Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa bavila a co sa casto nestava, bavila som sa pocas celeho filmu! Zaplotna vevericka je v mojom osobnom rebricku 2. NAJlepsia v tesnuckom zavese za tou sablozubou. Kofein je sice vec obohrana, ale tu vyuzita skutocne na maximum. Celkovo film vrelo odporuuuucam. Aj ked teda najviac sa tesim na originalnu verziu, dabing nebol zly, ale predsa len.... iny. PS: Super su aj trailery na zaciatku, zda sa, ze tento rok je na co sa tesit: Asterix a Obelix vyzeraju zase raz vtipne, V tom dome strasi a Splachnuty pomerne originalne, Auta klasicky a komu by nestacilo, stale je tu Lovecka sezona. A to som urcite este nieco zabudla. No juchuuu:-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za plotem není v žádném ohledu vyjímečný film - na druhou stranu ale nemá žádné výraznější nedostatky. Svým způsobem je to dokonalý výrobek, protože scénář je dobře srozumitelný všem věkovým kategoriím a každý člen rodiny si v něm najde přesně tolik, aby odcházel příjemně naladěn - tedy jde o ztělesnění pojmu rodinný snímek. Roztomilé postavičky, které ale nepřekračují hranici kýče, humorné hlášky napravují dojem tam, kde se příběh sklouzává na hranice sentimentu při obhajobě rodinných hodnot. Přiměřená dávka angažované kritiky konzumní společnosti podaná v zábavném balení. Slušné tempo i dabing. Celkový dojem 75 %. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, moc jsem se bál. Od začátku jsem k tomu přistupoval jako k infantilní "dojemné" sračičce ala Madagaskar. U první scény s dobýváním do automatu jsem si říkal: ,,Hm, tady někdo viděl hodněkrát Dobu ledovou." Ale moc dlouho mi mrzutost nevydržela. Netrvalo to ani dvacet minut a byl jsem k televizi připoután takovým způsobem, že jsem si ani nemohl jít dolít pití. Je pravda, že příběh není ničím originální, ale je to napínavé, animace je krásná a humor pobaví dítě stejně jako intelektuála. Stačí jenom dát těm roztomilým zvířátkům šanci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na áčkový animák to dost zaostává po technické stránce, dějově také žádný zázrak, postavy nejsou zajímavé a jedna je dokonce k nesnesení (a paradoxně je nakonec aktérem nejlepší scénky z celého snímku) - ovšem díky krátké stopáži a slušnému tempu se na to dá dobře dívat. Škoda, že celkové ladění je spíše na menší publikum, protože těch pár dospěláckých vtípků je to nejlepší co Za plotem nabízí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná, slušně gradujcí animovaná zábava, která šlape od začátku do konce, poctivě zásobuje vtípky mladší i starší publikum, dokáže si vyhrát s pointami a přes přítomné obvyklé morální ponaučení se nebojí být občas přiměřeně cynická. Jako jednohubka výborné, s lehce zapamatovatelným aroma, dobře namíchanými ingrediencemi a příjemně nenatahovanou stopáží. Časem si určitě zkusím dát repete. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)
  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)

Reklama

Reklama