Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (132)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V budoucnosti jsou všichni na síti a díky tomu mají přehled kdo jaký zločin spáchal. Můžou se taky přepnout do pohledu vraha a zjistit jakým způsobem vraždil díky tomu má policie ulehčenou práci. Bohužel jednoho dne jeden policista narazí na ženskou co nemá žádnou identitu a nabízí vymazávání vzpomínek s tím, že , ale její klienti začínají umírat. Ze začátku dobré dal bych klidně aj 80 procent bohužel pak se z toho stane romantický film o policajtovi co píchá hackerku a potencionálně podezřelou z vražd navíc se to začíná neskutečně táhnout. O vrahovi se skoro nic nedozvíme a o ní už vůbec ne (jen to, že něco skrývá a maže za hotové peníze vzpomínky). 40 procent letos to hold netflixu nejde tohle je už 3 film co jsem od něj viděl a opět těžký průměr. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dystopická jednohubka aneb co Niccols tradičně nerozvíjí tematicky, vynahrazuje všudypřítomný minimalismus. Což ostatně v motivu anonymity a ztráty soukromí dává smysl. Snímek by tak mohl vést k zamyšlení i nad dnešní dobou, kdy naopak všeobecnou lidskou snahou je "být viděn". Současné veřejné i soukromé fízlování i naopak subjekty vyžadované sledování svých životů je predikcí, že podobné náměty nejsou nereálné. Otázkou je, kdo se nad tím zamyslí ve společnosti, jejíž jedna část v zájmu svých domnělých vyšších dober opět donáší a zakazuje ty nepohodlné, jiná část blogerů, influencerů apod. by za sledovanost dala snad i život, a ti další se místo skutečně přítomné reflexe ukájejí v duchaplnosti svého černobílého vidění světa nejlépe souzením minulosti s naprostou absencí hermeneutiky, přičemž jejich univerzálním mentálním vrcholem je asi tak onanie nad Taberyho úvodníky... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křečovitě marlowovsky noirová a kyberpsychedelická atmoška je docela povedená, zápletka zajímavá a děj vás možná párkrát malinko napne. Ale všemožného marastu je taky dost. Třeba ta únavná stereotypní klišé (polda jdoucí si za svou pravdou bez ohledu na nadřízené, rozhovory s bejvalkou, mrtvý synek). Nebo na pohled husičkovitá duchoprázdná buchtička prezentovaná jako žádoucí, tajemná a nevyzpytatelná femme fatale, ehhh... Nebo dvě trapné jakolesbické krasotinky. Nebo šukající Owen. Nebo skákající obraz, který svým skákáním znázorňuje iluzornost viděné reality a tím se snaží citlivějším jedincům přivodit bolení hlavy. Ale i přesto je to vcelku film vizuálně pohledný, natočený je dobře a jeho zápletka je na středoproudové scífko ucházející. Objektivně bych ho hodnotil jistě za tři, ale zklamalo mě banální až pitomé rozuzlení a celkově mě to prostě moc nebavilo, protože mi čerta záleželo na všech filmových postavách, nedá se svítit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je podle mě dobrá volba pro Netflix, filmařská avantgarda, ale s kvalitou po ruce. Jen by mě nenapadlo, že režisér filmů jako Gattaca nebo Vyměřený čas najde zalíbení v absolutních technologických sci-fárnách bez špetky emocí. Nápadem ale více než solidní kousek, zpracováním ale chladný, jak kovová tyč v břiše robota. Alespoň, že tady vypadá tím svým kukučem k světu… ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená sci-fi kriminálka, mám však jeden problém a sice, že je do oči bijící, že to nešlo do kin- aneb působí to na mě jako seriál. Taky to,že se v chatu objeví Anon - a film se jmenuje Anon, celkem prozrazuje děj. Ale jinak jako super nápad světa jak z 1984 (krysy) a možná ještě horšího, hekři se už samozřejmě dali čekat, Amanda Seyfried (podobný snímek jako In Time, nejen stylisticky) a Clive Owen tvoří sympatický pár a konec je povedený a tedy potěšil...80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama