Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (164)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bude ťažké byť nevulgárny, ale aspoň som to skúsil. Ako sa spieva v jednej piesni: "mně snad jebne". Preste takto by som asi opísal tretiu sériu Zaklínača od Netflixu. Prvá séria ma bavila, druhá tiež a na tretiu som sa tešil. Medzitým som si zahral hru a takmer prečítal aj jednu knihu. Ale nechcel som byť neslušný, tak som si pozrel nezrovnalosti s knižnou predlohou. Kto je Voleth Meir? Neviem a asi ani nebudem. Alebo prečo je tak polka čarodejníc vykŕmené černošky? Nechcem nikomu kaziť ideály krásy alebo byť rasistický. Ale myslím, že niekde by mali byť hranice. Ja ani neviem či je to príbeh Geralta, alebo skôr príbeh S Geraltom. Lebo on úprimne vyzerá ako vedľajšia postava. A akokoľvek sa Henry Cavill snaží ho zahrať dobre, niečo je tam proste divné. Geralt ani neplní zákazky, neloví príšery a keď je bojová scéna, tak sa ometá mečom ako keby hral šermiarske divadielko na hrade. A ešte to, že Cavill ide do riti (ani sa mu úprimne nečudujem) zabije už takmer mŕtvy seriál. Ciri, ktorá mi bola nesympatická aj v predošlých sériach je mi tu ešte viacej. Proste absolútne nechápem čo akože toto mladé dievča robí. Nerozumiem ako môže niekto tak sprostý byť "vyvolený". Yennefer je taká že meh. A Marigold, alebo pardon Jaskier (?) je bisexuál... prepáčte mi to, ale čo to kurva je! Prečo je z ničoho nič mastný riťopich? Marigold má byť lámač ženských sŕdc, nie mužských... a ešte Radovid? Akože neviem kto na toto berie nápady. Koniec poslednej časti by som najradšej zapálil a ten popol zabetónoval to zeme. To čo malo byť? VoLaJtE mA FaLkA...bububu poserem sa ty kokos. No je mi z toho fakt zle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě ten americkej Zaklínač začíná pěkně srát. Doba milého překvapení z první série je ta tam. Od druhé série tvůrci celý ten svět totálně rozkurvili. Pominu teď fakt, že se nedrží knih – ještě je přečtené nemám, takže mě to vlastně nemusí ani tolik vadit. Po scénáristické stránce ale většinu série nevím, co se vlastně v příběhu děje. Objevují se náhodní kolemjdoucí, postavy, které vůbec nevím, kdo jsou, proč tam jsou a co jako v životě Zaklínače vlastně chtějí. A co víc, už to není ani o Zaklínačovi, který se mnohdy jen mihne, pronese nějakou hovadinu a zase jde do hajzlu. Kdyby byl alespoň námět zajímavý, tak by se to možná zkousnout nějak dalo, jenže trošičku zajímavé to začíná být až ke konci – pokud se ho dožijete – a tam Vám zase dojde, že je to rozloučení s Henry Cavillem. Plus nesmíme opomenout ani gay hrátky Marigolda a tradiční Netflixovské radovánky s postavami, u kterých nedokážete s přesností šavle francouzského mušketýra za žádných okolností určit pohlaví. Na tyhle herce jsou oni totiž opravdoví machři. Ve výsledku se tedy nemůžu zbavit dojmu, že celá ta série se dostala do slepé ulice, kde jakýkoliv další vývoj spěje do absolutního průseru. Jenže diváci si na Netflixu tu čtvrtou sérii stejně pustí, protože proč ne, že? ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fňuk - to vystihuje snahu vrátit se k předloze po tom, co z původního příběhu nic nezbylo. Nerozumím tomu, proč si tvůrci hráli na vypravěče nových (a mnohdy fakt plytkých, trapných a amatérských) příběhů, když se teď vrátili k tomu již vyprávěnému. Výsledkem je chaos. Ten, kdo zaklínače zná, je zmatený z toho pokrouceného světa, několikrát přepsaných charakterů postav a jejich motivů. Ten, kdo ho nezná, musí být zase zmatený z toho, že se nic nevysvětlí, nic nemá hranice ani pravidla. Scénář je nenápaditý, snaží se působit rafinovaně, ale přitom postrádá jakoukoliv návaznost a logiku. Chybí jasné směřování od A do B, nemáme totiž ani A ani B, žádný hlavní příběh, motiv, vývoj postav… nic. Je to prázdné a návrat k předloze už to nezachrání. Je mi líto Cavilla, měl to pro něj (a nás) být splněný sen, místo toho je to noční můra. A to si nikdo z nás nezasloužil. Jediné pozitivum je v tom, že mě tvůrci namotivovali k opětovnému přečtení knih… potřebuju si spravit chuť. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou třetí sérii a je až s podivem, jak moc se třetí série drží knih, logicky je mu to vyčítano, tak jako v předchozí sérii, se zase vyčítalo to že byla z větší části vymyšlená. A řeknu to na rovinu, první čtyři epizody byli takové kostrbaté, né že by byli špatné, ale příběhově to občas drhlo, ale pak přišla páta epizoda a ta to posunula do těch míst, ve kterých to mělo být už od začátku. Co se mi líbilo, že každá postava tady váhá nad svými činy, má osobní dilema co by měla udělat, komu věřit, na čí stranu se přiklonit, jako volbu učinit, protože každé rozhoduntí má své následky. Ale zkrátíme to, tahle série mi nabídla intriky, perfektní souboje, monstra.....v tohmle směru jedno vypadlo asi ze Dark Souls a písně, opět po hudební stránce radost poslouchat. Původně to mělo být za čtyři, ale když kouknu na ty odborné recenze, tak tam těch pět s chutí dám a sem s čvrtou sérii. Jo a snad se bude Henry Cavillovi dařit u DC, má tam prý nosit kafe a zákusky, takže v tomhle směru je to kariérní postup. ()

ElStupido odpad!

všechny recenze uživatele

Máme tu další sezónu americké telenovely o vědmákovi Geraldinovi, cikánské kouzelnici Jenifr a jejich adoptované dcerce Džamile. Nemohl jsem se dočkat! Až je zase uvidím, jak se hledají a zachraňují pořád dokola. Ty dvě scény z knížek, co tam dali... mohl jsem si oči vykoukat! Naštěstí je tam oproti knížkám hodně epické akce, třeba když bbw černoška vyčaruje dort a hodí ho na nilfgárďana, nebo když černokněžník Ábrfortz použije zaklínadlo a změní se z bělocha na afghánce. Tolik zajimavych lidi tam bylo! Osud je spojil! všechny. Ale nebézpečny síly se je snaži rozdělit! Fandové her můžou skákat a nadšením si rvát vlasy, když se tam sem tam mihne postava z her, jen aby záhy trapně chcípla. Aspoň zbyde víc času na intrikaření lóže čarodějek s obličeji krásnými jako chodidlo. Každý ví, že tohle jsou ty scény, které dělají zaklínače zaklínačem. Né nějaký albín, mečem se ohánějící, filozofující o nesmrtelnosti chrousta. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)
  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)

Reklama

Reklama