Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní postmoderně pojatý upírský horor, který má vynikající pasáže (např. vystoupení performanční "umělkyně" na párty v činžáku s hypnotickým crescendem elektrofonické instrumentálky patří k nejúžasnějším, jaké znám! https://www.youtube.com/watch?v=yXCgzr8Yedw , celkově naprosto skvělou hudbu Brada Fiedela (stejně jako u FN 1., ale tentokrát dokonale sladěnou s dějem) a vůbec se mi zdá ve všem podstatně lepší než původní produkt Toma Hollanda, který je jen průměrný. V roli upírky Reginy snad nemohla být žádná vhodnější než Julie Carmen, ale ani ostatní postavy nemají chybu. Všudypřítomná ironie, tradiční principy, gradace, erotické svádění... Nikoliv ztřeštěné, ale stále svižné tempo, houstnoucí děj, přiměřený (i když trochu akčně a monstrózními efekty poněkud přemrštěný) happy end ... Wallacemu se povedlo vybrousit Hollandovu "předlohu" téměř k dokonalému sladění prvků lehounké parodie a opravdového hororu. Jedno z nejlepších děl tohoto druhu, dle mého názoru zatím nedoceněné. Doporučuji podívat se prvně na tuto Fright night II. a pak až s velkým odstupem na tuctovou jedničku, dále doporučuji v původním znění s dobrými titulky, s českým televizním dabingem z 90. let to není ono. - Poznámka: Málokde se můj názor rozchází s hodnocením většiny jako právě tady...(k 15. 4. 2013: 65% na csfd, na imdb pouhých 55%!) https://www.youtube.com/watch?v=WWBnQY3iQzo ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvojka má, hlavně, hned od začátku pěkně našlápnuto to jedničce nandat v mnoha ohledech. Humor tu sice zůstal, ale je do pozadí zatlačován mnohdy neskutečně hustou atmosférou (nalítávání kamery na objekty, všudypřítomná mlha). Velmi příjemná je mi kombinace upírů a vlkodlaků, kteří proti sobě nebojují, ale spolupracují. Opravdu nechápu kdy a proč někoho napadlo postavit tahle dvě stvoření proti době. Vlkodlak je parádní, více tedy v lidské podobě, ale i ta maska docela ujde. Kladem určitě je Julie Carmen v roli hlavní upírky. Hlavníhrdina je pořád trouba, starý lovec upírů pořád debil, v tomhle se nic nezměnilo. Je škoda, že nakonec dvojka jedničku předčila jen o kousek. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování klasické upířiny nepostrádá nic z toho, co s úspěchem předvedla jednička. Opět se setkáváme s dvojicí lovců upírů Charliem a Peterem, jen je to tentokrát Charlie, kdo potřebuje utvrdit v jejich skutečnou existenci. V tom mu pomůže Vagina, tedy Regina, vyvedená sestřička Jerryho Dandrige. Upírů je tedy více, přibylo i šmakovních speciálních efektů, snad jenom ten humor se časem vytrácí, až to celé finišuje do jakéhosi negradujícího závěru. Dokonce ani Regina neoplývá tím ďábelským charismatem, s jakým minule zazářil Sarandon. Přesto tenhle sequel svému předchůdci ostudu nedělá, pro fanoušky osmdesátých let je tohle jeden z nejtypičtějších zastánců americké, komediálně hororové školy. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Dvakrát nevstoupíš do stejné hrobky." A je to tu znova. Sotva se Charlie stihl vzpamatovat z událostí minulého dílu, už na něj scénárista poštval další partičku upírů. I když se tu opět objevuje motiv Okna do dvora tak dvojka jde trochu proti jedničce a některé věci úplně otáčí. Většinu filmu se okolí snaží přesvědčit Charlieho, že upíří existují a né on je. Postava Petera Vincenta už tolik nemluví tím roztomilým přízvukem alá Bela Lugosi a upírů je tentokrát na Charlieho trochu víc, ale zamrzí že nemají tak tuhý kořínek jako Charlieho soused z jedničky. Druhý díl také přináší mnohem více odlehčujícího humoru a větší porci nechutných efektů. Jinak zůstalo všechno při starém. Takže prostě a jednoduše: Jestli se vám líbil první, tak vás zřejmě nezklame ani jeho pokračování, které je přece jen o něco slabší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem o tomhle pokračování netušil, že existuje. A o moc bych nepřišel. Není pravda, že je toho ve dvojce více, spíše naopak. Napětí zmizelo, humor zmizel, děj se ztratil. Na vině je stoprocentně režisér a scénárista, protože většinu filmu se nic neděje a vleče se to ve velice pomalém tempu. Sympatické postavy naštěstí zůstaly, upírů je tu trochu více, včetně mého oblíbeného béčkového záporáka Briana Thompsona a finále má celkem grády. Takže dávám za 3*, ale jednička je mnohem lepší. ()

Galerie (41)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama