Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Paity 

všechny recenze uživatele

Dnes už prakticky studiová pohádková klasika s Ivou Janžurovou a Jirkou Krampolem, kteří ráčkovali a papkali bonbonky ze svých naleštěných krabiček, které nosilil neustále sebou. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nemám rád pohádky, kde jsou všechny postavy neschopné. A této ani písničky moc nepomohly (viz rýmy jako bohatství-království, baldachýn-rozmarýn). Proč měl vůbec Čenský o takovouhle princeznu zájem? Vždyť i na začátku bylo patrné, že ji nemůže vystát... Hvězda dolů za to, že jestli si děti něco odnesou, tak ráčkování a oslovení "rádče". ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z cyklu "hudebních pohádek", kde se neustále zpívá a jejíž děj se odehrává pouze v interiérech. Ano mladá Dáda Patrasová je krásná, Jan Čenský má obvyklou nálepku prince, Iva Janžurová je stejně dobrá jako vždy, "Bohdalka" je prostě "Bohdalka", ale ve spojitosti s touhle pohádkou si nejde nevybavit výborného Jiřího Krampola ve stupidním oblečku s ještě stupidnějším kloboučkem na hlavě a společně zpívanou píseň "Královské reggae". Verdikt: 3* a 60 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

A tak to chodí den co den, v tom našem milém království ... ráčkování, Krampol, Čenský v brnění - nezapomenutelná studiová pohádka. ()

RadimFišer odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus humblus a blekotně nepřipravené, na otrávení a znechucení. Skvělé pro maniaky. Fuj ne a ne. Odfoukněte tento hlupný film rychlo pryč. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle "krrrrávovinku" nemohla zachránit ani Janžurová s Bohdalovou. Ráčkovat jenom proto, že si to někdo přeje? Pohádka, která učí děti ráčkovat? Nemělo by to být spíš naopak? Jinak mi to ráčkování, do kterého se museli herci evidentně nutit, lezlo totálně na nervy. Po deseti minutách jsem to vypla a už nikdy více ! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dvojice z KOLOBĚŽKY PRVNÍ Čenský - Patrasová se o dva roky později sešla i v této televizní pohádce. Pouze si vyměnili mezi sebou role. Tentokrát tím chytrým z obyčejného lidu, který druhému ukáže správnou cestu je Čenský. Za to Patrasová tu hraje rozmazlenou kozu, pardon princeznu. Chce, aby se ráčkovalo, protože to považuje za znamení urozeného původu. Zní to až moc obyčejně a lacině, ale i z tak mála jde udělal dobrou pohádku. A když se založí na humorném scénáři, který se doplní o pěkné písničky, tak je z ráčkující princezny jedna z nejlepších televizních pohádek. Dneska mi přijde, že ty písničky jsou v dnešní době slavnější než samotná pohádka. Především ta infantilní písnička "Královské reggue". Za to nejvíce se mi líbila "Tak to chodí den co den". [7086. hodnocení, 1057. komentář, 66%] ()

mala_kea odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáci děti, jestli tohle uvidí. O tom sem jim bude ještě dlouuuho zdát. Možná z toho budou mít o noční můry ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní pohádka s vynikajícím hereckým obsazením. Po mnoha letech a ještě více reprízách už možná notně ohraná, přesto "královské regé", "Krrryštof" a "rrr" jsou nezapomenutelné... ()

Reklama

Reklama