foto

Ian McNeice

  • nar. 2.10.1950 (67 let)
    Basingstoke, Hampshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, kterého podle jména nepozná téměř nikdo, avšak díky svému vzhledu se do paměti diváků zaryje ihned. Narodil se 2. října 1950 v Basingstoku v Anglii. Začínal v divadle v Shakespearově královské společnosti, kde působil 4 roky. McNeice má tři děti se svou bývalou ženou Kate Nicholls, jmenují se Travers, Angus a Maisie. Děti dokonce napsaly vlastní knihu a životě v Boswanské buši, kde se svou matkou a nevlastním otcem žijí.

Na obrazovkách se poprvé objevil v televizním zpracování divadelní hry THE LIFE AND ADVENTURES OF NICOLAS NICKLEBY z roku 1982. Následovaly mini-role v EDGE OF DARKNESS, TOP SECRET! a nebo ve Formanově VALMONTOVI. Po této roli se několik let věnoval hlavně televizní tvorbě, kterou utnul rolí v ÚTĚKU Z ABSOLOMU. Větších rolí se mu dostalo ve filmech jako ACE VENTURA 2: VOLÁNÍ DIVOČINY s Jimem Carreym nebo ANGLIČAN, KTERÝ VYLEZL NA KOPEC A SLEZL Z HORY s další zářivou hvězdou Hugh Grantem.

V roce 2001 si zahrál v televizním filmu KONFERENCE VE WANNESEE člena SS Gerharda Kopflera a nedávno jsme ho mohli vidět v podobné cameo roli v úspěšné VALKÝŘE. Velkou slávu získal díky své roli ve veleúspěšném seriálu HBO ŘÍM v němž ztvárnil roli senátního vyvolávače ve většině dílů z první série. Díky svému hlasu je často vyhledávaným zbožím i na poli dabingu, což nám předvedl ve snímku STOPAŘÚV PRŮVODCE PO GALAXII, kde jsme ho mohli slyšet coby Vogona Kwaltze.

I přesto, že se dokázal prosadit rolemi (hlavně vedlejšími) ve filmu zůstává především televizním a divadelním hercem.

Dominik "Kaucuk" Horáček

Herecká filmografie

Filmy

2016 We Are Tourists
2008 Valkýra
Zombies: Den-D přichází
2006 Černá Dahlia
2005 Hlas smrti
Oliver Twist
2004 Cesta kolem světa za 80 dní
Frankenstein (TV film)
Mrtvolka
Spartakus (TV film)
The Rocket Post
2003 Chaos and Cadavers
Jsem s tebou
2002 Amnèsia
Anazapta
Ashes and Sand
Muž a chlapec (TV film)
Nečistá hra
2001 Čtvrtý anděl
Konference ve Wannsee (TV film)
Stíny mrtvých
Taková rodinná romance
Vražedná místa: Království kostí (TV film)
Z pekla
2000 Devět životů Tomase Katze
Zapomenutý zločin (TV film)
Zeměpisná délka (TV film)
1999 Auteur Theory, The
David Copperfield (TV film)
Josef a jeho skvostný plášť
Vánoční koleda (TV film)
Višňový sad
1998 Hornblower - Důstojnické zkoušky (TV film)
1997 Extra život
Jak si usteleš... (TV film)
Kosmetička a zvíře
The Canterville Ghost (TV film)
1995 Ace Ventura 2: Volání divočiny
Angličan, který vylezl na kopec (a slezl z hory)
Sharpova bitva (TV film)
Smích ze záhrobí
1994 Útěk z Absolomu
1993 Neopouštěj mě (TV film)
Věk zrady (TV film)
1992 B & B
Bitva o Falklandy aneb jak jsem vyhrál válku (TV film)
Cloning of Joanna May, The (TV film)
Rok komety
Running Late (TV film)
1991 Murder Being Once Done (TV film)
Secret Friends
1990 Dark River (TV film)
Ruský dům
1871
1989 Kolem světa za 80 dní (TV film)
Valmont
1988 Bláznivá apokalypsa
Raggedy Rawney, The
1987 Charing Cross Road č. 84
Osamělá vášeň Judith Hearnové
Volání svobody
1984 Přísně tajné!
1983 Voice Over

TV seriály

2012 Mystery of Edwin Drood (TV seriál)
2011 Pán času (TV seriál)
Svatba River Songové (S06E13)
2010 Pán času (TV seriál)
Pandorica se otevírá (S05E12)
Vítězství Daleků (S05E03)
Stvůra z podpalubí (S05E02)
2007 Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (8)
2005 Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
2004 Doktor Martin (TV seriál)
2003 Děti planety Duna (TV seriál)
2002 Paradise Heights (TV seriál)
2001 Armadillo (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Mrtvola ve studni (S04E04)
2000 Duna (TV seriál)
1998 Jistá spravedlnost (TV seriál)
1997 Jonathan Creek (TV seriál)
1996 Testament: The Bible in Animation (TV seriál)
1994 Wimbledon Poisoner, The (TV seriál)
1993 Chef! (TV seriál)
The Scarlet and the Black (TV seriál)
1992 Blackheath Poisonings, The (TV seriál)
Look at It This Way (TV seriál)
1989 Stay Lucky (TV seriál)
1988 Wipe Out (TV seriál)
1987 A Perfect Spy (TV seriál)
1985 Edge of Darkness (TV seriál)
1983 Cleopatras, The (TV seriál)
1982 Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV seriál)

Dokumentární

2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)

TV pořady

2011 Just a Minute: Doctor Who Special (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace