lakačiek, ktoré sú pre daný žáner doslova povinnou "ingredienciou" - 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já horůrky se setkání s UFO mám rád a nevadí mi ani, když jsou natočeny jako food footage. Děj je podobný jako u jiných filmů, tady je kamera dokonce v oku jednoho protagonisty. Největší problém nastává, jak už tomu bývá, v chování postav, které film schazuje. Zase si tu lidi stěžují, že obraz je roztřesený atd. ale musíte si uvědomit, že kdyby se to tak skutečně točilo, tak to bude ještě horší a už vůbec by se na to koukat nedalo. Tohle prostě k FF patří a na můj vkus to zase působí právě moc uměle, že třeba kamera zabírá postavy, i když bych já na jejich místech raději natáčel okolí, kdyby najednou něco vyskočilo. Nikdy to nebude dokonalé, ale s tím se musí počítat. Finále je tak trochu překvapivé a zajimavé, zase přineslo něco nového a loď vypadá dobře, takže bych se nezlobil za nějaké pokračování s nějakým jiným příběhem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozná amatérčina. Hodné ocenenia je akurát len to, že ponúknutá forma FF bola zvládnutá pomerne dobre a vôbec nie rušivo, tak ako som obyčajne navyknutý (žiadne roztrasence a pod.). No herci boli jedna veľká katastrofa, miestami mi pripadali ako banda malých detí, ktoré sa hrajú niekde na dvore za škôlkou na kovbojov a indiánov. Tak infantilne zahrané až z toho mrazí. Zabilo to aj to málo dobrého, čo z toho mohlo byť, pretože námet a dejová linka neboli vôbec zlé (aj keď nejde o žiadne terno) a až na ten nudnejší úvod to malo rýchly spád. Škoda, snímok mal na viac. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že FF má svý nejlepší časy za sebou a téma mimoňi v hororu mě moc neberou, tak uznávám, že se na The Gracefield Incident dalo koukat. Sice to není nic převratnýho a dá se říct, že ve velké části filmu jde jen o bezhlavé pobíhání po lese, ale přesto to mělo svou atmosféru.Za mě je to určitě jeden z těch lepších FF projektů za poslední dobu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Poslední desetiletí oblíbenou formu FF opravdu nemusím, takže asi je všem jasné, že se mi do tohohle kusu moc nechtělo, ale co čert nechtěl, okolnostmi jsem byl prakticky přinucen... O to větší bylo mé počáteční překvapení, jak slušný kus The Gracefield Incident nakonec možná bude... Scénář byl sice děravý a předvídatelný až běda, herci se předháněli v tom, kdo bude více přehrávat, ale atmosféra byla kupodivu opravdu hororová... K mé smůle však maximálně tak do poloviny filmu... S rozedněním šlo všechno do hajzlu... Atmosféra, zbytek scénáře, herci... Prostě všechno špatně... A z úplného závěru mi bylo až fyzicky nevolno... Dlouho jsem neviděl tak promrhaný potenciál slušného sci-fi hororu a zvažoval jsem i odpad, ale nakonec při vzpomínce na počáteční spokojenost jsem vyměkl a jeden bod dal... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ratthe je hodně šikovný režisér co se týká krátkometrážných filmů. Bohužel s jeho prvním celovečerákem přichází sprcha. Ne že by film byl špatný ale podle mě nevěděl co chce být. Chce být Found Footage nebo klasickým filmem? Způsob jakým je film natočený je podivný. A dost dlouho se člověk nudí než se začne něco dít. Naneštěstí po chvíli se věci rozjedou. Co bych řekl je že nechápu ty lidi co si stěžujou na efekty přišly mi celkem slušné a design mimozešťanů není špatný. Je to prostě průměrný béčko o invazi na malým prostoru kterých vzniklo za posledních 5 let hodně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem docela rád, že tenhle film mi syn objevil. Pravda, začátek je skutečně otřesný a všechna ta jásání nad krásnou chatou a výhledem naprosto dětinská; často si říkám, že je otázka, který mobil/oko/kamera zrovna tu kterou danou věc filmují, jestli vůbec nějaké; pointa filmu je vykradená z jednoho animáku o dva roky mladšího než tento film; ne vždy se postavy chovají rozumně nebo ne vždy to dává logický smysl. Ale přesto v žánru found footage (a zvláště s Blair Witch prvky), od zhruba 30. minuty slušná podívaná s několika nečekanými scénami, asi třemi slušnými lekačkami SPOLER a pro mne velice příjemným a pozitivním závěrem. Jako kde je psáno, že podobné found footage survivaly musejí skončit tím, že zhebnou úplně všichni? Naopak, tohle ohrané schéma už mne otravuje, a tohle je pro mne zajímavé svým neotřelým pohledem na věc. Ne sice zcela dokonalým, ale minimálně povedeným. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nepřijemně slabé ale působivé, slušné herecké výkony a hodně v pohodě příběh povedlo se bych řekl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když je americko-kanadský snímek „The Gracefield Incident“ z ranku found footage, tak rozhodně má své kvality, minimálně z hlediska svého technického provedení. Herecky není nijak přesvědčivý, dějově nijak nepřekvapí, ale když ho budete sledovat, budete mít pocit, že něco vidíte, že tu skutečně je něco, co má přidanou hodnotu. Ani tak to ale nestačí alespoň na průměr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

PRO NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK Z FILMU NEKOUKEJTE DO GALERIE ANI NA OSTATNÍ PLAKÁTY Absolutně nemám tušení, čím to bylo. Tohle jsem si stáhl s tím, že uvidím další found footage, kde partu debilů nahání potvory, všichni tam budou běhat s kamerou, potvory samozřejmě neuvidíme, nebude to dávat smysl a končí to tak, bude tam pár nejočekávatelnějších lekaček že všichni umřou a možná se na konci objeví, že se to stalo podle skutečné události. Už jenom ten fakt, že parta přátel jede (vybavena kamerami, jak jinak) na chatu do lesa mi říkalo, že mě čeká srač*a. Jo, prvních 20 minut to tak vypadalo, začne to jakousi scénou, že se pár vybourá na silnici, oba přežijí, manžel přišel o jedno oko. Ale je to kluk šikovná, takže si vyrobí nové, do kterého si zabuduje kameru a normálně ho nosí a vrazí si ho do očního důlku. A točí, co vidí. Je to jistě zajímavý nápad a posun ve found footage, ale tak zase, když človk vidí, jak si to oko vyrabí, tak se diví, že si to místo toho oka fakt tam dá. Pak parta kamarádů je v autě, pak na chatě která je od šéfa hlavního hrdiny, tam zjistí, že šéfík je ujetý v hledání Yettiho, všichni melou nudný kecy, kamery se mezi sebou střídají až by z toho jednomu hráblo jo, jo a pak bum, přistane jakýsi meteor a tady to začalo z nějakého důvodu být pro mě napínavé, i když to je pořád found footage. A ono to bylo poutavý s každou minutou čím dál tím víc a víc a navíc se to od ostatních found footage lišilo stále víc. Třeba když začne průser, ještě se všichni stihnou vrátit do chaty a je chvíli klid, tady jsou i klidnější scény i ve středu filmu, asi dvě lekačky tu byly fakt nečekané, chvílemi to bylo i sakra mysteriózní a děly se tam i zvraty, které bych prostě u nějakého klasického found footage fakt nečekal ani náhodou. A posledních asi 25 minut jsem od toho nemohl odtrhnout oči a pořád jsem čekal, jak to celý proboha vyvrcholí, jelikož se tam začaly prostě objevovat zvláštní fakta. Už jenom to, že se jedna část filmu odehrává v lese za dne (!!!) a ono to pořád je napínavý, považuju za úspěch. A ta závěrečná pointa, mě dostala. Jako teda, já si přál, aby... Nemůžu napsat víc, galerie na ČSFD a plakáty spoilerují víc než dost. Mě teda ten konec dostal hlavně proto,, že jsem nevěřil tomu, že by takhle mohl nějaký horor skončit, konkrétně ještě s takovým tématem, jaký má, ale jo, skončilo to tak a a navíc to souvisí s tím, co se řeší v průběhu filmu, takže to není úplně blbý film. Postavy se tu i často chovají celkem logicky, na to jsem taky docela čuměl a většina jich je navíc sympatická. Nakonec z toho pro mě je velmi příjemné překvapení, ale taky je to hlavně tím, že jsem od toho nic nečekal. Dotáhnout nelogičnosti a vrazil bych tam 5*, takhle jenom silné 4*. A to to má 44% tady, asi jsem nedoufal, že se mi ještě bude líbit nějaké found footage... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

OMG! Co jsem to zase právě viděla? Pan Mathieu Ratthe si evidentně všechno dělá rád sám. No někdy to nedopadá dobře. Tak za prvé, herci jsou nesympatičtí. Za druhé, alieni jsou debilní, nestrašidelní, až podezřelé rychlí, mrštní, neviditelní a všechno, co si jen lze představit. Za třetí a teď teda s vykřičníkem. Nechci spoilovat, ale co měla být ta scéna s balonkama? No totální nesmyslná debilita. Za ten závěr už se jen směju a předtitulková scéna mi už taky byla u prdele. Pokud chcete ztratit 90 minut života, s chutí do toho. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Extrémní amatérismus, kterej porušuje naprosto všechny pravidla found footage! Dva lidi s kamerama spolu mluví a jsou v záběru, přestože kamery míří do země. Každou chvíli hraje dramatická hudba, orchestr byl schovanej asi taky kukuřičnym poli a všichni herci v čele s režisérem, kterej si pro sebe napsal hlavní roli, jsou neskutečný kopyta, který nemaj nejmenší tušení, co hrajou a co dělaj ... 2/10 ()

Reklama

Reklama