Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Normu jeane Mortensen, znamu svetu ako marilyn Monroe som nikdy nemusel, vlastne  u mna patri do kategorie hereciek, ktore nemusim, rovnako povedzme Fergie, Demi Moore a zo starsich neznasam Polu Negri. Posledne menovana mi nahanala takmer vzdy hrozu, bola temna, cela Pola Negri. Taka Jane Russell bol vyzdy v uzadi oproti Norme, a mala na konte skutocne kvalitne  filmy- Montana Belle  1952, His kind of Woman 1951 a The Tall Men 1955. Tento film Gentlemen prefer blondes je suverenne najlepsim filmom Jane Russell, musim napisat, ze film mal obrovsky uspech, na csfd je  v uzadi, co je vecna skoda. Jane Russell tu bola proste skvela, ovela lepsia ako Norma Jeane Mortensen - apropo, Vdaka tomuto filmu ziskala osoba zvana Marilyn Monroe  prezyvku "hlupa blondinka"  - no a povedzme si na rovinu, intelektual z nej nikdy nebol  : 92 % ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Miluji nesmrtelnou "Jane Russelovou" a snesu i Marilyn Monroe. Takže pro mne film plný elánu, písniček a diamantů, co víc si přát. Svěží, vtipné dílko jenž i po letech nestárne a pořád pobaví. Skvělé muzikálové výstupy, dialogy pitomé přiměřeně a konec správně pozitivní. Co více si přát, za mne 95%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skoro 70 rokov stará snímka a ja som sa o nej dozvedel len nedávno. Mám slabosť pre filmy z obdobia 50.rokov minulého storočia a je jedno či sú to filmy priamo točené z tohto obdobia alebo súčasné snímky zasadené do tejto doby. Tu navyše hrá ikona 50.rokov Marilyn Monroe. Pre fanúšikov footfetishu slabých na srdce túto snímku radšej neodporúčam, lebo by to mohlo byť to posledné čo uvidia. Radosť pre oči. Snímka je krásna vo farebnom prevedení, preto by som odporučil zhliadnuť radšej tú. Herci sú skvelí, má to krásny nádych 50.rokov, od hudby, cez kostýmy po vozový park. O hviezdičku menej za príliš zdĺhavé a nudnejšie dialógy, ale inak som sa príjemne bavil, má to aj prvky komédie. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o nejlepší zlatokopce na světě, nejen Marylin je krásná a hraje svou roli skvěle, ale i Jane je dokonalá. Opravdu vtipné situace jsou proloženy sympatickými muzikálovými čísly. Ani jsem nečekal, že se od Hawkse dočkám dobré komedie. Že si ale uměl vybrat herečky, opravdu radost pohledět. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně tupá podívaná a ze zvláštního důvodu (nedovedu vystihnout proč) od určité chvíle takřka nesnesitelná. Svoje udělají vyhopsaná hudební čísla, kde hladina cukru přesahuje pomyslnou mez skoro bez ustání. Ale ani to a snad ani Marilyn Monroe (která hraje tu svoji tupou postavu vždy tak dobře, že ošálí všechny) nejsou tím nejhorším. Možná vše vězí v náladě, kterou film zanechává. Všechno je taková pohoda a tak bez chyb, že Vám bude za chvíli špatně jen s toho, že u vás doma vrže gauč a pohasíná světlo. Mám pocit, že Jane Russell jako protihráčka k Marilyn úplně nefunguje, její part jí nevěřím a vadí mi. Ono se těžko radí, komu tohle doporučit. Milovníci pamětnických šlágrů asi nebudou chtít vidět ujetou hudební romanci s IQ 20, pro fandy současných slaďáren (které se až tak moc neliší) to zase bude předpotopní vykopávka. Takže dějiny asi nebudou milé. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Scéna, kde spadla Jane Russell (Dorothy) do bazénu, vznikla náhodne. Nakoniec, keď sa premietali denné práce, Howard Hawks povedal, nech sa nevystrihuje. (AdamCritic)
  • Během natáčení musel maskér Allan "Whitey" Snyder Marilyn Monroe slíbit, že ji upraví i po smrti. Slíbil a vtipkoval, že mu ale Marilyn musí dodat tělo ještě teplé. Po dokončení filmu mu darovala zlatou sponu na bankovky s věnováním "Whitey, miláčku, dokud jsem ještě teplá. Marilyn", aby Whitey na svůj slib nezapomněl. Splnil jej 8. 8. 1962. (AdamCritic)
  • Natáčanie snímky začalo 5. mája 1953 a skončilo 13. augusta 1953. (AdamCritic)

Reklama

Reklama