Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ztřeštěná konverzační komedie, která je hereckým koncertem Kat Hepburnové a Cary Granta, o brontosauří kosti, psu a leopardu nemluvě. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n9uUJQRzh4k ()

classic 

všechny recenze uživatele

V dobe vzniku, tesne pred vypuknutím druhej svetovej vojny, brali ľudia, ako diváci, dnes už legendárnu, screwball komédiu, Leopardia žena tak, že ju odignorovali, t. j vzišiel prepadák, ktorý skoro zničil kariéru 4. oscarovej Katharine Hepburn ( samozrejme, ešte ich nemá, ale bude ich mať, a stane sa doživotnou LEGENDOU, aj po smrti, lebo ju zatiaľ, žiadna kráska neprekonala. ), a všestranného, Howarda Hawksa, ktorého vyhodili z R.K.O. Až po dlhom čase všetci zistili, akú chybu urobili, keď si nechali ujsť šialenú komédiu s postavami, ktoré stvárajú neuveriteľné kúsky, kde do popredia sa dostáva leopard, a nebude sám, ktorý robí výtržnosti, čoho svedkami sú Dr. Huxley, ktorý by rád dostal dotáciu milión dolárov na múzeum, kde pracuje na brontosaurovi, kde mu chýba jedna kosť , taktiež sa má ženiť, ale spoznáva „osudovú” ženu - Susan Vance na golfe, a odvtedy sa ich cesty spoja v neustálom behaní, s trapasmi, scénami, aké by nevedeli predviesť, ani na mol opití, bratia Marxovci v réžii Hawksa, ktorý je vyvolený pre tento druh filmu, jeho všestrannosť, je návyková, zvláda rôzne žánre, kde Hepburn a Grant, sú ako utrhnutí z reťaze, takéto kreácie chcem vidieť jedine v originálnom znení, že škoda je nevedieť angličtinu, ako postavy vo filme, vtedy by človek sledoval 100. minútovú jazdu, ako na horskej dráhe s leopardom, ktorý sa fixuje na populárny šláger, tak vtedy sa dobrovoľne necháva rozmaznávať, až dovtedy, kým si nevymení úlohu s divokým leopardom, so psom Georgom, ktorý ukryl vzácnu kosť, policajtami, ktorí všetkých „podozrivých” , pozatýkajú, či cirkus, bohatá teta s tučným kontom. Z Katharine sa mi vylepšila nálada na maximum, dokonalo nedokonalá žena s manierami, alebo Cary Grant, ktorý je zmanipulovaný, naivný, roztržitý Dr. Huxley, kde protiklady sa zázračne priťahujú... Odkedy spoznal Susan, tak všetko je hore - nohami, ale nebyť nej, nikdy by nezažil zážitky, ktoré by si nedokázal predstaviť ani v najdivokejšom sne, a tak ja som za, že sa spoznali, kde David a Susan, vytvárajú dvojicu, na ktorú v žiadnom prípade nezanevriem. Až čas uzrel, aký výnimočný snímok môže byť, ktorý v mojom rebríčku zastupuje žáner, komédia v unikátnom, ale vo výbušnom vzťahu muža a ženy, ktorí prežívajú situácie, ktoré by som chcel prežiť aj ja. Pomerne, ale náročné pozeranie sa chystá... Nevidieť to by bolo väčšou „chybou”, akou bolo ich prvé stretnutie. PS: Kosť Susan prinesie kosť Davidovi do múzea, ale až na konci, a tak má konečne vytúženú dinosauriu kosť... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak mi Hawksova tvorba povětšinou nesedí a celkový hype ohledně jeho režisérské důležitosti v historii Hollywoodu mi přijde poněkud přehnaný, tak mě zážitek z Bringing Up Baby zcela jistě na delší dobu umlčí. Zkrátka a dobře, je to nejlepší crazy komedie, co jsem měl možnost vidět (za mě i lepší než Bogdanovichova pocta What's Up, Doc?). Dokonalá symbióza a totální vycedění vzájemné chemie dua Grant a Hepburn a jedna absurdní situace za druhou. Když už máte pocit, že by tomu mohl třeba spadnout řetěz, přijde moment, který ten předchozí ještě překoná a jede se dál. Skvost v komediálním žánru, vrchol crazy komedie a zatím i to nejlepší, co jsem od Hawkse viděl. 9/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Od začátku úsměvné a nevěřil bych, že se z toho vyklube tak zábavná screwball komedie. Sice stojí na náhodách, ale čert to vem. Duo Grant, Hepburn válí a ostatní postavy taky. Lži a nedorozumění jsou perfektní. Dokonce nemám Katharine co vytknout, a to je co říct. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama