Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francúzsko – španielska hranica, 1813. Dopravník pohybujúci sa po španielskom vidieku je prepadnutý francúzskymi vojakmi. Šialenému teroru iba s námahou utečie mladá mníška. O malú chvíľu sú vojaci atakovaní anglickým vojskom a francúzsky plukovník zabíja svojho kapitána. Teraz,v jeho uniforme, predstiera, že je kapitán Dumas a vzdáva sa Sharpemu. Sharpe však začína tušiť čosi podozrivé, ale skôr, ako si stihne veci preveriť, je Dumas akceptovaný. Keď sa z lesov vynorí zdesená mníška, ktorá iba o vlások unikla istej smrti, nedokáže zo seba vydať ani slovo o tom, čoho sa stala svedkom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako příběh to nebylo špatné, ale měl jsem jiný problém; sledoval jsem to ve slovenském znění, přičemž postavy mezi sebou mluvily zjevně anglicky, francouzsky, španělsky, takže občas zazněly i originální jazyky v rámci náznaku, že si osoby mezi sebou nerozumějí, do toho sem tam běžely anglické titulky a z tohoto pohledu jsem se v tom trochu ztrácel. ()

JanniV 

všechny recenze uživatele

Považuji to za jeden z nejlépe nejlépe zpracovaných dílů série. Ne zase tak často se podaří produkci sehnat tolik peněz na masové scény, kvalitní kostýmy, trikové záběry, stejně tak ne vždy je děj knihy dobře scénáristy uchopen a převyprávěn. Postavy jsou živé, není tak těžké se s hlavním hrdinou ztotožnit, ani uvěřit jeho motivaci, je tam správná špetka dobrodružnosti, a ačkoliv mi taky byl více sympatický "veliký Korsičan," docela mi nevadilo, že tu jsou frantíci líčeni jako pěkná banda. Ostatně, oni to opravdu nezvládli ve Španělsku a nakonec tam řádili tak nějak, jak to filmaři přežvejkli v této kapitole důstojníka, co se vypracoval od píky. A pak, že každý voják nemá v tornistře maršálskou hůl. :-D Takže jo, dávám 4* A propos... Nejlepší westerny vznikly ve Španělsku a v tomto případě bylo nejlepší Španělsko a Portugalsko v Turecku. Není to sranda? :-o ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, väčšina to chváli, no mám podozrenie, že iba z nostalgie na detstvo alebo svoju mladosť. Dejová linka síce obsahovala všetko, čo by mohlo zaujať, vrátane špióna, zaujímavého pátrania po tajomnom agentovi, zrady, priateľstva.... Ako celok ma to však nejak výraznejšie nechytilo za srdce, ba viac krát som sa prichytil ako zívam nudou. A to nie je dobre. Slabší priemer. 55/100 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Po pár Sharpodílech se zase vrací větší dávka humoru, která jde ruku v ruce s jednorukým Jamesem Purefoyem, s nímž byl obzvlášť dialog se Sirem Henrym Simmersonem skvělý - což je další skvělá věc, pro mě absolutně nečekaný příchod vedlejší postavy z jiného dílu (konkrétně z Sharpeho Orla) je prostě super a v záplavě postav na jedno použití (neboli na jeden hrdinský čin, po které se dá ona postava heroicky zabít, což mimochodem není spoiler, protože to musí být jasné snad každému) je to vítaní změna, obzvlášť příhodná tím, jak je ona postava bídná (ne v tom smyslu, že by byla špatně napsaná). Jo a Faye, Beanovi to sice sekne, ale v tomhle díle byla v zelené uniformě jasně nejlepší Emily Mortimer (o=´ [info pouze pro mne: komentáč č. 777] ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Britský voják Richard Sharp (Seanovi to v uniformě opravdu sluší ) je hrdinou mnoha dobrodružných příběhů z období napoleonských válek. Viděla jsem tedy jenom „Sharpe ´s Sword“ a knihy Bernarda Cornwella jsem nečetla, ale předpokládám, že jsou si podobné. Jde v nich hlavně o čest, statečnost, ale je v nich samozřejmě i láska. Tentokrát má Sharp proti sobě špióna, po svém boku zachráněnou dívku, ale i zrádce ve vlastních řadách. Na televizní seriál to není vůbec špatné, ale já vždycky měla slabost pro Napoleona, takže jsem fandila druhé straně :-). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v Portugalsku a na Ukrajině. (Yardak)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1812. Jde o 14. knihu v sérii „Richard Sharpe“ od britského spisovatele historických románů Bernarda Cornwella. (LaCasita)

Reklama

Reklama