Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je vskutku výborný a nemůžu se zbavit dojmu, že Chris Evans je nejvíc sexy chlap na světě a pravděpodobně z Marveláckýho ansámblu i ten nejlepší herec. Děcko roztomilý, ale hlavně překvapivě herecky silný a s perfektní chemií mezí ním a Evansem (což je samozřejmě způsobeno tím, že Evanse má každej rád, viz rozhovory třeba s herci z MCU). Marc Webb je přirozeně civilní, scénář samozřejmě ždímá z diváka emoce a všechno to předvídatelně skončí, přesto film tak nějak zahřeje na duši a i když je v druhé polovině tempo příliš utahané, nakonec ta stopáž je asi přeci jen tak akorát. Stojí za zhlédnutí, ne že ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MARY JE POVAŽOVÁNA ZA ZÁZRAČNÉ DÍTĚ MATEMATIKY. ALE ŠKOLNÍ VZDĚLÁNÍ, KTERÉ JI POSKYTUJETE…“ /// Útok na city za pomoci chytrý sedmiletý holčičky, správňáckýho strejdy a kocoura. Vháněj mi slzy do bulv a vyprávěj, jakou výchovu by mělo mít geniální dítě. Chvíle štěstí střídá soudní drama a další emoce (u mě hodně emocí…). A to všechno pro ten úžasnej pocit, kdy můžete říct… „dokázals to chlape!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V osmi letech jsem četl René Descartese (tu píčovinu vo tý metodě).. 2.) Navierova-Stokesova rovnice je můj život. 3.) Thx za titule „jives a patras92“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy takéto precukríkované a na jednu bránu hrajúce filmy človek vyslovene potrebuje - nič extra hlbokomyseľné, nenáročné a príjemne u srdca hrejúce. V tomto kontexte sa sem ten cukríkový záver celkom hodil. Možno aj záleží od nálady, v ktorej divák film pozerá, ja som to šťastie na správne načasovanie mal. Preto lepší priemer a pozitívny dojem k tomu. Malá bola zlatá a jej hlášky niekedy stáli za to. 65/100 ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko čo ste už videli. Nadané dievčatko ktorému zomrela mama, sexy chlap (neverím, že dávam taký prívlastok niekomu kto hrá Kpt. Ameriku) v rozopnutej kockovanej košeli, ktorý síce nemá kariéru, no je strašný pracant a sympaťák. A áno, je tu dokonca aj úžasne milá učiteľka malého dievčatka a prísna stará mama. Bodkou za všetkým je rozkošný jednooký kocúr. Jasné, že ani raz nezaváhate, ako sa zápletka rozuzlí a či budú všetci na konci šťastní. Takéto filmy sa inak ako happyendom nemôžu skončiť. No Gifted má jednoducho šmrnc. O triedu vyššie ho ťahá nielen kamera a výborní herci, ale aj kupodivu zmysluplné dialógy, z ktorých vám nebude trápne a veľmi jemný humor, ktorý je správne načasovaný a vykúzli vám minimálne úsmev na tvári. Väčšinou takéto typy filmov odporúčam s tým, že naň musíte mať náladu, aby sa Vám páčil. Marc Webb vám ju naopak spraví sám. Veľmi jasná odpoveď, že aj gýčovina sa dá natočiť elegantne a dobre. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Přestože malé školačce Mary mělo být ve filmu 7 let, její představitelce Grace Mckenna bylo v době natáčení už 10 let. (Nikitera)
  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)
  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama