Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

silak_xup odpad!

všechny recenze uživatele

Poprvé dávám odpad něčemu, co jsem stěží dokoukal. Podle mě je jedno, jestli jsi z Ostravy, Opavy, Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Prahy nebo z Karlových Varů, nebo z totální prdele v lese, tohle tě nemůže bavit. Já celou dobu čekal, že se tam něco stane, že tam bude něco hodně vtipného, že tam bude prostě nějaký děj, který v něco vyvrcholí nebo něco v tom smyslu, ale tohle byl opravdu zabiják času. Nechápu Chmelu, který mě doposud bavil, jak mohl do něčeho takového jít, ale na druhou stranu chápu, mamon je velitel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za co, kura, za co?! Těch 40 minut života už mi nikdo nevrátí. Já mám omluvu, proč jsem se tak dlouho nechávala omývat vlnami trapnosti: v krku se mi usídlil nějaký bordel a byla jsem z toho kašle natolik vyčerpaná, že se mi nechtělo slézt z gauče a vyšplhat se po schodech do ložnice. Možná jsem se měla překonat a najít si nějakou záživnější a inteligentnější podívanou, tak třeba čučet do kočičího záchůdku, k tomu by mi stačilo překonat pouhých 5 metrů horizontálně. Jakou omluvu mají tvůrci této smrduté hromádky rádoby vtipných scének? Chichiííchiííí, ti Ostravááááci jsou takovíííí buraníííí, heleéé vííííď. Ne, nezasmála jsem se, dokonce ani neusmála, akorát mě to nasralo. Ne proto, že si to utahuje z mého kraje, z mého rodného města, ale že si to z něj utahuje debilně, s dementním žargonem, co hercům nešel přes pysky a s "humorem", který vzhlíží odněkud z hlubin sračkami zatopeného dolu i na komedie Zdeňka Trošky. Hvězdičku za známé lokality a za nepatrnou možnost zlepšení v druhé půlce filmu (kdy jsem se konečně kopla do prdele a šla uklidit kočce hajzlík). ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hrozný, hrozný, hrozný. Viděno pět minut po Instalatérovi z Tuchlovic a můžu řict, že jsem z nově natočenejch českejch "komedií" na dlouho vyléčenej. Škoda času, aspoň že ta minutová stopáž není tak hrozná. Do ukázek to sestříhat tak, ať to vypadá jako nej komedie za poslední desetiletí a že to stojí celkově za vyliž prdel, to už je jedno. By mě zajímalo, co na to říkaj rodilý ostraváci...Tam už jenom chybělo obsadit to hovado, co si říká Ruda z Ostravy. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem příliš neočekával. Dokonce jsem si chtěl po přečtení několika zdejších hodnocení zapnout české titulky v obavě, že nebudu rozumět. Ale kdepak, rozuměl jsem všemu. A film se mi hodně líbil. Jistě, buranská komedie, ovšem s mnoha výbornými scénami, skvělými narážkami na současnou realitu a nevtíravým sociálním nábojem. „Výbuch na dole Václava Havla“, „paní Burdebaníková“ (že by odkaz na uklízečku z filmu „6 medvědů s Cibulkou“ – paní Náglfóglburdebaníková?), narážky na ostudnou „Bakalizaci“ dolů a bytů OKD, narážky na „přerozkradené“ evropské dotace. Reemigrant Bakala si přece také postavil rodinný dům za desítky milionů jako podzemní kryt. A stejně jako skutečná paní Bakalová (rozená Maláčová, má za ušima - dříve Miss české republiky a mluvčí ODS) odmítá v tomto krytu bydlet i její představitelka Jitka Ježková. Film si na nic nehraje. Chce pobavit a jen trošku popíchnout mocipány, aby si uvědomili, že obyčejní lidé o jejich černých kšeftech vědí a hodně si pamatují. Filmová hudba evokuje nostalgii (Špinarová, Rottrová) i pobaví (D. Mráz). Vložené animace jsou velmi vtipné a vhodně připomínají Ostravakovy blogy. Režisér-debutant David Gočár zvolil výborný mix velmi známých a zcela neznámých herců. Ve filmu se tyto dvě množiny skvěle prolínají. Igor zahrál roli Ostravaka opravdu dokonale. Jitka Smutná velmi překvalpila svým komediálním výkonem. Bratři Čapkové se výborně dopolňují. Všechny Ostravakovy ctitelky jsou pěkně zahrané (sousedka, barová dáma, slečna v autobusu, slečna ve vlaku, sekretářka). Dušan Sitek výborně vystihl roli Ostravakova otce - unaveného, své ženě chabě vzdorujícího a záchrany syna neschopného bývalého horníka. I další vedlejší role – sestra, horníci, ředitel, majitel, synovec a jeho přítelkyně – jsou dobře obsazené. Snad jen Věra Špinarová už je nadbytečná, ale nakonec k Ostravě neodmyslitelně patří, tak proč ne. Ovšem ten product placement je přehnaný, zejmena Bandi. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Předlohou filmu je úspěšný blog. Docela by mě tedy zajímalo, jak vypadala další oblíbená literární díla, která zaplavovala internet v době jejich největšího boomu. Nejsem z Ostravy, a když někdo mluví jako retard, tak mě to spíše vytáčí, takže jsem si k hlavnímu hrdinovi ani nemohl najíst cestu. Hranice mezi filmovou poctou městu a jeho ponížením se ukázala být velmi tenkou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na film sa zastavili na čiastke 16 miliónov českých korún. (Raccoon.city)
  • Zámer zadaptovať Ostravakovy blogové príspevky oznámila produkčná spoločnosť Three Brothers už v roku 2014, samotné nakrúcanie začalo kvôli zháňaniu financií a zdravotným problémom producenta Viktora Krištofa ktorý pol roka ležal po úraze so zlomenou chrbticou až v roku 2016. (Raccoon.city)
  • V úvodu filmu slyšíme úryvky písní „Malá Žužu“ a „A já sprostá“ od Horkýže slíže. Když se Jarek (Igor Chmela) ráno vzbudí u své sousedky, tak při tom hraje „Měli jsme se potkat dřív“ od Marie Rottrové a po ní zazní „Jednoho dne se vrátíš“ od Věry Špinarové. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno