Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (378)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po krátkém seznamovacím úvodu se rozjíždí úžasně napsané a vypointované drama s prvky romantického žánru. Hvězdné obsazení není dle mého na škodu, ba naopak je příjemné vidět známé tváře i ve vedlejších rolích. S blížícím se koncem snímku nechybí i určitá dávka napětí a nevtíravý emotivní rozměr příběhu. Čas při sledování utekl velmi rychle a závěrečné vyústění mě jen utvrdilo v plném hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to doják, jasně, má to z vás vymačkat nějaké ty emoce a hromadu slz, ale prostě se to v mém případě povedlo. Na jednu stranu je to dáno výborným hereckým obsazením, kde mě bavil každý herec, na stranu druhou pak i překvapením v ději, které jsem tak nějak prostě nečekal, o to víc mě dostalo. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tři nejlepší přátelé Willa Smithe jsou nejodpornějšími lidmi, s jakými jsem měl letos tu možnost setkat se v kině (na druhou stranu jeho Howard jako člověk a kamarád taky za moc nestojí). Přesto mě Collateral Beauty nenechala chladným, a to hlavně díky výborně napsaným a podaným dialogům, bez kterých by ta patetická břečka jménem příběh vyvolávala odpor nebo škodolibé pobavení. Takhle to ale kupodivu funguje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šarmantní opus o zdolávání životních útrap neotřelým způsobem. Zvrácená triviálnost typu Pretty Píča si účast naštěstí rozmyslela. Kvůli této domnělé hrozbě jsem do filmu dlouho nešel. Tři kamarádi mají šéfa, který po smrti své malé dcery tak trochu víc sekl se životem. A píše dopisy třem abstrakcím - Lásce, Času a Smrti. Jeho přátelé to tak dál nehodlají nechat, v sázce je totiž prestiž i krach firmy a šéfova příčetnost. Mají s ním plán, za jehož účelem najmou tři divadelní herce, kteří mají personifikovat tyto abstrakce, a začnou se svým pisatelem komunikovat. A pokud vám to zní absurdně nebo legračně, film je důsledný v tom, aby přesně takový nebyl. A je na filmu zajímavé, jaké (režijní) posuny zaznamená. Parta dělá z Willa Smithe blbce, když mu do cesty posílají ochotníky, co mají zastavit nejen jeho pád, ale i pád firmy. Smith je troska, ale když mu má hrábnout, tak kvalitně. A jejich úmysl neprokoukne. Film občas vyloudí nějaké to filosofické moudro, ponoří diváka do myšlenek o smyslu života a pěkně kalkuluje. Nemám mu to zlé. Je zajímavě vystavěn, páchne člověčinou, je intenzivně i zručně natočen. Samozřejmě se dá prokouknout, závěrečné vypointování mu totiž nechybí a divák není ušetřen slzám. Ale je lepší nebádat po vyústění. Obsazení čítá luxus - Will Smith, Kate Winslet, Edward Norton a Keira Knightley si společný sraz v jednom filmu určitě hned tak nedají a režijní vedení Davida Frankela jim dopřálo vkusné herecké chvilky. Velmi příjemné překvapení na poli romanticko/slzopudných dramatizací. 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má pěknou myšlenku, hrají tam známé herecké tváře, zkrátka má to správné podhoubí, které dokáže zaujmout. Nějak tedy nechápu, proč z těchto ingrediencí vznikl tak neuvěřitelně předvídatelný "cajdák", u něhož emotivní momenty téměř vůbec nefungují. Režiséru Davidu Frankelovi se už od samotného začátku celý koncept filmu "sype" pod rukama, z čehož bohužel vznikla podprůměrná záležitost, která se u mě naprosto minula slzopudným účinkem. Tak snad příště. „Row, row, row your boat gently down the stream, merrily merrily merrily merrily life is but a dream!“ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama