Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších vecí čo sa môže mladému človeku stať je to, keď nevie čo sám so sebou... Dievčinka mala ale šťastie, že stretla toho celkom zaujímavého chlapíka. To by ale nebola romantika, keby najskôr okolo toho neboli nejaké tie "tančeky a vytáčky". Bolo to ale veľmi dobre natočené a hlavná postava ma celkom dobre zabávala, hlavne keď dievčinka hľadala problémy tam, kde neboli a pod. Tiež muzika ušla, takže celkom spokojnosť. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To je mocinky strašňoučké, jak jsou ty dnešní sedmnáctky těžce zkoušené. No úpa hrůzička. Americká Nastěnka odvržená životem, s pálící frndou, nesnesitelná pro sebe i okolí, zkroušená, že její úpa nej kámule Marfuše (poznávacím znamením je neupravené obočí) chodí s jejím starším bráchou. A dopadne to tak, že Korejec je jí bližší než Čunek Kubát ze Zverimexu. Tak tenhle film i jeho značně přebujelé vysoké hodnocení nechápu. Pogratuloval bych Hailee Steinfeld za její dokonale nesympatickou pizdu. Kreace, kdy jsem chtěl film vypnout v jakékoliv jeho fázi. A pak rychle pádit pryč od tohoto filmu k nějakému jinému, kde nebudou zpruzené sedmnáctky prožívat příběhy o tom, co se obvykle nachází u lesa pod papírem. Hodně dlouhý film, hodně náročný na výdrž, absolutně nezábavný a otravný. A nepřekvapivě je autorkou žena. Tak jen doufám, že se s tvorbou Kelly Fremon už dlouho nesetkám. Naděje je veliká, neb žádný jiný filmový počin, kterým by mě hodlala zabít a přinutit mě oholit si varlata, kdyby náhodou na mě letěla nějaká náctka, tato dáma nechystá. Opravdu jsem po tomhle filmu vyřízený. Příště už tento druh filmu nemilosrdně mažu z hardu. Nemíním s tímhle ztrácet čas. Hans Zimmer na tom dokonce hudebně participoval, to snad dělal za hubičku. Film sám o sobě vyzníval extrémně levně. 2/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale hlavní postava je strašná kráva co se chová zle vůči okolí, které to s ní myslí dobře. K tak debilní holce nešlo pociťovat sympatie a její "problémy" byly k smíchu. Hailee Steinfield jí ale hrála dobře. Bavil mě tam Woody Harrelson, i když tam ta jeho postava byla vlastně zbytečná. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt peckózní film o problémech dospívání a o hledání sebe sama. Woody Harrelson do šíleného marastu, který má hlavní hrdinka v hlavě, úžasným způsobem hází vidle. Hailee Steinfeld ztvárňuje hlavní postavu naprosto přesvědčivě, občas jí to i moc sluší. Vlastně všichni obsazení se typově opravdu skvěle hodí do svých rolí. A já se zase jednou parádně pobavila, i když musím říct, že některé momenty byly až dojemné. (80%) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are two types of people in the world: The people who naturally excel at life. And the people who hope all those people die in a big explosion...“ Zajatec ve světě vlastního pozérství a křehkého sebevědomí, pocit nepochopení a ublíženosti, kladení přehnaného důrazu na maličkosti spojené s ignorací důležitých věcí a bolestné hledání vlastní identity v tom nepřejícím, neférovém světě. Prošel si tím v těch letech kdekdo a umět se vrátit v čase, byli bychom určitě chytřejší.. Divácky vstřícnější verze Zwigoffova Přízračného světa, takže ani nepřekvapí, že autoři nenašli odvahu k méně optimistickému konci. Hailee Steinfeld v roli teenagerky, která tolik touží po sympatiích, až dělá všechno pro to, aby je nezískala, působila naprosto přirozeně, improvizující Harrelson v roli dějepisářské vrby svým postojem „být nad věcí, nezištně pomáhat“ zase naplnil mou představu učitelského ideálu.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama