Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s velmi dobrou muzikou, Boban Ondráček byl zkrátka pan skladatel, za zmínku stojí i ústřední písnička "Až půjde déšť do trávy spát", vyšla na desce v podání Heleny Vondráčkové. Mám rád Herzovy filmy, Holka na zabití není čistokrevná detektivka, spíše dramatický příběh, místy humorný. Ale to je dáno ztřeštěností hlavní postavy, dívky Aničky. Zaujme bezpochyby i policista Ilja Prachař a upocený kuchař Karel Augusta. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dagmar, tehdy jenom Veškrnová, je skutečně těžkým hereckým kouskem ke strávení. Ovšem Juraj Herz má své kvality, které jsou na filmu vidět. Dramatická detektivní zápletka a skvělé rozložení děje. Klasický kvalitní průměr tehdejší kinematografie. Karel Augusta a spousta dalších skvělých herců, drží základy tohoto v pohodě sledovatelného filmu. ()

Reklama

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jsem neplánovaně viděla asi tak...no určitě dvacetkrát. Dáša Veškrnová jako dívka z děcáku, která na vlastní pěst pátrá po zmizelé kamarádce. Stihne se u toho přizabít u brambor, zamilovat do Abrháma a málem přivodit infarkt dobráckému panu Muraškovi. Herz mě nezklame nikdy, o tom žádná. Co je ale na tomhle filmu naprostá pecka, je hudba. Pustit mi jakýkoli úsek takhle v noci, když jdu na záchod, můžu se rovnou převlíct. ()

zona 

všechny recenze uživatele

Absolutně nedoceněný film! Má úžasnou dobovou atmosféru, nekýčovitě zachycené prostředí Krkonoš, a to je na něm to nejcennější. Jako detektivka taky obstojí a o skvělých hercích v čele s Dášou V. ani nemluvě! Kvality Herzova filmu zvlášť ostře vystoupí, pokud ho srovnáte se současnými filmovými produkty domácí provenience. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

určite si 40 % zaslúži (10 % som strhol za hudobný podmaz, ktorý namiesto toho, aby dej dopĺňal, napĺňal moje uši kakofóniou - i keď si uvedomujem, že podobný typ bum-bang-vŕz bol prítomný v tých rokoch aj v nemeckých kriminálkach)..negatívum filmu okrem slabého scenára bolo pre mňa obsadenie Dagmar do hlavnej úlohy - hrozná, hrozná, hrozná..a nemyslím tým vinič hroznorodý.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Juraj Herz si zahrál malou roli muže, připravujícího si v restauraci v Praze tatarský biftek. (rakovnik)
  • Vít Olmer nesměl v té době režírovat, tak mu Juraj Herz nabídl roli. (M.B)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama