Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Film se mi překvapivě i líbil, nebyla to bomba, kterou jsem očekávala, ale ani úplný propadák. Mělo to hlavu i patu, což patřičně cením. Pravdou však stále zůstává, že jsem z Ostravy a nikdy jsem neslyšela občany takto mluvit a co se týče toho ostatního, město vystihli pěkně, jeho hlavní místa a překvapivě i Ostravština nezněla z úst herců moc uměle. Kdybych měla shrnout celý film, napíšu že obstál, dodám však, že realita je v Ostravě úplně jiná, a že bychom se měli až tak špatně? Prostě totální nesmysl! ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hrozný, hrozný, hrozný. Viděno pět minut po Instalatérovi z Tuchlovic a můžu řict, že jsem z nově natočenejch českejch "komedií" na dlouho vyléčenej. Škoda času, aspoň že ta minutová stopáž není tak hrozná. Do ukázek to sestříhat tak, ať to vypadá jako nej komedie za poslední desetiletí a že to stojí celkově za vyliž prdel, to už je jedno. By mě zajímalo, co na to říkaj rodilý ostraváci...Tam už jenom chybělo obsadit to hovado, co si říká Ruda z Ostravy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za co, kura, za co?! Těch 40 minut života už mi nikdo nevrátí. Já mám omluvu, proč jsem se tak dlouho nechávala omývat vlnami trapnosti: v krku se mi usídlil nějaký bordel a byla jsem z toho kašle natolik vyčerpaná, že se mi nechtělo slézt z gauče a vyšplhat se po schodech do ložnice. Možná jsem se měla překonat a najít si nějakou záživnější a inteligentnější podívanou, tak třeba čučet do kočičího záchůdku, k tomu by mi stačilo překonat pouhých 5 metrů horizontálně. Jakou omluvu mají tvůrci této smrduté hromádky rádoby vtipných scének? Chichiííchiííí, ti Ostravááááci jsou takovíííí buraníííí, heleéé vííííď. Ne, nezasmála jsem se, dokonce ani neusmála, akorát mě to nasralo. Ne proto, že si to utahuje z mého kraje, z mého rodného města, ale že si to z něj utahuje debilně, s dementním žargonem, co hercům nešel přes pysky a s "humorem", který vzhlíží odněkud z hlubin sračkami zatopeného dolu i na komedie Zdeňka Trošky. Hvězdičku za známé lokality a za nepatrnou možnost zlepšení v druhé půlce filmu (kdy jsem se konečně kopla do prdele a šla uklidit kočce hajzlík). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli se nepletu, tohle jen zneužívá slávy jednoho blogu, kde snad ani nebyl nějaký děj nebo příběh, šlo jen o sled scének více či méně zábavných. Ve filmu hrají nějací Pražáci Ostravaky, Ostrava vypadá podivně, příběhově je to o jen o děvkaření mám pocit, a závěrečné napravení hříšníka není nijak odůvodněné a ozřejmené. Nevím, mně to nudilo, vtipné mi to nepřišlo, animované vsuvky a problémy s ženskými mi přišly jako opajcovaný mustr z Básníků násilím přesazený někam, kde to tvůrci viděli jen jednou, a to ještě v noci ve Stodolní, prostě nevěrohodné a zbytečné dílko. Jo a aby se teda neřeklo, občas tam zazní song nějaké ostravské pěnice či zpěváka. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Kočár je fakt idiot. Natočit film o Ostravských buranech a dostat do hlavní role Igora Chmelu? To přece nemůže nikdo posrat a nebo jo? Ostravak Ostravski je hnusně natočená, smysl nedávající hovadina která není ani na chvilku trefná nebo dokonce vtipná. Chmela pokoušející se o situační komedii to občas zachraňuje ale ze dna to nevytáhne ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • V zmluve si neznámy autor diela pre istotu dal klauzulu, že ak sa mu scenár nebude páčiť, môže projekt zastaviť. Nakoniec ju nevyužil. (Raccoon.city)
  • Hlavným scenáristom a zároveň aj jedinou osobou zo štábu, ktorá sa mohla stretnúť s tajomným skutočným Ostravakom Ostravskim, teda autorom blogu, ktorý svoju identitu z bližšie neuvedených dôvodov neustále tají, bol Vladislav Kučík. S autorom musel dokonca podpísať klauzulu o mlčanlivosti, a tak ani režisér skutočne nevie, o akú osobu ide. Špekuluje aj o možnosti, že za pseudonymom Ostravak sa skrýva niektorá známa a literárne nadaná osobnosť zo severomoravského regiónu, napr. Jaromír Nohavica, ktorý však podobné špekulácie opakovane poprel. (Raccoon.city)
  • Náklady na film sa zastavili na čiastke 16 miliónov českých korún. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama