Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najviac ma na filme teší, keď ho začnem pozerať s tým, že od neho absolútne nič neočakávam a dostanem ozaj príjemný, milý a čo viac inteligentný film. Osment už starne, je to vidieť, už to nie je ten sladučký ksichtík, no solídne hranie mu ostalo. O starých levoch ani nehovorím, to sú páni herci. Takže fakt skvelý filmík, o všetkom, priateľstvo, láska atď...a navyše nikoho neuráža. Inteligentný humor, to je ono! 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nič nie je smutnejšie, ako táranie o starých časoch.“ Neposedného Haleyho Joela Osmenta (ŠIESTY ZMYSEL, A.I. – UMELÁ INTELIGENCIA, POŠLI TO ĎALEJ) necháva jeho mama u dvoch strýkov-starých mládencov na vidieku (Michael Caine a Robert Duvall), kde mu Caine (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) rozpráva divoké neuveriteľné zážitky z mladosti a Duvall (consigliori Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) sa pôsobivo bije v bare počas pitia piva a raňajok. Je to vtipné, kúzelné i poetické, má to peknú výpravu, zmysel pre humor a herecké výkony dvoch bardov, ktorým stačí nadvihnúť obočie a je z toho nominácia na Oscara. Civilnejšia VEĽKÁ RYBA o levici, rope a umieraní v posteli. Mohlo to byť lepšie (obzvlášť koniec s helikoptérou je vyložene nezvládnutý), ale nie je to ani priemerný film (ak ste za priemerný film nepokladali MOJHO PSA SKIPA). ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

z osmenta se stava velkej kluk coz je dobre protoze ty jeho dokolecka-role malyho uťáplounka uz mne zacinaji list lehounce na nerv. vyslouzili lvi je docela obycejnej film drama hmm..komedie?ani poradne nevim co to bylo, hlavne to nebylo nic dvakrat originalniho a vtipneho a uz vubec to nebyl film kuli kterymu by se zbortil svet kdybyste ho nahodou nevideli, proste proto ze takovych filmu uz bylo spoustu, takze jestli vam uplaval po proudu pockejte si radeji na inci kapry, sice uz asi nikdy neuvidite jak caine dela maminku a duvall tatinka ale snad aspon nezabijete sto minut zivota dalsim prumernym bijakem ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle mám rozporuplné pocity. Michaela Caine i Roberta Duvala mám rád kdekoliv a kdykoliv. Patří zkrátka mezi mé oblíbence. Proto jsem se zaradoval, když jsem se o Vysložilých lvech dozvěděl. S Osmentem je to už horší. Zatímco jeho dětská tvářička byla v některých filmech, kdy byl ještě hošík úžasná, zjišťuji, že s tím jak stárne už na mne tak nepůsobí... Celkově byl námět fajn. Dva staří mazáci si žijí na opuštěné farmě prakticky v poklidu a nerušeně. Podomní prodejce čas od času k nim zavítající s noži či jiným šmukem zahání střelbou z brokáren... Stejným způsobem chodí lovit ryby do nedaleké tůně. Větu, - podej mi prosím náboje - u rybaření hned tak nezaslechnete :-) ! Z jejich zaběhlého režimu je vytrhne synovec, který je k nim umístěn na prázdniny. Potud by to bylo ok. Jenže pak se děj začně rozmělňovat do několika žánrů. Máme zde vyprávěný příběh ve stylu Velké ryby či Pádu, máme zde komediální vložky, romantiku i drama. Některé dobré fóry či myšlenky většinou jen začnou a hned zapadnou. Jiné někdy až trapnem zavánějící rádoby humorné situace mi přišly neskutečně laciné. Ano, film umí i dojmout - večerní rozmluva Osmenta s Duvalem , který mu radil do života byla opravdu krásná. Ale vše je zase převálcováno hned další zápletkou či podivným závěrem... Film je opravdu rodinný, ale když tak nad tím přemýšlím, nejde na něj koukat v celku. Dospělého nutně musí nudit všechna ta prasátka a pejsci, děti pak nepochopí to ostatní . Škoda. Ingredience to mělo velmi slušné a dalo se to dle mého upéct mnohem lépe. Tři kukuřičné klasy. * * * ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Našlápnuto bylo hodně dobře - postavy, obsazení, zápletka... Ale pak se to propadalo čim dál víc do bahna prvoplánového sentimentu včetně konce. Asi by v žánrovym označení filmu mělo být spíš "pohádka", pak by člověk hned věděl na čem je. Osment mi překvapivě tolik nevadil. Určitě se z toho dalo vytěžit o dost víc. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Originálny koniec sa kvôli nie veľmi pozitívnej odozve u testovacieho publika do finálnej verzie filmu nedostal, a tak sa musel natočiť druhý koniec, ktorý nakoniec vidíme vo filme. Obe verzie sa dajú pozrieť na DVD. (jedenzdvoch)
  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)
  • Hlavní děj je zasazen do šedesátých let, kdy byli v USA podomní prodejci velmi populární. (PATTXA)

Reklama

Reklama