Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 4

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

Ronkar 

všechny recenze uživatele

I když si Taylor Sheridan není ještě úplně jistý v kramflecích, ostudu si svým debutem rozhodně neudělal. Vizuální stránka je nádherná (už jen kvůli té přírodě to chci vidět znovu!) Výchozí atmosféra skvělá. Film nikam nespěchá, jede si svým tempem se záštitou „příběhu podle skutečných událostí“ a většinu děje si zachovává realistickou formu. V závěru sice působí přepáleně, ale ústřední téma jako celek funguje. Rytmus vyprávění má své rezervy ale námět, prostředí a scénář jsou kvalitní. Renner a Greene jsou ve svých rolích výborní a Olsen přidělili postavu, která důmyslně zakrývá o něco slabší herectví. Konstrast mezi nezkušenou agentkou a drsnými chlapáky tu funguje bezvadně. Obdobně jako Villeneuv, nepracuje Sheridan s velkým množstvím akce, ale s atmosférou a zaměřením na charaktery. Proto je snímek víc než krimi, dramatem o světě, kde vládne frustrace, beznaděj a staré rány. Emocionální tlačení na pilu místy nebezpečně balancuje na hraně patosu a některé dialogy působí šroubovaně. Je to ale povedené drama, kde je prostá pointa zabalena do kvalitně vystavěné zápletky, myšlenkově bohaté a herecky v pořádku. Ať už jde o intezivní flashback, dialogy o životních pravdách, nebo akci, kde každý výstřel dokáže rozpumpovat srdce. A jako bonus scéna, kdy by se krve ve mně nedořezal. Wind River se u mě nezařadí mezi žánrovou špici, ale scénaristicky i herecky se bezpečně ukotví v nadprůměru. ()

Soth 

všechny recenze uživatele

Tohle je prvni film, ve kterym verim Rennerovi drsnaka. Pomalejsi rozjezd (cca prvni pulhodinu) vynahradi cely zbytek filmu. Snad jen hudbu si nejak moc nevybavim a asi by snesla silnejsi motivy. Atmosfera uzasna a ty panoramata :) Muzu jen doporucit! ()

universal 

všechny recenze uživatele

Pokud je kriminálka založena na fake, tak to není kriminálka, ale sc-fi. Ale zase na sci-fi mi tam chyběli zelení mužíčci. Asi jim byla zima. Jo a řekněte tomu pisálkovi co psal scénář, že maratony se běhají i při mínus 40°C a horolezci mívají větší tepovku a dech i při větších mrazech. Takže se ten příběh mohl odehrát, jen v hlavě pisálka a rejži. Tohle na mě prostě nezkoušejte. Sci-fi 3/5. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Olsenka bud nevie hrat, alebo len ta jej postava bola tak nahovno napisana. Hlavne na zaciatku. Cely pripad bol az prilis jednoduchy: nasli babu v lese. Znasilnena. Meno pozname. Ako sa tam dostala? Bezala 10kilakov, v najblizsom okoli je len jedna buda a ropna plosina. S kym chodila? S Mattom. Kde Matt robil? Na plosine.... A tam sa to prakticky vsetko vyriesilo par kilami olova typickeho pre Ameriku. Komisar Rez ma zlozitejsie pripady vyriesene za 40 minut, tu sa to potiahlo este o hodinu dlhsie (a nemuselo). Strata casu, fakt... 50% ()

wick 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller z indiánské rezervace...s trochu artovým nádechem, z nejméně zalidněného státu USA. Silných posledních 30 minut vynahradí trochu místy příliš pomalé tempo v první polovině. A cliché hezké agentky FBI tam být nemuselo. . ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

I přes drsnost a syrovost je ten film i hodně lidskej, a pomalý tempo mu navíc strašně sedí. Díky tomu, že dává prostor jak hercům tak i prostředí, který je tady dalším charakterem, si můžete vychutnat všechny nuance a detaily a vstřebat skvěle napsaný dialogy. No a o to víc pak taky některý živější scény vyniknou právě díky většímu kontrastu. V záplavě srágor, klišé a bezduchý "zábavy" je to úplný zjevení. Nářez včetně hudby od dua Cave/Ellis. Dal bych nejraději 4 a půl, kdyby to šlo, ale poněvadž mi fakt udělali radost... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavý thriller natočený ve fotogenickém prostředí Wyomingu. Úchvatná atmosféra, povedený scénář stupňující napětí, drásající scény, momenty překvapení. Ale i chvíle syrové pravdy a neúprosné odplaty. Pět hvězdiček nedám, ale ty čtyři si to plně zaslouží. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Pecka. Jednoduchý, přímočarý a přesto úderný a vtahující malý film, který stejně tak dobře funguje jako mrazivý thriller a zároveň jako slušné drama. Přestože je zápletka poměrně jednoduchá a v půlce filmu se dá odhadnout, kdo je pachatel, neubírá to filmu na napětí. Jeremy Renner je skvělý, Elizabeth Olsen ucházející., ostatní herci padnoucí. Dospělý a drsný film s drsného prostředí. (9/10) ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Atmosféra vybudovaná na jedničku, skvělý hudební doprovod. Ale film je mi sympatický tím, jak neinvazivně zobrazuje vyšetřovatelku Bannerovou - bez jakýchkoli feministických problémů nebo konfrontace pohlaví. ()

Matonny1012 

všechny recenze uživatele

Výborný mrazivy thriller s vynikajúcim Avengers obsadením malo ktory film tohto roku mu môže konkurovať . Hawkaye ide možno po Oscara ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Dobré thrillery aby člověk pohledal! Naštěstí se ale semtam objeví kousek, který se vrátí ke kořenům žánru a nabídne tak napínavou podívanou, při které člověk sedí a jenom poslouchá, jak se postupně v sále snižuje frekvence náruživého chroupání popcornu. Velmi mě překvapila míra akce, které výrazné zvukové efekty dodávály šťávu, s čímž šel ruku v ruce chilling soundtrack, který zase nahrával atmosférickým pomalejším scénám. V tom všem se nachází Renner v dosud nejzajímavější roli a Olsen, která tentokrát není jenom hezkou tvářičkou. Definivně doporučuji vidět v kině. ()

MzKzRt 

všechny recenze uživatele

Film je, mám-li to tak říct, ne až tak dlouhé vyšetřování vlastně zcela obyčejného případu, dokonce podle skutečné události, nenechte se ale zmýlit, rozhodně se nejedná o klasickou detektivku, kterých vidíte v televizi mraky. Film se moc hezky drží jedné zásady, snaží se být jako moc surový a realistický, jak to jen jde a že se mu to daří, ať už jde o chování postav, míru násilí nebo přestřelky. Tuto atmosféru navíc podtrhuje netypický soundtrack, při kterém vám bude běhat mráz po zádech a dlouhé záběry v krásných, zimních lokacích. Co se týče hereckých výkonů, také si nelze stěžovat, Renner, nyní známý hlavně z filmů od Marvelu, si konečně zahrál trochu vážnější roli a sedla mu opravdu skvěle a Elizabeth Olsen ukázala, že nepatří jen do vedlejších rolí a horších filmů. Mám-li se zmínit o rozvoji postav, Cory je zde více výrazný a dostane celkem dost prostoru, kdežto Jane je prostě jen nezkušená agentka, cizinka, na škodu to ale není, i tak to funguje skvěle. Celý film má celkem krátkou stopáž a není se ani čemu divit, vlastní případ je opravdu celkem jednoduchý, ale film není jen o něm. Místo se našlo i pro výstižné scény, komentující stávající vztahy mezi indiánskou a bělošskou komunitou a nějaký humor a i přesto, že vše působí tak prostě, budete od začátku do uspokojivého finále přikováni k sedačce, protože v té surovosti tohoto filmu je vlastně i jeho kouzlo. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní, velmi silné. Reálné. Žádná akční střílečka a vystajlovaná thrillerovka; používá to daleko slabší kalibr, ale o to je to paradoxně ve své obyčejnosti silnější. Sníh, vítr, pláně a hory Wyomingu a příběh, co se mohl stát. Takové věci se dějí. Většina otázek je zodpovězena... ale některé také ne. Tak to bývá. A ano, poznal jsem to už během filmu: Nick Cave & Warren Ellis... Parádní biják! [90%; 2017-10-07 CinemaCity Nový Smíchov] ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale asi až moc. Za mě to byl celkem prázdný film, který skončil tak rychle, než jsem se začal chytat. Po skončení filmu jsem si říkal: A to je všechno? Jako dobrý...ale natahovaně nudné. Škoda...ta jedna scéna byla fakt super. Ale to je na takové hodnocení, co film má, fakt málo. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama