Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tu štvrtú hviezdičku dávam iba za Woodyho Harelsona, ktorý je bohovský v tomto filme. Ani neviem prečo som si to vlastne pozrel, ale nakoniec som to prežil a vlastne ma aj tato jednoduchá a obyčajná viac komédia ako dráma bavila. Jeden s tých pohodových filmov, kde mi ani nevadí, že sa ten príbeh ani moc neposúva, pretože hlavné, ale aj vedľajšie postavy, dokázali zaujať. 75% - 4* ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Hmm sladkých sedemnásť. 17ka je taký čarovny vek. Najprv zažívate tie "najväčšie" životné sklamania, dejú sa vám tie "najhoršie" veci a nikto vás nedokáže pochopiť. Ale keď sa vám konečne v jeden čarovný moment podarí tento krásny vek správne uchopiť, zrazu...zrazu vám bude patriť celý svet. Aj mne kedysi patril. A ten pocit mi občas chýba :) Ale práve vďaka takýmto milým filmom dostávame možnosť zaspomínať si a aspoň na chvílu sa vrátiť v čase. Hailee ako Nadine veľmi príjemná a jej úprimné rozhovory s učiteľom (Woody Harrelson) boli absolútne geniálne. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemohu jen tak přejít skutečnost, že hlavní postava zrovna moc dvakrát sympatií u mě nepobrala. Nikdo jí nic nedělá a ona má pořád takový problém se se vším vypořádat. Jediným komu jsem s herecké sebranky nepokrytě fandil byl Woody Harrelson, aby vydržel nedal naší hlavní hrdince pár facek. Komedie tohle určitě není, protože smát se tady není vůbec čemu. Takovej neškodnej film, na který můžete na druhý den s klidem přestat myslet. 60% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt peckózní film o problémech dospívání a o hledání sebe sama. Woody Harrelson do šíleného marastu, který má hlavní hrdinka v hlavě, úžasným způsobem hází vidle. Hailee Steinfeld ztvárňuje hlavní postavu naprosto přesvědčivě, občas jí to i moc sluší. Vlastně všichni obsazení se typově opravdu skvěle hodí do svých rolí. A já se zase jednou parádně pobavila, i když musím říct, že některé momenty byly až dojemné. (80%) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Hailee tu "nesnesitelnou krávu" hraje buddžsky, ale je to opravdu nesnesitelná kráva? Já v jejím věku nebyla o nic lepší ba naopak sem byla ještě mnohem, mnohem horší a rozhodně ne jen do 17ti. Vlastně i teď žasnu, že se mnou Alík vydrží a nechce mě buď zabít, nebo spáchat sebevraždu, jelikož dodnes nerozumím sama sobě, natož okolí, všichni mi přijdou naprosto postižení, já nejvíc, a ze všech svých problémů viním okolí, Babiše s Okamurou, ale rozhodně ne sebe. No dobře, přeháním...Nemusela sem na svatbě kamarádky tak moc chlastat, až sem shodila svatební dort a domrdala celou oslavu, to uznávám. Taky sem se nemusela nechat chytit s ukradeným autem plným drog jako bonus vožralá a s mrtvolou na zadních sedačkách a rozhodně sem nemusela svést kámošovu manželku (dvě historky jsou pravdivé, které to nechám na Vás) ALE jinak za vše určitě může jen Babiš s Okamurou. Hailee si každopádně roli těžký lůzerky nehorázně užívá a k tomu jí s plnou parádou se-kunduje famózní Woody. Jejich společný scény nemaj chybu, to je prostě genitální. Celkově sem čekala píčovinu na téma dospívání, jakých jsou natočený tuny, a ono ejhle. Tenhle film se hodně povedl. Palec hore i za vytrvalého skoro-soukmenovce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama