Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (106)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem jedináček a najednou jsem měl pocit, že mám tři bratry." Éra Beatles nebyla tak harmonickou pohádkou, jak se snaží tento dokument naznačit, ale to je moje patrně jediná výhrada. Hudba totiž zněla skvěle, "kastrolovému" období byla věnována většina času a několikrát jsem byl ušlapán davem nadržených slečen. Nicméně v historii Brouků se poměrně orientuju a tak jsem v dokumentu hledal něco víc. A našel jsem to, čehož si cením. Jednalo se jednak o skvělou motivační formulku před koncertem, množství fotek a mně neznámých záběrů z koncertů a hlavně Anfield Road. Až se naučím cestovat v čase, což plánuju na příští pětiletku, tak se okamžitě hodlám přenést do 18. 4. 1964 a zazpívat s celým stadionem fotbalistům FC Liverpool She Loves You. Při těchto záběrech jsem totiž cítil neskutečné množství pozitivní energie a to prostě musím zažít. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Mohol by som, ako takmer rovesník skupiny, ktorý v priamom prenose prežíval ich vzostup i pád, tvrdiť, že mi žiaden film o nich neprinesie nič nové. Ale dokument spred dvoch rokov bol pre mňa príjemným prekvapením, pretože akcentoval skupinu nie ako hudobníkov, ale ako fenomén doby, ktorý si rýchlo získal svojich fanúšikov a tí ho nakoniec v súlade s paradoxnou logikov zničili. S odstupom času je stále zreteľnejšie,akým významným hudobným míľnikom boli The Beatles. A aj bez odstupu času je možné tvrdiť, že Ron Howard vie filmy nakrúcať. A nemusia to byť iba dokumenty. ()

Reklama

Califf 

všechny recenze uživatele

Hudbu The Beatles miluji, ale především tu psychydelic, experimental, art éru z druhého období, kde se brouci zavřeli do studia a nahráli legendární alba, která zásadně změnila hudební historii. A dokument se zaměřuje jak je známo na rannou tvorbu, která mě nikdy nijak zvlášť neoslovila, poněvadž "popík" s pár akordy a refrénem to není nic pro mě, takže malé obavy byly na místě, zda mě Beatlemánie zasáhne stejně jako fanynky na plátně. A stalo se, díky Rone a John je nejlepší. PS: Chci druhý díl od vzniku Revolveru až po rozpad skupiny. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Califf i já jsem se bál že mě dokument zklame ve výběru známých a už "provařenych" písní, které jsou ikonicke pro tvorbu Brouků. Ale i já toužil spatřit tvorbu druhé poloviny jejich společného života. To jsem bohužel nedostal. Naštěstí to Ron Howard zachraňuje skvěle odvedenou prací, takže o zklamání se rozhodně nejedná. Díky bratrankum jsem se do Beatles v posledním roce zaposlouchal a to zejména do jejich tvorby pro mnoho lidí neznámé. A musím uznat, že hudba je to nadčasová a tak nezbývá než doufat v pokračování dokumentu z tohoto období... Díky Rone a díky kluci (bratranci) za seznámení s Beatles 😉 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek se zaměřuje na "zlaté období" beatlemánie a současně i dobu, kdy vznikla většina jejich nejpopulárnějších songů. 1) Beatles jsou fenomén, jehož povahou se zabývají stovky odborníků z celého světa. Zmíním se o jediné věci. Jejich písničky jsou nabité energií, nadšením, mládím, optimismem, radostí. Proto je lidé milovali dříve a milují dodnes. Ne kvůli dokonalé harmonii, chytlavým melodiím, určitě ne kvůli dětinským textům. Důvodem je radost, čistá radost, která se mě zmocňuje, když je poslouchám._____ 2) Uvedené platí zejména o jejich písničkách z let 1962 - 1966, tedy z období, o kterém mluví i film. Na pozdější tvorbě je již příliš moc znát, že protagonisté dospěli, vyrostli, zmoudřeli. Už je nebaví prosté dětské popěvky. Experimentují, učí se, hledají. Období nevážného rozpustilého mládí je pryč._____ 3) Zajímavý koment: liborek_*****. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama