Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem kedy som si naposledy takto českú komédiu úprimne užil. Nemyslím niečo ako bolo Celebrity S.r.o. alebo Život Je Život, kde film vedel o svojej hlúposti a rozhodol sa s tým pracovať. Myslím film, ktorý bol podľa mňa úprimne dobrý. Máme tu dobré a sympatické a vtipné postavy, situačný humor, ktorý funguje a veľmi dobré momentky, ktoré stoja za to vidieť. "Bezva Ženská Na Krku" podľa mňa funguje. Dokonca si myslím aj to, že Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý si rozumejú ako hereckí kolegovia a majú medzi sebou dobrú chémiu. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ktorý by bol v niečom inovatívny, ale funguje ako príjemná ľahká komédia na príjemný deň. Čeknite si to a spravte si vlastný názor. Hodnotenie: B ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když on je z vesnice, tak musí být rázovitý křupan, co doma chodí po umyté podlaze v botách obalených hlínou. Když je ona z města, tak je totální neschopa, která papírové letadélko lakuje lakem na nehty. A vesnice? Co obyvatel, to figurka. Kdyby to bylo v lehce nadsazeném duchu, o což se zjevně film pokouší, tak by to mohlo být i vtipné. Kdyby každá z těch stereotypizovaných postav nebyla stokrát viděné a odněkud stokrát okopírované klišé. ___ Vyzněním je to spíš snímek pro děti, ale ne námětem, takže nevím, pro koho byl natočený. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, svojí neotravností na tuzemské poměry doslova výjimečná. V hlavních rolích krásná Petra Hřebíčková a supersympatický Ondřej Vetchý, v dalších třeba Miroslav Táborský, jehož historku o podobě s pradědečkem se povedlo vypointovat tak, že jsem smíchy prskal. Děj sice překvapivý není ani trochu, ale dívá se na to dobře a mám radost, že je pořád ještě možné natočit film o lidech z vesnice a lidech z města, aniž by bylo nutno z jedněch nebo druhých dělat naprosté idioty. Za jsem dal čtvrtou hvězdičku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Božíčku, to bylo tááák roztomilé.. Důsledně vyplněná jedna z šablon americké romantické komedie (cizinec dělající na novém místě tlustou čáru za minulostí), krkolomně zasazená do českých reálií. I když reálií.. Spíše jakési utopické vize bezstarostného a za každých okolností dobře naladěného venkova, za kterou jde cítit Vejdělek stejně neomylně, jako když jedete za vlečkou s hnojem. Vtipné mi to moc nepřišlo a tak jsem si nezabaven musel klást otázky, proč hraje při tradiční kompilační scéně sbližování anglicko-jazyčná píseň, proč to tak často sklouzává k pitvoření či jakpak se asi Božíček nachystá ve své improvizované venkovní umývárně na romantický večer. Chápu tu sázku na jistotu se zaměřením na cílovku, co prahne po něčem feel-good z domácího hřiště, ale mně přišlo to „nejisté čekání“, jestli Koprovka uteče hrobníkovi z lopaty, či ukáže znuděnému Langošovi, že je jednička, falešně idylické a místy až vlezlé. Jediné pozitivum asi je, že si Václav Kopta zašoféroval autobus.. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)
  • Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO. (Martin_L)

Reklama

Reklama