Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je rok 1990, kamarát zohnal 100 krát pustenú VHS s filmom Červená horúčava, vyčíhal deň, keď rodičia budú preč a zavolal ďalších desiatich spolužiakov na projekciu filmu, ktorý nám mal zmeniť na týždeň život. Potom Arnold odtrhol nejakému gangstrovi nohu a my sme sa cítili ako v siedmom nebi. Odvtedy som ho videl ešte raz, tiež už dávno, ale uznajte, môžete takýto film hodnotiť negatívne, keď máte naňho takéto spomienky? ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Zvlášť z dnešního pohledu mi to přijde šíleně amatérské. Jediná cool scéna, kdy Arnold týpkovi trhá drogovou nohu, je hned na začátku, a zbytek je z nějakého důvodu postavený na stereotypech, ale zároveň i dělání si srandy že stereotypů. Scénář, zápletka, vztahy mezi postavami a zákonem, vše má hloubku a propracování asi jako průměrná epizoda Tlapkové patroly, a na to, že je to v podstatě pohádka, se to stejně bere moc vážně. A k čemu je překračování železné opony, když místo toho, aby rusáky ukázali jako "normální" lidi, si vezmou Arnolda a nechají ho znova terminátorovat. Aby jeho postava fungovala, muselo by to být mnohem víc stylizované. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)
  • Film je věnován památce Bennie E. Dobbinse, koordinátora kaskadérů, který zemřel na infarkt během natáčení. (Džejkop)
  • Pro scénu z věznice Juliet posloužili skuteční vězni jako komparsisté. (Džejkop)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama