Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Potešil som sa filmu z prostredia F1. To priznávam. Ale autori nezvádli prepojiť príbeh F1 s príbehom samotných jazdcov a ich súkromia. Pričom akonáhle sa dej filmu dostal mimo závodného zápolenia, nedokázal zaujať, bol nezaujímavý až nudný. A výkony samotných hercov: Sly si odviedol svojský štandard, Til Schweiger potešil, Estella Warren - to vlastne ani herečka neni a nikdy nebude ( takže radšej no comment). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmů z prostředí automobilových závodů je poměrně málo (těch kvalitních ještě méně) tudíž jsem se na tuto podívanou celkem těšil. Bohužel jsem docela na rozpacích. Ne tím, že film absolutně postrádá realitu (bouračky jsou ve většině připadů totálně nereálné) ale spíše tím, že jsem se docela nudil a těch pár efektních "crashů" to nezachrání. Závodů tu podle mě bylo méně než by si takový film zasloužil. Takže snad příště, ale pořád ještě koukatelné. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když se rozhodnete natočit film z prostředí jedné z mnoha pseudozajímavých formulových soutěží (doufám, že tahle byla fiktivní...) a dáte tomu zápletku plnou intrik a zhrzených milenek ve stylu Melrose Place a doplníte to brutálně efektními, ale zhruba stejně brutálně reálnými počítačem animovanými scénkami dobrými tak do arkádové série Need For Speed, dostanete tohle...a podle toho taky dopadnete, i když tam budete mít deset koček jako je Gina Gershon;) A to, že se k tomu propůjčili jezdci jako Montoya, da Matta, Alesi nebo Villeneuve, to je hrůza hrůzoucí...některých z nich jsem si totiž i docela vážil:) Ale protože po troše rozležení té úvahy v hlavě se mi zazdálo, že hudba byla celkem do pohody (rozuměj - pominul prvotní úděs nad tím, že i génius Rob Dougan tady boduje se svojí I'm Not Driving Anymore známou hlavně z traileru na Matrix Reloaded kde se objevila její instrumentální verze) a šíleně explozivní scény už k Harlinovi patří (i když odmítám říkat tomu režijní styl:)), dejme si skoro 2,5*:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Popravdě jde o jeden z těch slabších filmů, ve kterých se objevil Sylvester Stallone, ale rozhodně se na něj dalo dívat. Scénář samotný není žádný zázrak a Renny Harlin je slušný režisér, ovšem tady hrály jasný prim scény ze závodů. Ještě donedávna jsem byl velkým fandou F1 – teď už ne, ale o to víc jsem si tento kousek dokázal vychutnat. Nebo snad jen proto, protože samotný příběh na mě moc velký dojem neudělal. No a dámy, tak ty zde byly opravdu luxusní… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly tuhle zběsilou jízdu náležitě pro dnešního diváka přikrášlil (explozivní kolize jsou úsměvné, ale i dostatečně úderné), do týmu přibral celou plejádu hvězd nižší svítivosti (Reynolds, Gershon, Schweiger) a v dosti spektakulárních karambolech rozjel nablýskané monoposty na smrtících závodních okruzích, které mu posloužily k tomu, aby napsal jeden ze svých nejlepších scénářů pro jednu ze svých nejvíce podceňovaných pecek. Občas sice pobaví (noční honička v ulicích Chicaga) a klišoidní repliky z pusy vypouští směle dál, nicméně slušné drama je na světě!! 50%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Původně chtěl Stallone natočit životopisné drama o legendárním brazilském jezdci Ayrtonovi Sennovi, který tragicky zahynul roku 1994. (hippyman)
  • Meno postavy, ktorú hrá Cristián de la Fuente - Memo Moreno - je kombinácia mien dvoch skutočných pretekárov série CART, Mema Gidleyho a Roberta Morena. (m.a.t.o.)
  • Ve filmových závodech je mnoho odkazů na závody reálné. (Elisebah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno