Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela racionálně nelze především páté epizodě přidávat na vyšším hodnocení. Ostatně za co? Za tři čtyři věty spadající do kategorie hlášky? A není to málo, Antone Pavloviči? Ono se skutečně podařilo vytvořit velice zajímavé a sympatické postavy, ale to, co dále dělají nebo říkají, už tak zajímavé nebývá. Což se právě v tomto díle potvrdilo. Možná se alespoň chystá větší prostor pro Čočkina a faráře, kteří jsou zatím ve vleku Ludi, Edy a Franty. Obecně lze říci, že leckterý outsider vyvolává sympatie i uspokojení, že je na tom někdo o dost hůř než my. A přesto se vlastně nemá úplně špatně. Také značná míra absurdity je přitažlivá, ale brzy se přejí. Ještě pár podobných seriálů a neštěkne po nich pes. Být první nebo po létech první, má své výhody. Za deset dvacet let ovšem nikdo nemusí chápat, proč má Most! 80-90%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mi asi trochu zovšednel a aj tie dobré vtipy sa už nejako opakujú. Táto epizôda sa priliš venuje Snědé tísni a na ostatných nezostáva čas, iba na jeden coming out na záver, ten fakt sadol. –––– Víš co Tonda řek?! Že všechny cikány nemůžeme házet do jednoho pytle. –––– Když chceš být bílý otec Kleki Petra, tak musíš... Na medu... ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při této epizodě jsem málem usnula. Humor nucený, scénky už poněkud přehrávané a nepřirozené – jako kdyby to natáčel někdo zhulený a myslel si, jak to bude vtipné. Jen pár povedených vtípků. Orientace na linku s Dášou, kterou v seriálu vnímám jako nejslabší. Ale nevadí, „snědá vole tíseň“ jede dál :) ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlášek od minula neubylo, ba právě naopak. Klekí petra a černý tesák budiž toho důkazem:-) Pomalu se nám začíná rýsovat, k jakému konci seriál asi spěje a je potřeba říct, že tentokrát cenzor z ČT a RRTV udělal chybu a v domnění nějaké euro-agitky seriál bezelstně pustil do éteru. Přitom nepochopil, že tady se hraje na vlasteneckou notu, s obrovskou ironií a lidským nadhledem a proto je to (zejména v dnešní době) taková sranda. M. Hofmann si svého Luďana vychutnává doslova plnými doušky a klobouk dolů před Z. Godlou, který je, jakožto téměř neherec, naprosto skvělý. Jo, nevíte někdo, kde se dají sehnat lístky na Chánov United? :-)))) Dycky Most! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl zaručeně nejvíce tne do živého. V epizodě se odehrává sociální sonda napříč celou českou společností aplikovaná do malé oblasti, která však dovolí největší extrémy. Koncentrovaná kritika křesťanství a náboženské víry, cikáni se stávají definitivně klaďasy celé série a největším i nejchytřejším charakterem je Fanouš, který se stává i titulním hrdinou se širokou škálou dovedností. Jsem zvědav, co postavám nadělí závěrečné tři díly. Zda se ještě dočkáme podobných zvratů jako v prvních třech dílech, po kterých přišel asi nejslabší (v kontextu série) čtvrtý, aby byl následován nejsilnějším pátým. Ani ne nejvtipnějším, ale nejhustším s nejnaditější rafinovanou parafrází a krutou kritikou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama