Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to zas až tak hrozný. Veškrnová tu hraje takovou optimistickou holku, která čerstvě opustila děcák a snaží se někde upíchnout. A mezi tím hledá, co se stalo kamarádce. Největším kladem tohohle filmu je, že ukazuje spíš mimoděk dobu socialismu - jak se tehdy žilo, jedlo, jak lidé přemýšleli. To mě na tom asi bavilo nejvíc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta komedie je trochu mimo, spíše je to kriminálka s dosti dramatickou hudbou. Odehrávající se v originálním prostředí horské boudy. Dagmar Veškrnová je tady taková blboučká a naivní. Od začátku mi bylo jasné, kdo je vrah. Zajímavá zápletka, děvče z dětského domova jede do Krkonoš hledat svoji kamarádku, kterou někdo zabil. Dagmar Patrasová v pidiroličce je namluvená polsky. ()

Reklama

zona 

všechny recenze uživatele

Absolutně nedoceněný film! Má úžasnou dobovou atmosféru, nekýčovitě zachycené prostředí Krkonoš, a to je na něm to nejcennější. Jako detektivka taky obstojí a o skvělých hercích v čele s Dášou V. ani nemluvě! Kvality Herzova filmu zvlášť ostře vystoupí, pokud ho srovnáte se současnými filmovými produkty domácí provenience. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde je problém, přijde mi spousta herců tak nějak ... nanic. Pan Abrhám a trochu pan Augusta nevyužitý potenciál, je tu , jako vždy u Juraje Herze hodně mladých hereček (vcelku je známo, proč). Esenbák pana Prachaře se docela dá, starý pán herec byl, ty další generace, mno ... Zápletka je taková utahaná, mladá Dáša docela slušná, ale celkově ani ne tak detektivka 'to by bylo sakra pomalé i na tu dobu) jako hledání kámošky. Horské prostředí přidává určitou zajímavost, to ano. Nevím proč, ale po léta jsem po shlídnutí měl dojem, že vrahem je Muraško. Pro mne osobně je ale na zabití Boban Ondráček, jeho hudba zejména ze začátku mne neskutečně štve. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s velmi dobrou muzikou, Boban Ondráček byl zkrátka pan skladatel, za zmínku stojí i ústřední písnička "Až půjde déšť do trávy spát", vyšla na desce v podání Heleny Vondráčkové. Mám rád Herzovy filmy, Holka na zabití není čistokrevná detektivka, spíše dramatický příběh, místy humorný. Ale to je dáno ztřeštěností hlavní postavy, dívky Aničky. Zaujme bezpochyby i policista Ilja Prachař a upocený kuchař Karel Augusta. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Kuchař Muraško (Karel Augusta) má při výslechu v kuchyni vedle sebe plnou sklenici zvětralého piva. Když se po chvíli napije, je sklenice už poloprázdná a na skle jsou zbytky pěny. (Fenk)
  • Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař. (Redyx1)
  • Režisér Juraj Herz si zahrál malou roli muže, připravujícího si v restauraci v Praze tatarský biftek. (rakovnik)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama