Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $56,359,780Tržby Celosvetovo $98,185,582║ Nehorázne spackaní film, takto vyzerá keď Robert Rodriguez asi nemá chuť do natáčania, všetko to príde také na silu robené, bez skutočnej šťavy. Katastrofa! /10%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je poznamenán rodinnou tragédií. Kdysi mu generál Marquez zabil milovanou ženu i malou dcerku. A pistolník se od té doby uchýlil k životu v ústraní. Když mu ale zkorumpovaný agent CIA Sands nabídne kšeft a najme ho k překažení plánu zákeřného bosse drogového kartelu, který má v úmyslu zabít nejvyšší hlavu státu - mexického prezidenta, samotářský hrdina je donucen svůj úkryt opustit a vydat se vstříc novému dobrodružství, ve kterém o mrtvoly nebude nouze. Na place se to bude hemžit samými zvučnými hereckými jmény. Jenže je to tak trochu přelidněné postavami, lehce překombinované, tím pádem málo napínavé a ve výsledku poměrně nevýrazné. Herci mohli zahrát lépe. Rodriguez režíroval zdatně. 60% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc jak tři roky, než jsem na to koukl. Teď si myslím, že jsem si to měl odříct ještě dýl. Když jsem poprvé viděl Desperada, nebyla to láska na první pohled, ale postupem času jsem si ho zamiloval. Ovšem toto pokračování jsem si znechutil hned po prvním podívání. Rodriguez mi přijde podobných kvalit, jako Joel Schumacher. Když má peněz dost, natočí břečku. Spousta lidí tady si zoufá, že se kouzlo vytratilo, ale neví, proč tomu tak je. Já to vím. Rodriguez natočil akční poctu Mexiku, vážný dramaticky akční snímek bez kouska humoru nebo nadsázky. Navíc ani ta akčnost nestojí za moc, protože je sakra rychle stříhaná a než vůbec něco pořádnýho začne, tak už jsou všichni obvykle postřílení. Banderas sice párkrát práskne, jenže i on je jen okrajová postava a na víc než pár filozofických žvástů se nezmůže. Co mi ale opravdu pilo krev, je hudba. Chytlavé jižní rytmy se změnily prostě jenom na jižní rytmy. Obyčejně ještě podprůměrně rádiové a navíc dost hlasité. Herci, nedá se říct, že by přehrávali nebo naopak nehráli. Jenže scénář jim toho moc nedovoluje ani nenabízí. I přes politickythrillerový námět vlastně nikdo nemá co hrát. Dá se říct, že jen postavy Johnny Deppa a Rubéna Bladese jsou propracovanější. Jenže, ve filmu o Kytaristovi, kdo o to stojí? Lidé tu taky vytýkají velké množství postav, které rozmělňují děj. Vlastně jich až tak moc není. I v Desperadu bylo hodně postav. Jenže rozdíl tu byl. Hráli je většinou úplně neznámí herci. Člověk prostě od Dafoea nebo Mickey Rourkea nebo Danny Treja nebo Cheeche Marina očekává, že jejich postavy budou něčím víc, než jen zbytečnou vatou, a tak si jich víc všímá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Načo sa rozpisovať. Veď všetci vieme o čom je snímok "Vtedy v Mexiku". Takže odcitujem len text songu pražskej kapely Tři Sestry, ktorý podľa mňa najlepšie vystihuje atmosféru tohto snímku. "Kolem kaktusy, je horko tak to si na hlavu nasadím sombrero grande. Viva Zapata! Mě hoří za pata - mám v Porto Pueblo rande. Snad má mě ráda a piňacoláda. Na cestu neškodí, když je chlap macho. Do kapsy tortilly a láhev tequilly. Má milá mi přihřeje nachos. Strašlivý vedro a můj mezek Pedro klopýtá okolo malého ranče. A to není celý, taky je skvělý, že tu slyším výt Komanče. Jsem speedy Gonzalez, však radši bych zalez tam, kde je nejbližší kojotí nora. Však nehledě k tomu, že pospíchám domu, mě vyhlíží krásná seňora. Vylétla kulka, z mé hlavy je půlka, než jsem spad, už bylo od krve poncho. Teď nade mnou stojí, už pět neděl svoji, má milá a sousedů Pancho. Mexiko, Mexiko sombrero grande tequilla. Donde esta zapateria, čeká mě milá. *** ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Banderasovo pokřižování v kostele nemá chybu, ale "velkolepý návrat mstitele s kytarou" (K. Drda) se nekonal. Konalo se to, že jsem v kině radši začal přemýšlet nad referátem do češtiny, dokonce jsem si chtěl radši napsat domácí úkol do matiky (což jsem jinak na gymplu fakt nedělal) a co byla největší štace - klidně bych šel místo tohoto filmu na nádobí. Depp tu byl zcela zbytečný, Banderas akorát dobře zabrnkal na kytaru a o Enriqueovi se vyjadřovat nemá smysl. Takže 50% a to jsem v duševně pozitivním hodnocení...... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku. (MikaelSVK)
  • V době natáčení režisér Robert Rodriguez hledal kapelu, která by zněla jako Los Lobos, ale nemusel by za ní jezdit z texaského Austinu do Kalifornie. Kolega Carl Thiel mu ukázal Del Castillo. Rodriguez byl nadšen a spolupráci navázal tak, že Ricka Del Castillo požádal o lekce hry na kytaru. Pak mu začal nosit ukázky z filmu a ptal se, co by k tomu zahrál. První scénou, které dal Rick Del Castillo zvuk, byla chvíle, kdy Carolina (Salma Hayek) odhalí sadu nožů pod sukní. Rick Del Castillo také hrál za El Mariachiho (Antonio Banderas) těžké kytarové pasáže. Spolupráce vyvrcholila založením Rodriguezovy dvorní kapely Chingon. (Mautycka)
  • Scénář měl 45 stránek. (Karlos80)

Reklama

Reklama