Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Česká komedie je v krizi, to mi nikdo nevymluví. Sice se sem tam něco blýskne, jedná se však o mušky jenom zlaté v houfech hnusných masařek. A tak si říkám, že jak tak čtu nadšené místní komentáře, často od CSFD přátel, že je tomu opravdu tak. Bezva ženská na krku není totiž kdo ví co. Je to průměrná, ba možná podprůměrná komedie, která však díky tomu, že ty ostatní jsou strašné donutí diváka přimhouřit tu jedno tu dokonce obě oči. Zápletka je klasická a viděná už mnohokrát. Moderní kočka z města (Hřebíčkové to pořád stále sluší) je okolnostmi donucena odstěhovat se na venkov, kde samozřejmě narazí nejen na svérázné místní lidičky, ale i na jiný způsob života na který není zvyklá. Aby toho pro ni nebylo málo, nastěhuje ji starosta do baráku k hodně nerudnému Vetchému. Jen dočasně. A právě toto dočasně je asi z celé komedie ta nejvtipnější část. Mezi Vetchým a Hřebíčkovou to občas pěkně jiskří a to jak z hlediska nevraživosti, tak z hlediska chtíče a tak tu o vtipné chvilky není nouze. Kdo mi s prostředím zcela splynul byl Miroslav Táborský, starostu oddaného své vísce a školičce, kterou založil jeho děda dal výborně. Ostatní jen tak přicmrndávají. Langmajer hraje či nehraje už několik let stejně, duo Tomicová - Malý bylo trapné. Znovu jsem se podivoval nad panem Malým. To je takový český Michael Madsen. Umí hrát skvěle ve skvostech, ale s klidem si střihne naprosto debilní roli v lecčemž.... ! Celkem hrůzný byl pan školní inspektor, kdy už míra trapnosti byla překročena solidně. Většina vtipů v této komediii je hodně jednoduchá a náročnější divák se občas kousne do rtu nad jejich ,,složitostí'' k pochopení. např. když hrdinka volá ze zápraží svého domku u hřbitova kamarádce a ta se ptá co sousedé, odpoví jí, že jsou to dobráci od kosti... Když umře stará Sýkorová, tak ve vsi si o ní lidé říkají, že natáhla brka... Je škoda, že Vetchý snad pod vlivem pobíhající krásky po zahradě jen v košilce a kalhotkách odhodil svoji hrobnickou drsnost a začal se chovat vlídněji. Ten obrat byl příliš rychlý a komedii uškodil. Ale abych jen nehaněl. Občas se zasmějete, na Hřebíčkovou a ty její kukuče se dobře kouká a pokud si odmyslíte, tu syntetickou vesnici (filmaři přibarvenou a aromatizovanou), pak to celkem v klidu zkouknete celé a to bez větších bolestí. A navíc a to je dnes velké plus jste minimálně otravováni product placementem !Dávám za tři pohřební věnce. * * * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem kedy som si naposledy takto českú komédiu úprimne užil. Nemyslím niečo ako bolo Celebrity S.r.o. alebo Život Je Život, kde film vedel o svojej hlúposti a rozhodol sa s tým pracovať. Myslím film, ktorý bol podľa mňa úprimne dobrý. Máme tu dobré a sympatické a vtipné postavy, situačný humor, ktorý funguje a veľmi dobré momentky, ktoré stoja za to vidieť. "Bezva Ženská Na Krku" podľa mňa funguje. Dokonca si myslím aj to, že Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý si rozumejú ako hereckí kolegovia a majú medzi sebou dobrú chémiu. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ktorý by bol v niečom inovatívny, ale funguje ako príjemná ľahká komédia na príjemný deň. Čeknite si to a spravte si vlastný názor. Hodnotenie: B ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept, který Hollywood seká jak Baťa cvičky, mi v našem podání sednul jak p*del na hrnec. Upřímně řečeno příliš nechápu ty narážky mnohých komentujících na to, jak moc je tady česká vesnice nereálná a kdesi cosi. Viděli jste někdy reálnou romantickou komedii? Pokud ano, tak sem s ní. Pro mě je Bezva ženská na krku příjemným pokoukáním v milém prostředí, s vtipem a fajn herci, ačkoliv si nemůžu pomoct, ale Vetchý mi tu v některých chvílích moc neseděl. Je sice pravda, že tu není nic, pro co by si člověk film zapamatoval, ale to vem čert. Hoffmanovi se jeho režijní debut povedl. 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, v jednoduchosti je krása ... A tady se to přesně potvrzuje. Tenhle film mě moc mile překvapil. Čekala jsem, že mě bude bavit, ale ne až tak moc. Nepřináší dějově sice nic nového, ale na český film je to hodně povedený. Herci k sobě krásně ladili. Petra Hřebíčková v hlavní roli byla super. Víc takových českých filmů, na které se dá koukat i několikrát. 85%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všeobecne predstavuje tento snímok málo vídanú aplikáciu starých hollywoodských postupov na české dedinské prostredie. Na dedinskom prostredí sa väčšinou nakrúcajú úplné paródie alebo sociálne drámy, no Vejdělek a spol. postupujú presne podľa amerických schém pre generickú romantickú komédiu, či ako hovoria za veľkou mlákou, rom-com. Jediná úmyselná zmena oproti zámorskej učebnici spočíva v tom, že zrušili hollywoodsky „lesk“ - a namiesto limuzín a súkromných tryskáčov použili zablátené gumáky. To všetko by ani tak nevadilo, ako nápad to znie fajn, realizácia sa však minula účinkom. Tvorcovia pokračujú v kopírovaní aj po obsahovej stránke. Miestami to funguje, ale je to celé len mechanicky zasadené, presne vypočítané a skopírované z iných filmov, bez pôvodných nápadov a bez nejakej vlastnej, originálnej identity. 55% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • V 55.minutě, kdy si jde Eliška (Petra Hřebíčková) prohlédnout hrob č. 218, je na náhrobku napsáno datum úmrtí 29. 2. 1995. Ve skutečnosti tenkrát nebyl přestupný rok. (Inthemiddle)
  • „Při první scéně musel ode mě snést (Jiří Langmajer) nemálo bolavých úderů a sám mě ještě podporoval, ať se jich nebojím, ať jdu naplno, aby to působilo skutečně, že to nebolí. Bolelo to určitě strašně,“  prohlásila Petra Hřebíčková. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Eliška (Petra Hřebíčková) vytře podlahu, se po ní Božíček (Ondřej Vetchý) projde a zašpíní jí blátem. V následujíící scéně po Božíčkově odchodu, kdy Eliška hodí hadrem, je podlaha částečně čistá. (Zix.)

Reklama

Reklama