Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (106)

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Califf i já jsem se bál že mě dokument zklame ve výběru známých a už "provařenych" písní, které jsou ikonicke pro tvorbu Brouků. Ale i já toužil spatřit tvorbu druhé poloviny jejich společného života. To jsem bohužel nedostal. Naštěstí to Ron Howard zachraňuje skvěle odvedenou prací, takže o zklamání se rozhodně nejedná. Díky bratrankum jsem se do Beatles v posledním roce zaposlouchal a to zejména do jejich tvorby pro mnoho lidí neznámé. A musím uznat, že hudba je to nadčasová a tak nezbývá než doufat v pokračování dokumentu z tohoto období... Díky Rone a díky kluci (bratranci) za seznámení s Beatles 😉 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Perfektně a poutavě zpracovaný dokument, se strhující atmosférou! Lituji, že jsem to nezažila na vlastní kůži! Jít do kina na Beatles je bezesporu nevšední událost. :-) Ano, ano: podívat se na záběry, které jsme viděli tisíckrát cíleně, nebo jen letmo, během přepínání televizních stanic. A s jejich hudbou je to stejné... Známe ji všichni. Nemusíme být skalními fanoušky, ale přijde mi, že v rádiu jejich písnička člověka potěší vždycky. Přesto všechno je hlubokým zážitkem sledovat v bijáku ucelený dokument o letech jejich největší slávy, tzv. Beatlemánie. Tohle skutečně nemělo obdoby! Reakce lidí z celého světa napříč vyznáním,výchovou, politickým smýšlením, sociální nerovností i barvou kůže jsou i dneska k podělání. Běžte se na to všechno podívat, určitě to stojí za to! Jistě víte, že John Lennon jednou plácnoul, že jsou slavnější než Ježíš. Bigotní katolíci poté pálili jejich desky a plakáty na hranici, jako za středověku. Byl to tehdy veliký průser... Jenomže to, co ti kluci složili, jak úžasně hráli, jak několik let ustávali nápor popularity a tlak médií, to vše mě navádí k laškování s myšlenkou, jestli náhodou neměli jak se říká: dar od Boha. A Ježíš? To byl přece rozumný chlap. Ten by měl jejich hudbu možná taky rád. :-) A beztak by se Lennonovu bonmotu od srdce zasmál... :-) Každopádně, pokud nebyli slavní jako on v době Beatlemánie, dnes jistě jsou. Protože i naše malé děti (7r. a 2r. ), které ví o víře vcelku kulové, když jim není do zpěvu, ale chtějí slyšet hudbu, pouštějí si na tabletu stále dokola celé album z roku 1965 - Help! :-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když něco alespoň trochu zavání Beatles, tak jsem na to nesmírně zvědavý. A proto jsem se musel podívat na snímek "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years", který je takovým stručným deníkem z jejich turné. Ron Howard nepřináší nic nového, ale prostě jen vidět ty známé tváře, milovanou kapelu, je skvělý zážitek. Takže ano, jsem subjektivní, ale jen proto, že je zbožňuji. ()

classic 

všechny recenze uživatele

THE BEATLES - Chrobáci, sú doteraz neprekonaní, a aj na dlhé desaťročia DOPREDU, sú bez akejkoľvek konkurencie. Nazval by som to výstižne, že ONI, t. j. - John, Paul, George a Ringo, toto účinné legendárne liverpoolské KVARTETO, vypustilo do celého SVETA, svojou HUDBOU, doslova a do písmena, čosi nevídané, totálnu davovú psychózu, aká nemá v dejinách hudby, absolútne žiadnu obdobu !!! Toľko nadržaných fanúšičiek, toľko všelijakých koncertov, to je u mňa velikánsky OBDIV a rešpekt, že im normálne závidím. Ale nie, ja nie som typom človeka, ktorý druhému závidí jeho úspech. Takéto ustavičné a extrémne vyčerpávajúce NASADENIE, nemohli vydržať extra dlhé časové obdobie, ale aj na jedno celé desaťročie, zmenili DEJINY !!! Oscarový režisér Howard, brilantným spôsobom nahliadol do ich súkromia, kariéry, životných úspechov, pocitov, že je na čase skončiť. Výborný dokument, pri ktorom si fanúšikovia chrobákov, určite prídu na svoje. Sú prirovnávaní k MOZARTOVI. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o naslávnejšom koncertnom období Beatles. Asi najšialenejšie davy a správanie fanúšičiek, aké sa dá predstaviť. A to na celom svete. Posledné minúty dokumentu ukazujú, aký to bol kontrast oproti neskoršiemu pokojnejšiemu štúdiovému obdobiu. Môj obdiv má ten, kto na koncertom zázname našiel mladé dievčatko Sigourney Weaver šaliace sa do rytmu, a ako to sympaticky pre dokument priznala. Pozor, treba dopozerať aj titulky do konca, je tam ešte odkaz od The Beatles. –––– Kamkoli jsme se pohli, vypukly demonstrace všeho druhu. –––– Chodilo se na Beatles. Nemělo to nic společnýho s hudbou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno