Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na Němcovou dobrý. 1)  Jednoduchý děj nemate diváka žádnými záhadami nebo odbočkami a směřuje přímočaře k jasnému cíli. Na konci si tvůrci dopřáli jenom malé překvapení._____ 2)  O Vladimíru Dlouhém (detektiv), zde 43letém, platí, že čím byl starší, tím byl přitažlivější._____ 27letý Viktor Limr (detektivův podřízený) byl taky pěkný._____ 30letá Petra Jungmanová (překladatelka Jarolímová) měla příjemný úsměv._____ 42letý David Prachař (majitel autoopravny) byl sexy jako vždy. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapil několika věcmi. Především pak skvělými hereckými výkony, zajímavou zápletkou i jejím úspěšným rozpletením s nulovým výsledkem. U filmu jsem se rozhodně nenudil. Na mnoha místech na mne velmi rušivě působila hudba. Dokonce mě film přiměl k přemýšlení i po svém konci. Jenže ouha, na řadu otázek, které ve mně po skončení filmu zbyly, jsem nenašel odpověď do teď. Třeba se najde někdo, kdo mi na ně odpoví. 1. Policejní vyšetřovatel čeká v bytě Jany Jarolímové na její sestru, aby jí sdělil, že její setra Jana spáchala sebevraždu. Když Eva dorazí, vedou spolu rozhovor, při kterém se Eva napije ze sklenice nápoje, který si nenalila. Že by si ho připravila do sklenice už ráno? 2. Proč Jana Jarolímová páchá sebevraždu, když si není jista, že je HIV pozitivní? 3. Policejní vyšetřovatel sděluje Evě Jarolímové, že výsledek testu na HIV její sestry Jany byl negativní. Není však možno, že výsledek testu byl negativní jen proto, že se nákaza dá testem poznat asi až po šesti týdnech? 4. Proč šla Eva Jarolímová na pohřeb Martina Horáka? 5. Proč šel na pohřeb Martina Horáka policejní vyšetřovatel? 6. Proč předkládá policejní vyšetřovatel fotku Evy Jarolímové lidem, kteří bydlí v bytě, v kterém kdysi bydlel Martin Horák? 7. Kde vzala Eva Jarolímová v koupelně baterku, když ji do koupelny nikdo nepřinesl? 8. Proč se, po vhození elektrického strojku do vany „vyrazily“ pojistky v celém bytě a ne jen v okruhu zásuvek, v kterém byla i zásuvka koupelny? 9. Proč „vyražení“ pojistek způsobilo i zhasnutí svíčky, která předtím hořela na okraji vany? 10. Když byla policie v koupelně, světlo v domě již fungovalo. Ovšem holicí strojek ještě pořád ležel ve vaně s vodou. Tentokrát však už pojistky „nevyrazil“. Jak je to možné? 11. Když byla policie v koupelně, svíčka na okraji vany opět hořela. Že by si ji policisté zapálili, aby na práci lépe viděli? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo čo za hudbu. Jak keby sa platňa dvakrát už prelomila a stále sa ju pokúšate hrať cez injekčnú striekačku. Škoda aj lacnejšieho spracovania, z ktorého ešte dýchajú deväťdesiatky. Ale detektívne to nebolo úplne zlé, len keby to skoro celé nebolo odhalené veľmi rýchlo a tak nakoniec šlo len o to, či Dlouhý dá dlouhého do kurína či nie, zatiaľ čo ona preferuje masturbáciu. Kopa scenáristických chýb z toho urobili úroveň inscenácie. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát "zasloužené tři hvězdy" a o nic více, ale konec mě tak trochu zviklal. Každá detektivka by měla mít překvapivý konec. Což se zde - ačkoli tomu průběh filmu nenasvědčoval - docela povedlo. Ale místo mezi začátkem a koncem se dalo využít lépe. Proto zůstávají ty tři hvězdy, ale kdyby to šlo, dám tři a půl - vyjádřeno číselně 65%. Věta "Vítejte na palubě" mi doteď nahání husí kůži... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s hodně TV lookem (nic proti) a relativně zajímavou pointou, kterou jsem ale prokoukl docela brzo. Co bylo příšerné, byla hudba - takhle agresivní a nepříjemnou hudbu jsem už ve filmu dlouho nezažil. V závěrečných titulcích mě překvapil Laco Deczi - inu ne každý kdo je dobrý v jednom, nemusí vynikat v druhém. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama