Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naprosto perfektní Shakespearova adaptace! Všichni herci (a že to jsou páni Herci) si to viditelně užívají, k Williamovu již trochu místy zastaralém humoru je dodána i trocha modernějšího situačního a je to vážně kouzelná zábava. Dějový posun do 19. století překvapivě vůbec nevadí, aspoň je to podmalováno nádhernou klasickou operní hudbou a ano - dočkáme se i Mendelsohnova Pochodu. Ke konci jsem se válel smíchy a jsem nadšen. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější Shakespeare jakého jsem kdy měla možnost vidět a kdyby film viděl on sám, byl více než spokojen.Víly,elfové,raraši to všechno tu je (s tím make-upem si někdo musel dát sakra práci).Dále se tu objeví plejáda hereckých hvězd v čele s vynikajícím Kevinem Klinem,scéna z konečného představení nemá obdoby xD. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem zcela nepochopil smysl poezie, nedokázal jsem vykoumat ani krátkou báseň, nevymyslel jsem jiný než sprostý rým a jambický pentametr bych nejspíše využil při opravě radlice u kombajnu. Jsem prostě nekulturní tvor přízemně neoceňující velké umění, ale přesto jsem se odvážně vrhnul do poetického lesa, kde jsem však zklamaně zjistil, že excelentní sestava herců si jenom zarecitovala verše velkého alžbětince. Přesto jsem přesvědčen o tom, že jsem byl svědkem skvělých hereckých výkonů, zejména Kline a Tucci mi padli do noty, ale míra zábavy u mne rozhodně nepřesáhla tři hvězdičky. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama