Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (899)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu co na tom vsechny tak bere, samozrejme se jedna v animacich mezi nadprumer, ale jine filmy od Pixaru se mi precejen libily vic, tohle je totiz az moc orientovany na maly deti. Animace je velice nadprumerna, takze je diky ni film roztomilej, je to sranda (Par vtipu fakt nema chybu.), prijemna hudba, dej odsejpa atd...ale stejne mi tu proste neco chybelo. Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale od Pixaru asi nejslabsi, presto mi to neda a musim dat 5*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný animák se spoustu opravdu povedených scének, u kterých jsem se válel smíchy :-). Někdy mě až udivuje, co všechno je možné vytvořit pomocí počítačové grafiky. Na tvářích jednotlivých ryb vyjádřit tolik různých pocitů je opravdu báječné a skvěle se na to kouká. Asi chyba, že jsem Nema viděl až po Ratatouille, Úžasňákových či letošním Wall-E, protože stále nemohu film úplně docenit, což je obrovská škoda. Každopádně lepší čtyři hvězdičky a možná časem přidám i tu pátou :)........ ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z technického hlediska je animace opravdu úžasná, už jen za tu vodu by si tvůrci zasložili absolutorium. Hlavní však je perfektně promyšlený příběh, u kterého se baví všichni diváci bez rozdílu věku. Dokonce i narážky na jiné filmy jsou vtipné i bez jejich znalosti! Celý film je dramatičtější a lidštější než většina hraných dramat. Klobuk dolů - jeden z filmů roku. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně rozhodně nejkrásnější animák vůbec. Pixarovští jsou prostě jedničky a dokazují to tak, že se každým novým filmem posouvají stále dál a hlavně si úmyslně vybírají těžké cíle! U Nemá byla výzvou vodní hladina a svět pod ní! Což je výzva obrovská! A nutnu říci, že animátoři to zvládli perfektně! Než se v záběru objeví roztomilé mluvící ryby, nerozeznáte ho od skutečnosti! A povedlo se i ostatní! Příběh je zábavný, vtipný a svižný, jak jsme si už zvykli! Nedosahuje sice naprosté dokonalosti jako tomu bylo u našlapaných Příběhů hraček a Příšerek s.r.o., ale mílovými skroky přeskakuje většinu animované ne-pixarovské produkce! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Žralok Bruce má v čeľustiach 202 zubov, v scénke s korytnačkami je 290 336 bubliniek, Dory a Marlin zablúdia v množstve 74 472 medúz. (BadoXXII)
  • Když má pelikán v zobáku Dory a Nema, Geoffrey Rush dabující Nigela se držel při mluvení za jazyk. (D3VIL)
  • Devět lodí v přístavu Sydney má následující jména: Sea Monkey, Major Plot Point, Bow Movement, iBoat, Knottie Buoy, For the Birds, Pier Pressure, Skiff-A-Dee-Doo-Dah a The Surly Mermaid. (D3VIL)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama