Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie, u které jsem se smál v podstatě od začátku do konce. Úžasná chemie mezi herci funguje naplno, ale to vše je podáno neskutečnou kadencí, kdy vtipy se střídají jeden za druhým, některé méně nápadné, o to zábavnější, pokud si jich všimnete. Tohle je prostě něco, co se musí vidět a nesmí zapadnout. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak dobrá, Howard Hawks vstkutku nebyl špatný režisér a dialogy se tentokrát opravdu povedly. Ovšem pozor – tím, co určuje a na čem stojí tato úžasná komedie je souhra ústředního dua, (skoro) o ničem dalším to není. Neumím si představit lepší pár pro bláznivou komedii než je Katharine Hepburn a Cary Grant (ano, Příběh z Filadelfie obdivuji srovnatelně). Živelná, kousavě emancipovaná a podivně neodolatelná Hepburn vedle sebe potřebovala právě takového elegantního šviháka, mistra jedovatých poznámek a vkusného humoru. Cary Grant je zde pravda trochu ve vleku okolních peripetií a jeho hitchcockovské role jsou mi bližší, ale vynahradil si to za dva roky právě Příběhem z Filadelfie. Na Leopardí ženě budu vždycky obdivovat schopnost jít za hranu, umět diváka překvapit až do poslední chvíle a neohlížet se na normy a konvence (brzdou je do jisté míry vkus, ale to mi určitě nevadí). Dokonce i dnes mám pocit, že srovnatelná nezkrotnost je u bláznivých komedií celkem vzácná. P.S. - první zlédnutí životní zážitek, z dalšími ale klesá jen minimálně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Časopis Premiere zařadil v roce 2006 film mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)
  • Režisér Hawks bol pri nakrúcaní veľmi spokojný a odvďačoval sa tak, že namiesto nakrúcania vzal štáb so sebou na dostihy alebo inokedy kúpil všetkým dve bedne šampanského. (classic)

Reklama

Reklama