Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Captain America vychovává nadané dítě, avšak po čase si tohoto nadání začnou všímat i ostatní lidé, což spouští emocemi a soudy nabitý "kolotoč". Gifted tedy do tohoto bodu zní stejně jako jiné filmy s podobným tématem a ani nepřináší do daného subžánru nic navíc. Takže čím se tedy tak moc odlišuje? Pravděpodobně to bude poklidným tempem, skvěle zvoleným soundtrackem a hereckými výkony ústřední dvojice s mimikrami Chrise Evanse a McKenny Grace, kteří snímek povznáší do výšin filmového nadprůměru. Nebýt emocemi přepáleného finále, neváhal bych snímku Gifted udělit plný počet hvězd. Takto film zůstává "jenom" skvělou nedělní filmovou jednohubkou, která pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. „He's a good person. He wanted me before I was smart.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je naprosto vděčné téma, u kterého jsem počítal se solidním emotivním zážitkem. Nakonec mě ale film mírně zklamal, protože ono bezchybné téma moc prolnul soudními procesy a vztahem matky a syna, který mi přišel totálně nelogický. V tom jsem se vážně ztrácel. Bejt já syn takové matky, tak jí hned z kraje pošlu do hajzlu a dál se s ní vůbec nebavím. Takže to, co se dělo tady, mi vůbec nedávalo smysl, ač tak trošku chápu, proč tomu tak bylo. Všechno ostatní ale bylo fajn. Takový ten typ vděčného filmu, po kterém Vám bude hezky. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvělé civilní drama soustředěné jen a jen na herecké výkony. Nesmírně mě překvapilo, že Chris Evans dokáže podat tak bravurní výkon a nemusí se při tom ohánět svým štítem z vibrania. Zde dokázal naplno zužitkovat svůj potenciál a filmu tak ohromně pomohl. I malá holčička McKenna Grace svým bezchybným ztvárněním bezesporu těžké role ukázala své možnosti v plné palbě, podle mě má zářnou budoucnost (trochu mi připomněla Dakotu Fanning z Muže v ohni). Scénář nabídne vytříbené dialogy, jež mají i hlubší smysl a nosnou myšlenku, a hlavně sem tam se vytasí s fungujícím vtipem. Příběh se může napoprvé zdát dost triviální, ale chce se mi skoro říct, že o to tady jde. Řeší se zde problémy normálních lidí, kdo má vychovávat dceru, tedy samozřejmě se film vymyká tou genialitou malé holčičky, ale i tak poklidný film se vším všudy. Ještě bych málem pozapomněl na postavu matky, jež svými rejpavými poznámkami taktéž filmu prospěla a dala mu zase o trochu jiný nádech. Pár scén velmi emočních, najdou se zde i ponaučení a konec asi nejlepší variantou samotných možných zakončení. Nemám výtky, Marc Webb a spol. mě dostali každým aspektem. Za mě dávám 89 % ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nádherný film! Pohlazení po duši a citový nával, kterému podle zdejších komentářů podlehnou i muži - a i já beze studu přiznávám, že jsem podlehnul. Všechny hlavní postavy (strýc Frank, jemu do péče svěřená neteř Mary, a doslova vypočítavá Frankova matka/Maryina babička Evelyn) odvedly perfektní hereckou práci. Dějová páteř filmu (konflikt mezi snahou o zajištění normálního dětství dítěte a snahou o realizaci jeho nesmírného talentu) generuje jak láskyplné scény rodinného štěstí, tak dramatické scény chladně racionálních ambicí - obojí skvěle vyvážené. Hezká kamera, příjemná hudba. Několik dech-vyrážejících momentů (hlavně vyvrcholení rozhovoru započatého 1:29:43 - takhle krutý políček jsem fakt nečekal!), divák se i trochu vzdělá (třeba se dozví, jak se naučit násobení vysokých čísel z hlavy) a koneckonců se při pár vtipných scénách i trochu zasměje. A jak budete mít na konci filmu již několikátý úsměv na tváři a slzu v oku, tak vám jako završení celé té krásy dojde, že celý film byl i o jiném velkém daru než byla Maryina matematická genialita...:) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Silnější tři. Přemýšlel jsem i o 4*, protože Gifted je přesně ten filmu, který vůbec nijak člověka neuráží, pěkně plyne a je to obecně takový docela fajn, takže tomu máme tendenci fandit... Jo, bylo to celkem milé, ale upřímně to bylo spíš hezky zabalené nic než nějaké drama s přesahem. Tak trochu klišé s tak trochu dobrosrdečnými postavami, kteří samozřejmě udělají nějakou tu chybu, ale pak si to uvědomí a je to zas cajk, s tak trochu přeslazeným a ne moc uvěřitelným příběhem, však to znáte. Minimálně se teda alespoň mohlo šetřit tím cukrem, třeba ta scéna v nemocnici byla už hodně za hranou trapného kýče. Nicméně věřím, že před 5 lety bych z toho byl možná nadšenější, ale tímhle mě už dnes tvůrci asi fakt neopijí. Přitom měl snímek k dispozici zajímavé téma "co je vlastně v zájmu dítěte", ale nabídl jen to, co jsme všichni viděli už stokrát jinde. Škoda. Jako pohodovka na večer ale určitě dobrý. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Každý z obsazení a ze štábu si adoptoval zvíře z útulku, ve kterém se natáčelo. Chris svého psa pojmenoval Dodger. (Azuko)
  • Na natáčení měli herci a štáb sklenici za nadávky. Do sklenice přibylo 5 amerických dolarů za sprosté slovo a 10 amerických dolarů za slovo na F. Přispěla dokonce i malá Mckenna a Chris doteď nějaké peníze dluží. (Azuko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama