Reklama

Reklama

The Possession Experiment

Trailer 1

Obsahy(1)

Keďže sa Brandon zaujíma o temné veci, zvolí si za svoj školský projekt exorcizmus. Spojí sa so spolužiakom a spolu sa rozhodnú vytvoriť projekt, ktorý môže finančne podporiť každý, koho zaujme. Brandon sa so spoločníkom ponárajú neustále hlbšie do temných cirkevných tajomstiev a keď zistia, že jeden zvláštny prípad exorcizmu sa odohral neďaleko ich mesta, rozhodnú sa zistiť, čo sa v roku 1994 naozaj na mieste stalo. S podporou záujemcov sa začína démonický experiment, ktorý prebudí zlo, ktoré sa v ich blízkosti skrývalo desiatky rokov. (Marceloo)

(více)

Recenze (25)

verbal 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se zdá, že asi nestrašidelnější posedávací horor zažijete pouze tehdy, požádáte-li nějakou otylou nemytou důchodkyni, aby vám sedla na xicht. Filmy jsou totiž v tomto subžánru už naprosto v hajzlu, a pokud chcete být opravdu vyděšení, nezbývá, než se úchylit výhradně k výše zmíněným pekelným experimentům. Kromě zcela výjimečného Vymítání Emilky Růžové je to všechno jen furtdokolový balast, omílající jediný pozoruhodný Blety – Frýdkinovský manuál, jehož atmosférických kvalit však jen tak něco nedosáhne. To znamená pypku, ohyzdnou už před tím, než ji ten satanův rozkuřovač a urputný poseda začernil duhovky, vyhnil chrup a zkrabatil obličej, která v ušmudlané noční košili dělá předpisové gymnastické mosty, cupitá po stropě, blije blíže nespecifikovanou, avšak hnusně vypadající žlutohnědou břečku a hrtanotumorným chraplákem kapitána Haudyho oplzle posílá do piče všechny okolo. Načež se přišourkuje odhodlaný a nesmírně seriózně se tvářící černoprdelník, jenž na ni začne cákat pohádkovými zaříkadly zmutovanou H2O, máchat krucifixem, recitovat příbalový leták svých psychofarmak a gradujícím hlasem do zblbnutí opakovat „Mám v zádech Chesuse, tak odfuň démone!“ v naději, že to asi toho pekelníka natolik znudí, až se sebere a potáhne raději zpátky přikládat pod kotel s Majklem Džexnem. Ani toto veledílo nezačíná jinak, poté se však objeví náznak vcelku zajímavého nápadu. Nápadu, který ale nějaký amatérský kokot neprodleně znovu utopí v již popsaném balastu, osazeném navíc nesympatickými až odpudivými nehereckými poleny, které s intonací mraženého jogurtu trousí repliky tak obskurní, jako by je před první klapkou posedlo to nejstrašnější z pekelného panoptika, tedy Mongolial, Mentálzel, Retardbub nebo ta důchodkyně z první věty. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Začátek mne navnadil a pak to šlo rázem z kopce. Bože, jak já nenávidím ty amatérské herce. Matka, otec, profesor, spolubydlící.... to snad byl kompars z ulice? A ty vynucené dialogy, dábelský střih, prostě sračka! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory s tematikou démonické posedlosti cíleně vyhledávám bez ohledu na úroveň daného zpracování, a tak asi nikoho nemůže překvapit, že jsem jich coby největší hororový expert na csfd.cz viděl více než všichni zdejší hodnotící dohromady. Většina z těchto hororů je ráda za jednu hvězdičku, jelikož kvantita výrazně převyšuje kvalitu. Possession Experiment naštěstí není tím případem a zejména v první polovině stopáže se mu dokonce podaří navodit solidní hororovou atmosféru plnou jemného mrazení v zádech. Vzhledem ke své hororové odbornosti nebudu zakrývat, že mi byl Brandonův původ naprosto zřejmý prakticky od úvodního intra. Přesto nelze scénář označit za zcela předvídatelný, jelikož obyčejný hororový divák bude bezpochyby setrvávat v nevědomosti až do okamžiku, kdy se mu odkryjí další indicie. Na druhou polovinu snímku bych však nejraději zapomněl, jelikož se zde zásadním způsobem rozšíří okruh postav, jež jsou bohužel ztvárněny prostřednictvím nevalných hereckých výkonů. Uškodí i přítomnost prkenných dialogů a to zejména v situacích, které by pro postavy měly být emocionálně vypjaté, čímž se z hororu vytrácí aspekt uvěřitelnosti. Samotný závěr, v kterém člen SWAT jednotky přemýšlí, jestli vystřelit na osobu s nožem, která bezprostředně ohrožuje život jiné, už raději ani nebudu komentovat. Possession Experiment nastoupil ve velkém stylu, ale do cíle s vypětím všech sil doklopýtal na třech slabších hvězdách. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keďže sa Brandon zaujíma o temné veci, zvolí si za svoj školský projekt exorcizmus. Spojí sa so spolužiakom a spolu sa rozhodnú vytvoriť projekt, ktorý môže finančne podporiť každý, koho zaujme. Brandon sa so spoločníkom ponárajú neustále hlbšie do temných cirkevných tajomstiev a keď zistia, že jeden zvláštny prípad exorcizmu sa odohral neďaleko ich mesta, rozhodnú sa zistiť, čo sa v roku 1994 naozaj na mieste stalo. S podporou záujemcov sa začína démonický experiment, ktorý prebudí zlo, ktoré sa v ich blízkosti skrývalo desiatky rokov. - Keď je človek fanúšikom hercov ako sú Bill Moseley, Kane Hodder alebo Tony Todd a nie tých trápnych Hollywoodskych celebrít, časom si zvykne na to, že je nútený pozerať projekty s velmi nízkym rozpočtom. Tento experiment je režijným debutom u hororu a nedopadol najhoršie. Za tému si zvolil najklasickejší hororový námet, čo je dosť chybné rozhodnutie, ale dá sa na tomto projekte postrehnúť snahu a mierne vykolajenie zo zabehnutého štýlu hororov s exorcizmom. Páčilo sa mi zasadenie na univerzitu a celkový moderný look. Postavy boli sympatické a snaha bola vidieť aj na práci s kamerou. Ako som už však spomenul, tie najdôležitejšie hororové sekvencie obsahujúce vyháňanie a posadnutie sú u týchto nízkorozpočtových hororov velkým problémom. Nepôsobia reálne a herci ich nedokážu zahrať presvedčivo. Napriek tomu tento projekt vôbec nie je zlým výsledkom po prvom kroku. Na ďalšom horore už režisér pracuje, takže ak bude téma zaujímavá, zrejme mu dám opäť šancu. + Bill Moseley + herec z Halloween II ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hansen si to vymyslel, zrežíroval, natočil, dokonca si v tom zahral, no a čuduj sa svete, ono mu to napriek nízkemu "vreckovému" vyšlo za "trojku". "Cítim" potenciál a tak rád prilepším, keď sa niekto tak veľmi snaží. Mne tie pasáže počas "vymetačiek" či rôznych hororo halúz prišli celkom vydarené (v rámci možností - schopností). Navyše, tento subžáner je spolu s ducharinami mojim najobľúbenejším, tak prečo neprižmúriť jedno očko (občas). Ono je to popravde skôr na dve (vlastne určite!), pričom tunajší užívatelia zrejme "Possession Experiment" skopú až na samé dno, ako to bolo v prípade "Forsaken", či "Torture Chamber", no ja tie tri nakoniec aj tak dám. Veď kto ma zastaví :D - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek má tři části - velmi dobrý vymítací úvod, kde sice není nic, co by žánrový fanoušek neznal, ale masky, efekty a střih jsou solidní, pak následuje nejdelší prostřední část, v níž student Brandon zlanaří Claye a společně začnou pracovat na projektu o exorcismu - spousta žvanění a FF, nu a pak následuje třetí část, kdy pablb Brandon dostane, co si zaslouží. Z původních dvou vytáhnu na slabší tři za - trochu pěkného gore, kdy utržená čelist a proražená lebka vedou, střeva ven jen téměř, a milosrdnou délku. Pokud nelítá ručka, pak je kamera obstojná. Lehce strašidelnou atmosféru mají rychle sestříhané brutální sny, vize a halucinace. Na jedno podívání OK. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Námet nebol zlý, i keď originalitou sa pýšiť nemohol, ale celkom sa mi skrátka pozdával. Na druhej strane jeho spracovanie sŕšilo miestami čírim amatérzimom, kvôli čomu som sa pri filme viac smial než bál. A pri hororovom žánri to je pochopiteľne jasné negatívum. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bil Moseley kterej patří do mé TOP10 oblíbených herců byl ten hlavní důvod proč jsem do filmu šel. Ale moc jsem si ho neužil. Zemře hned na začátku takže ve filmu hraje všeho všudy 3minuty. Nakonec ale i tak nejsem zklamanej. The Possession Experiment je celkem zajímavej kousek na téma exorcismu. Jasně nejedná se o žádnej 5hvězdičkovej filmovej zážitek ale má to svižný tempo, sympatickou stopáž a přijde i jedna fakt povedená gore scéna. Nebudu tvrdit, že je to nějak originální(vše už asi bylo viděno jinde) ale každopádně to není stereotypní exorcistickej kousek plnej keců z bible. Za mě příjemný oživení vymítačskýho subžánru. Lepší 3hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci školního projektu věnovanému exorcizmu student Brandon uskuteční šílený nápad. V domě, kde před dvaceti lety došlo k tragédii při neúspěšném vymítání démona z těla mladé dívky, se chce nechat posednout a se svými asistenty vše živě streamovat. Zákazy pedagoga neřešil, chtěl jen tuli tuli s démonem, do Tesca to měl dál než pět minut, nezbytné propriety tedy nakoupil v místním obchodě. A hurá se nechat posednout. A jak už to tak bývá, démon jeho přání vyslyšel, Brandon se rázem stává nebezpečný pro své okolí. Je poměrně škoda, že režijního debutanta Scotta Hansena se neujal nějaký kvalitní producent, který by do jeho filmu nalil finance a ubral by na "béčkovosti", ubírající z velké části dobrý dojem z neotřelých nápadů, která ovšem film zachvátí víc než démon, o jehož původu bude mít divák záhy jasno, když na povrch postupně vyplují i detaily o rodičích Brandona a další zjištění, až se v tom ztrácel přehled i zajímavost. Film se frekventovaně přesouvá z prostor prokletého domu na kampus a zase zpět, do toho se přidá satanská sekta z minulosti, studentova nová kamarádka mu dá atd. Režie nevyrovnaná, to i žánrově, úvodní scéna vymítání hýří kvalitním vizuálem i technickým provedením, tuhle technickou i režijní kvalitu si celý film ale neudrží, oproti tomu nápadů nebylo málo, mnohé se dají přiřadit k originálním. Co do vraždění posednutého maníka, náhle přišla jakási vzdálená inspirace Freddy Krugerem. Gore v pohodě, utržená sanice byla top. Co film nepokryl režijně, vyvažoval tempem. Film nenudil, herecky mu ublíženo nebylo, závěrečné finále ucházející. V podstatě se jedná o neotřelé béčko, které by si zasloužilo kvalitnější produkční i dramaturgické zázemí. Kdo má rád multižánrové hrátky s démonem, na pojetí filmu se zlobit nebude. 7/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na mě tohle vymítáni zapusobilo hodně, to se musí uznat sice potom trošku začaly odbíhat filmem a efektama hodně dolu až to málem spackali ale nakonec se vrátily na svoji kolej a filmek se podařil. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Kvalitních hororů spjatých s exorcismem najdete velmi málo a bohužel i v tomto případě se jedná o mizérii. Veškeré prvky působí amatérsky, jak herci, tak zpracování a jedinou pozitivní stránkou jsou vydařené videa, scény s exorcismem, kterých se objeví tristně málo. Je to škoda, neboť prvních deset minut vypadá opravdu dobře......3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Possession Experiment“ není ani promarněná příležitost, tohle celkově moc příležitost nebyla. I kdyby se scenáristé snažili o lehkou dávku originality, stejně se to do snímku moc nepromítlo, no a zabití hereckými výkony už je poslední kapkou. Ty nejapné vtípky, které film provázejí, si tvůrci také mohli odpustit, protože na nich nic vtipného není. Spíše nudí, stejně jako zbytek filmu. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dá se říct,že jsou jasně vytyčené oblíbené žánry pro začínající umělce (čti ubožáky, co nemaj prachy) a těmi jsou Bigfoot, UFO a vymítání. Maník, co byl v tomhle filmu kameramanem, si nakonec řekl, že ušetří za rejžu a natočí si to sám, což možná byla první chyba a druhá, že scénář vytvořila bláznivá Mary. Popravdě fakt nechápu (a tenhle film je toho zdárným příkladem), jak někdo může tak zakurvit závěrečnou fázi a z jinak velice solidně působícího a dobře se rozbíhajícího filmu na klasické téma udělat totální sračku. Možná ne totální, ale smrdí hodně...nebýt totiž toho zběsilého finále, kdy se dozvíme mimo jiné to, že matka hlavního herce (mezi námi taky slušnej kretén) není jeho matka, tátův švagr je bratranec strejdy Tondy a ten v tom filmu vůbec nehraje, mohl to být zajímavý snímek, co nepotřebuje digi efekty, takhle bohužel..prostě dneska 9 z 10 filmařů, kteří mají na film pár dolarů, udělají tak bláznivé finále,nebo zápletku obecně,že je hotovo....................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tu sa veľmi ani zlepšiť čo nedalo. Režisér skúsenosti nemá, rozpočet bol takisto malý a hercov tiež vyhrabali niekde z ulice.Celkovo film je amatérsky , niekde medzi béčkom možno céčkom ale nie je ani taký zlý aby ste dávali odpad. Chválim masky tie boli výborné a niektoré scény keby sa lepšie prepracovali tak by boli skvelé . Inak koniec ako tak v pohode ale skôr horší. Podpriemer. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: "Experiment" celkem originální, ale hlavní role? Týpek jel na fetu? Počátek demence? Humus hraní. Amaterská kamera, blbá hudba, všechno kazilo dojem. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Teda..takhle navnadit diváka na začátek kde od první minuty to jede...parádní vymitani..posedlá ženská,bezradný kněz...whauuu...za prvních 10 min. Filmu dávám 5* .... o to větší zklamání a nasranost nastala...dál..otřesna kamera kterou nesnáším..herci..katastrofa..hudba bidna.. celé to kleslo do beckove třídy...na konci jsem ani to posednuti tomu tragedovi nevěřil... hvězdy jsou jen za perfektní začátek... 35% ()

Dickator 

všechny recenze uživatele

Nádherně to začínalo, opravdu velmi slibně, leč taková to byla rychlost, že jsem ani nestačil postřehnout, v jakém momentě se z toho stala uměle působící předvídatelná amatérská fekálie, bohužel, za mě dostatečně, 20% ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Perfektní začátek, nastavili laťku hodně vysoko.... to co následuje už kvality začátku ani omylem nedosáhne, takže nezbývá než říct, že jde o nevyužitý potenciál filmu se zajímavou myšlenkou. Herecké výkony (pominu-li začátek) mě o kvalitě rozhodně nepřesvědčily. Smrt matky byla ku*evsky brutální. Ale ty herecké výkony na tři hvězdy prostě nestačí a posedlost hlavního hrdiny je tak trochu....směšně zahraná. Konec slabý. Takže další film, kterému dávám dvě hvězdy. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

A videl som na poschodí Tracy... vedel som, že príde pohroma. Snímok je gýčovitý a pokazený amatérskym hereckým umením. Žiadna atmosféra, žiadne napätie... miestami len krútim hlavou, že môj ty bože! Posledných 40 minút je primitívna hlúposť, príbeh absolútne stráca súdnosť a z toho dôvodu hodnotím ako odpad! ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hrozná kravina.... Začíná to zajímavě, ale během pár minut se to změní v totální hovadinu. Je to točený snad foťákem, herecký výkony totálka na nule(až na pár extra vzácných chvil). To co tam někteří "herci" předvádí je snad i krok do mínusových hodnocení a ještě víc to podkopává tenhle "film". Takhle zbytečně odkoukanou hodinu a půl jsem strávil napoeldy u Hostelu(tady jsem alespoň neusnul a nevypínal jsem to s pohrdáním). Některý záběry jsou jak na mobil a to ještě nepovedený, scény směšný, chyb ve filmu, jako máku. No zkrátka NE. Dávám 1/2*(což se zaokrouhluje nahoru) za úvodních pár minutek, ale ROZHODNĚ NEDOPORUČUJU ()

Reklama

Reklama