Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (349)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tento film se ve své době snažil o nemožné (podobně jako Rocky IV) a to vytvořit filmový most mezi východem a západem v době studené války. Když spojil horu svalů z východu, kde se v šedivých saunách prohánějí svalovci jen v bederních rouškách a při bitce se jde hned na mráz, s prořízlou pusou z kapitalismem prolezlého západu. Snímek tedy nabízí slušnou řádku hlášek vycházejících z odlišnosti kultur, ale na druhou stranu je tu minimum akce (světlou výjimkou je autobusová honička), nevýrazná hudba a mdlá kamera. Arnold pojal zřejmě svojí roli jako přípravu na druhého Terminátora a tak všechno herectví za něj obstarává šílený James Belushi. Rozhodně se jedná o slabší snímek Waltera Hilla, kdy Rudé horko nemá šanci obstát v konkurenci Warriorů a Poslední zůstává. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger jako ruskej tvrdej polda společně s James Belushim coby tvrdej drzej sprostej polda z větrnýho města Chichaga? Rozhodně,ano. Arnold dokáže bejt otravnej a nepříjemnej ale zároveň skvěle zapadající. Belushi má ve filmu ty nejlepší hlášky. Původní distributor Guild Home Video-teď Bonton. Radši se budu dívat na ohranou kazetu se starým s dabingem než na super DVD s nezáživným dabingem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skôr než akčná jazda v štýle Komanda sa jedná o akčnú kriminálku. Ale niektoré akčné scény - napríklad záverečná autobusová naháňačka sú fajn. James Belushi má dobré hlášky a pre Slovákov je na filme zaujímavé aj to, že sa v Červenej horúčave mihne aj známy ksicht - János Bán, ktorého poznáme ako Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Časť filmu sa odohráva v Rusku, ale inak natáčanie prebehlo u Maďarov. Ľahko nadpriemerný akčný film, ktorý ponúkne celkom slušnú akciu. Žiadny veľký zázrak však od filmu nečakajte, jedná sa skôr o nenáročné sledovanie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $34,994,648Tržby Celosvetovo $40,200,000Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Telefax, který na ústředí moskevské milice vyťukává zprávu o Rostaviliho zatčení, používá latinská písmena, ačkoliv dálnopisy v SSSR měly k dispozici azbuku. (Robbi)
  • Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)
  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno