Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (898)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak po delší době jsem se dostal také k nějaké té pohádkce. Co k tomu napsat a neopakovat se? Vzhledem k tomu, že je zde 34 092 hodnocení a 615 komentářů, tak film nejenom každý viděl, ale bude zde do posledního detailu rozebrán. Tak vám povím spiše takové netradičnosti. Film jsem viděl v HD rozlišení, se kterým jsem spojil 3D konverzi a, světe div se, ony tam ty 3D efekty skutečně byly. Nebyly výrazné, ale to jsem ani nečekal. Myslím, že je vhodný čas pro vtip, takže...Po hodině marného lovu rybář chytí zlatou rybku a ta mu slíbí jedno přání, když ji pustí. „Dobře, když ubalíš dvě marihuany a zakouříme si spolu, tak tě pustím.“Tak se stalo. Druhý den po dlouhé době chytí znova tu rybku a vše se opakuje. Třetí den přijde rybář k vodě, rybka kouká z vody a povídá: „Vole, ani nenahazuj, já už mám ubaleno.“ Chňo, chňo, chňo. Prostor pro smích. Teď bych se zase nějak nenápadně vrátil k filmu. Takže, co se mi líbilo? Tak ta vizuální stránka byla fajn. O tom žádná. Příběh takový nějaký a humor skoro žádný. Zasmál jsem se pouze těm mořským ptákům, kteří vydávali zajímavý zvuk. Takové hodně slabé 3*. Víc bych nedal ani náhodou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pixar má talent dělat filmy pro všechny lidi, jakékoliv národnosti, věku i pohlaví. HLEDÁ SE NEMO je jedním z nich. Probudí ve vás lásku k rybičkám malým i velkým. Dokáže vás rozesmát, ale i rozplakat. Příběh klauna očkatého Marlina, který hledá svého malého synka Nema skrývá tolik překvapení, vtipu a emocí, že se tomu až nedá věřit. Cesta z korálového útesu až do Sydney, vede přes spoustu dechberoucích překážek a ještě větší spoustu mořských tvorů, z nich každý je jedinečný. Ať už se jedná o žraloky, želvy nebo racky, všichni mají nezastupitelné místo v příběhu. Vynikající hudba Thomase Newmana tomu všemu dodává hloubku a krásně sedí do modrého světa pod hladinou. No a animace je příslovečnou třešničkou na dortu, která vás donutí sledovat a žasnout nad precizností každého detailu. Jediné co musíme udělat je vložit DVD/VHS do přehrávače a vydat se na dalekou pouť, nechat se unášet proudem dobré zábavy spolu Marlinem, Dory, Nemem, Brucem, Gillem, Hvězdou, Nigelem, Bourákem a mnoha dalšími. "Ryba je kámoš, ne žrádlo." ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální animák po všech stránkách. Od roku 2003 navíc mnou viděný bezpočtukrát díky dětem, nic mu to ale u mně z na oblíbenosti neubírá. Když jsem dnes komentoval Hledá se Dory, uvědomil jsem si, že Nema ve své databázi viděných a komentovaných ještě nemám. Děti film zbožňují a kdyby už ani nic jiného, klauna film tak zpopularizoval, že kdykoliv a kdekoliv u akvárií či v podmořských světech když vidím děti za sklem zírat na tu oranžovo-bílou rybku, slyším je nadšeně volat NEMO! Nejen ty své! Tady je to jednoznačně za 5 kamínků nacpaných do filtru ! * * * * * ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší animák. Je to velmi vtipný film, ale zase dokonale pravdivý obraz života přenesený do mořské říše, tak aby zaujmul všechny věkové kategorie. Malé děti se zasmějí a zamilují si krásnou mořskou flóru a faunu, dospělí se pousmějí při parodiích na známé snímky a scénám, "které dělají, že chtějí být vtipné" a ti nejstarší si (možná) zapláčí na klaunem (depresivní téměř Allenovská figura), který není vůbec vtipný (no není to inspirováno Pratchettem a jeho cechem klaunů?). Hledá se Nemo téměř stírá rozdíly mezi animovanou a hranou formou. Dramatická výstavba příběhů je až neuvěřitelně dospělá, dočkáme se i několika scén, které jako by z oka vypadli známým thrillerům a dokonce nás překvapí humor vybroušený k dokonalosti. Pixar opět překonal sám sebe. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný animák se spoustu opravdu povedených scének, u kterých jsem se válel smíchy :-). Někdy mě až udivuje, co všechno je možné vytvořit pomocí počítačové grafiky. Na tvářích jednotlivých ryb vyjádřit tolik různých pocitů je opravdu báječné a skvěle se na to kouká. Asi chyba, že jsem Nema viděl až po Ratatouille, Úžasňákových či letošním Wall-E, protože stále nemohu film úplně docenit, což je obrovská škoda. Každopádně lepší čtyři hvězdičky a možná časem přidám i tu pátou :)........ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Čekárna v zubařově ordinaci odpovídá skutečné čekárně v Emeryville (Kalifornie), kde sídlí studio Pixar. (D3VIL)
  • Kladivoun velký se neživí rybami, takže by se neměl objevovat ani na srazu anonymních žraloků. (LoLaa)
  • Nemo byl pojmenován po kapitánu Nemovi, fiktivní postavě indického knížete Dakkara z románů Julese Verna – „20 000 mil pod mořem“ a „Tajuplný ostrov“. Nemo pochází z latiny a znamená "nikdo". (Trajektt)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama