Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (211)

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Je to taková blbůstka na chillové poleženíčko na gauči po dlouhém dni. Nic světoborného samozřejmě. Komedie, kde je vtipnost tahaná až hodně za hranu. Přehrání všech situací, zejména mluvení ostravštinou a přehršel trapných situacích. Ale co, jako kuliska to postačí..i když opravdu vtipných situací, by se ve filmu moc dajít nedalo. ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

Běžte raději na lobotomii než na tenhle film pocti co ve vás zůstanu bude stejný možná i lepší. Stejně vás to potká na Nově, která se pod to podepsala. ()

heruon 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film pro průměrné Ostravaky, kteří se chtějí utvrdit v obecných stereotypech o Ostravě a stačí jim k tomu laciné fórky. - Film prakticky postrádá děj (a nevymlouvejme se, že jde o ztvárnění jinak naprosto geniální knížky, která je psána jako zápisník), šel by v mnoha bodech dotáhnout do daleko lepších konců. - Product Placement je do očí bijící a dá se považovat za výsměch "blbým" divákům. - Hlášky a rádobyvtipná přirovnání jsou do dialogů doslova násilně vecpány (jasně, v knížce jsou přece taky, tak to tam musí být, no ni?) a v kontrastu s celkem solidní ostravštinou (na poměry běžné tvorby) tahají za uši. - Zatímco se většina lidí snaží zbavit nálepky černé Ostravy a málem už se skoro zbytku republiky podařilo vysvětlit, že se v Ostravě uhlí už asi 20 let netěží a je to jedno z nejzelenějších měst v ČR, celý film je založený na tom, jak se v Ostravě těží černé uhlí a jak je to super. - Naprosto zbytečná politická agitka, trefující se (i když naprosto oprávněně) do Bakaly (to, že v privatizaci OKD měl velkou roli současný premiér Sobotka raději ani ťuk) a stokrát omílané rýpání do Václava Havla je unavující. - Není to film pro adiktology a lidi ze záchytek, v celém filmu se prakticky jenom chlastá; nadšené nebudou asi ani genderové soudružky a feministické spolky. (což mi nevadí, plochý politicky korektní film by byl snad ještě horší) Třetí hvězdička je jenom solidárně-patriotická. ()

ondysovec 

všechny recenze uživatele

Mam z nej rozporuplne pocity - film s hodne jednoduchým dějem až primitivním že tam žádný není. Herecké obsazení až moc přehánelo dialekt. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale tu jednu dávám za patriotismus a tu druhou za to že jsem mohl poznavat známe lidí a místa v Ostravě. Některé momenty byly, ale vážně skvěle. Nejvíc se mi tam asi vadil ten s nejmladší syn od sestry a bakala ()

Danixxx 

všechny recenze uživatele

Slezan here. Kameňák natočený v Ostravě. Scénáristi považují diváky za totální idioty, kteří chrochtají blahem nad záchodovými vtipy vtisknutými do ulepeného sešitu Trnky Brnky. Jak jinak si vysvětlit tuto největší ostravskou ostudu od sestupu Baníku do druhé ligy. "Co to ku*va mělo být..." scény se objevují snad co minutu. Fóry jsou vystavěné na trapných přirovnáních, oteklých groteskách, frašce a překamuflovaných rolích. Na tomhle snímku je špatně úplně všechno. Urážky v podobě neemanCYPovaných žen jsou už jen okoralou kompotovou třešní na včerejším korpusu z Kauflandu. Kýčovitě ukrytá reklama skoro až urážela svou "nenápadností". Film vyprodukovaný za účelem lehkých peněz. Odpad. nehodí se ani na Barandov ve tři hodiny ráno. Jedinou hvězdičku dávám za hudbu. Tak jutro, chachaři. ()

jozindodulik 

všechny recenze uživatele

No klasicky udělali z Ostraváku blbce..přitom takhle se mluví tak někde mezi Brnem a Olomoucí, rozhodně ne v Ostravě..to je tak, když si Pražák myslí, že je Ostravák..škoda, mohla to být sranda :) ()

chosan odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film je pro mě zklamáním a naprostá totálí hovadina nejsem Ostravak ale kdybych byl urazilo by mě to nedá se to srovnat z denikem ostravaka a s lidmi z Ostravy dělají z nich tupce. Za mě film totální brak!!!! ()

Kelťák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako rodilého a kovaného Ostravaka a velmi skalního fanouška Baníku, mě spíše toto "veledílo" uráží. Je to absolutní sračka...né to je úražka pro sračku, je to sračka co vysrala sračku. Cožpak si režišér a scénárista myslí, že jsme úplní idioti? Jakože fakt se tady mluví jak u totálních kreténů? To jsem si nevšimnul za 30let. A ty vtipy ? Jako fakt? Film jsem v 60minutě vypnul. Tohle se nedalo. Přehnaná ostravština, absolutně nevtipné "vtipy" a herci stáli za vyliž pi.u místo točení takových kokotin by se ty prachy hodily jinde. Odpad ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kokotina. Igor hraje dobře a ta modrooká stewardka z vlaku je fakt kočka. Jenže pokud si Pražáci mysleli, že bude vtipné natočit film skoro bez příběhu a humoru, který by měl být vtipný díky ostravské mluvě, tak se šeredně pletli. Ostravština zde zní uměle a trapně, místy dokonce doplněná čecháčskými slovíčky a podbarvená pražáckým přízvukem. Takto asi skutečně nikdo nemluví, pokud není debil. Film představuje světu pohled na omezené Ostraváky, kteří neumějí ani mluvit, což je samozřejmě ubohé, jelikož většina Ostraváků má spisovnější a kultivovanější Češtinu než pošahaní Pražáci. A když už se tvůrci tak snažili poukázat na nářečí, mohli sehnat alespoň herce, kteří by skutečně dokázali přirozeně mluvit ostravkým dialektem, aby to neznělo jak Pražák po lobotomii. ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Eeee to mělo být o tom, jak si v Praze představují Ostravu a tak si o tom v Praze natočíme na Barrandově film a když budeme mluvit slovenskopolskovidlackikratce tak to bude skoro jako "po nasymu"? Wtf... ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

Hledala jsem celkem marně,co, proč,jak a za ci hříchy tady trpím... nechápu přítomnost Ježkové a Vondráčka ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Neni to odpad, ale nejak nevim, co ten film chtel vlastne rict. Pokud vim zaklada se na jakychsi povidkach nebo humornych pribezich (k nam do Brna se nijak moc nedostaly), tady ale humor uplne chybi. Kdyby tam nebyli Ostravaci, ktery mame v Brne radi a Ostrava (srážená mnozstvim product placementu), stalo by to jeste za min. Hraji tam sice ty nejlepsi milfky mezi ceskymi hereckami, ale to je jen maly plus. Oplacanej Chmela v roli losera, co pri kadeni na sachte si zapali a nakonec jeste vydira reditele celyho dolu, je hodne nesympaticka postava. Pulka holek z Ostravy mu jde z neznamyho duvodu na ruku, krome toho, ze si v autobuse pravidelne osahava gymnazistky. Divat se na ten film nejak da, ale tak nejak nevim, jestli Ostrave dela dobrou reklamu. Nebo na rovinu: nedělá. Ani nahodou. ()

Reklama

Reklama