Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (67)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Tajomstvu z vládneho laboratória sa podarí dosať na slobodu a je ohrozený osud malého amerického mestečka. Prevedenie: Nostalgia v každom smere. Páčila sa mi hudba doby aj dračí doupe. Bajky ako najlepší dopravný prostriedok. Odvíjajúce sa viaceré dejové linky dávajú vedieť že sa ráta z viac sériami. Pocity: Zatiaľ ma to veľmi neohúrilo. Príjemný návrat do 80. rokov. Ale dekel mi to neodpálilo. Asi som mal veľmi veľký Hipe. 55% ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z ukážok som mal pocit, že dedičstvo hororov 80´s rokov títo tvorcovia pretavia do Hispsterskej parády, aby sa to zapáčilo aj dnešnej mládeži skazenej gýčovitosťou.. Dlho som seriál odmietal, hoci mi vraveli, že by som si to mal pozrieť a uceliť si takto objektívny názor. Spravil som to a musím uzna´t, že to je paráda, nič hipsterského ale skutočná pocta kvalitným osemdesiatkám... Akoby John Carpenter, Stephen King a Steven Spielberg spojili svoje sily. Je to do najmenšieho prepracované. Od kamery, kostýmy hercov, charaktery, mysterióznu atmosféru, zápletku.. Nečakal som, že sa mi to až tak zapáči. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý úvod, na plné nadšení to ovšem není. Jsou seriály, ku kterých jsem po první shlédnuté epizodě věděl, že jsem chycen (Twin Peaks, Red Dwarf, Breaking Bed, Men-Men) nebo naopak, že to není vůbec pro mě (většina produkce) Tady se může celá serie posunout kamkoliv. do čiré nudy, hloupé překomplikovanosti nebo naopak ke hvězdám. Další díly určitě dám, jsem zvědavý ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, tak tohle jsem nečekal. Atmosféra by se dala krájet, dětští herci nepřijdou otravní... Na první epizodu parádní. Občas hororovou atmosféru naruší milá vtipná situace, avšak pak se to vrátí k atmosféře podobné Villeneueově Zmizení (2013) a vy jste zase napjatí, co se bude dít dál. Spousta scén je šokující, spousta scén vytváří nové otázky a cliffhanger na konci, kdy vás prostě zajímá co je ta holka zač, vás nenechá spát, dokud se nepodíváte na další epizodu. Pokud se ponese celý seriál v podobném nebo lepším duchu, myslím, že jsem se zamiloval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, ve které šerif Hopper (David Harbour) sepisuje hlášení, je úmyslně natočena tak, aby připomínala podobnou scénu z Čelistí (1975), což je jeden z nejoblíbenějších filmů režisérských bratrů Dufferových. (HellFire)
  • Za celou první sérii stráví Will (Noah Schnapp) na obrazovce nejvíce času v této epizodě. (HellFire)

Reklama

Reklama