Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (278)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Hloupý a jednoduchý soubor scének, které mě na začátku, jak zdráhavě přiznávám, docela pobavily. Jenže postaru se žít nedá, jak říká jedna moje kolegyně. No a já dodávám, že pár zábavných scének celý film opravdu neutáhne a zhruba v okamžiku, kdy se ztrácí nadhled a lehká karikatura, míříme snad až zbytečně příliš přímočaře k hnojišti českého filmu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Česká bída, dnes již standardních rozměrů. Film, který nemá pevný scénář ani jasně daný příběh. Nudný spletenec nesouvisejících scén, které jsou na sebe naskládány, tak jak se to tvůrcům hodí a stejně tak i chovající se postavy, které mění charakter a chování dle potřeby dané scény. Film, který funguje pouze jako product placement, aby se zavděčil všem sponzorům. A že to nedává smysl a trapnost to posouvá na úplně jinou úroveň, to nikoho nezajímá. Langmajer je definitivně ve škatulce herců, které nenávidím a jsem zvědav, jestli ho ještě někdy uvidím v jiné roli, než v jaké je zaškatulkován tak dvacet let. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Langmajerova postava kope podrazáckou Ligu mistrů, a je jen otázkou času, kdy ho jeho oběti nakopou do míst, kde má achillovu patu. V příběhu defiluje spousta nul, které jsou v anonymním internetovém světě nebezpečně životaschopné, naštěstí pro lidstvo jim však světla moc škodí. No a pak je tu ženské postavy, které mají být jedničkami, ale jsou spíš uvozovkami, bez kterých by to scénáristické ticho bylo trapné. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli začít pozitivy nebo negativy. Pozitiv je pochopitelně mnohem méně - sem tam trefný voiceover, Langmajer s Kajnarovou se v rámci možností také snaží. Zbytek už je ale marnost nad marnost - trilion postav, jejichž vazby nemáte šanci pochytit (stejně jako u nedávno vysílaných "Decibelů lásky"), a hlavně hodně slaboučký scénář. Debutující paní režisérka (a scenáristka a producentka, uf) se toho každopádně nebála a snad i za její odvahu neposílám tenhle film do úplného odpadu. Druhou hvězdičku věnuji Langošovi a jeho scéně s vyřezáváním stařecké skvrny ;). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Otravný PP poslal hlavní postavy nakonec i na dovolenou na "Kanáry", ale i přes tento neukočírovaný nešvar českého filmu jsem se celkem bavil. Někdy tvůrci až moc tlačili na pilu a humor se změnil v křeč až trapnost, ale mnohé originální vtipy potěšily. Film asi nebudu vyhledávat, ale ani se mu vyhýbat jako zhrzené milence. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • První verze scénáře byla hotova za osm dní a měla sto obrazů. (Pierre)
  • Režisérka Zita Marinovová o svojom prvom filme povedala: "Dva roky som mala chrobáka v hlave a premýšľala, o čom to bude. Pôvodná idea bola, že napíšem coververziu Kristiána, pretože ten film milujem. Len som si lámala hlavu tým, kde by dnes pracoval. A zoznamka sa mi zdala najefektívnejšia pre nadväzovanie vzťahov so slečnami. Začala som písať a v podstate riskovala, že tvorím do šuplíka. Poznala som ale človeka z branže, ktorý sa tak nejako prelieva šoubiznisom, zaisťuje investorov a ktorého meno nechcem uvádzať, ale bol to on, kto ma povzbudil k natáčaniu. Sľúbil zaobstarať peniaze." [iDnes.cz] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno