Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

I přesto,že můj bratr ( který je velký fanda originálu ) se mě pokoušel originál několikrát doporučit,nikdy sem ho neviděl.Může za to hlavně příšerný český dabing,takže sem film po 5ti minutách musel vypnout a v originálním znění se dlouho nedal sehnat a i přesto že sem ho měl doma,dal jsem přednost nové verzi,abych jí mohl nezaujatě ohodnotit.Na Noc Hrůzy sem se hodně těšil,nejen kvůli upírskému námětu,který je můj nejoblíbenější co se hororu týče,tak hlavně kvůli Farrellovi v hlavní roli.Začátek má skvělou atmosféru a já se těšil,jakou že to před sebou nemám jízdu,hups to sem se splet.Režisér strašně moc rychle vyjde s pravdou ven a nenechá vůbec upíra Jerryho dýl tajeměji řádit po okolí a Charley až příliš brzy stane Jerrymu tváří v tvář v boji.Od chvíle kdy Farrell vykope plynový potrubí a pošle barák do luftu,mizí veškeré napětí.Mimo Yelchina,Farrella a později v ději i Tennanta hrají všichni herci příšerně,hlavně matka a přítlekyně Charleyho jako by ani nepochopili že před nima stojí upír a s takovým až hereckým nezájmem pobíhají od ničeho k ničemu a film nemá vůbec štávu.Akce je zoufale málo a počítačová krev je neskutečně otravná.Když se na plátně objevil natvrdlý a iritující upír Plasse,hodnocení už svištělo k bodě mrazu.Doufal sem že ke konci mi to vynaharděj,ale ani se nerozkoukáte a je po všem.Takový zoufale průměrný pokus o nějakou kultovní a nahláškovanou upírskou režbu 21.století,která ale zůstala daleko za svými možnostmi.Nebýt dokonale klidného a démonického Farrella,dal bych filmu s těží 2*.Ale za to co předvedl mě aspoň vynahradil tu dějovou nudu,natočenou naprosto klišovitě a bez zájmu s příšernou rutinnou.Ušmudlaných 55% a určitě zklamání. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuhle noc jsem poměrně dlouho odkládal, ale již nebylo zbytí. Upřímně - komedie to pro mne moc nebyla. Jo, pár vtípků se najde, ale kdyby nedošlo na happyend, tak z toho mohlo být pěkné temné drama...Slušná kamera, fajn hudba (připomínající tu z Coppolova Draculy) a obstojné triky, byť hořící a rozpadající se upíři byli hodně pixeloví stejně jako Farrell s dřevěným ukazatelem v zádech. Roztažené držky s tesáky skvělé, o napínavé scény nebylo nouze a krev párkrát rovněž hezky vyšplíchla. ,,Vlkodlaci!...chicht." ,,Upíři!" ,,Uáááá!" ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Remake, ktorý dosahuje kvalít originálu. V tomto prípade to však nie je veľmi veľké pozitívum. Má v sebe totiž aj tie isté chyby. Kým sa to však všetko Noci hrôzy z r.1985 dá odpustiť pre rok vzniku a z nostalgie v novom spracovaní to už neplatí. Film má tak isto ťahavé tempo, naivitu, nevýrazné scény a klučkuje medzi komédiou (veľmi sa to sem nehodí alebo lepšie povedané - nie je to dobre namiešane) a hororom (hororové scény sa vydarili viac). Pochválil by som Colina Farrella, užíva si to a je podobne charizmatický ako upír Chris Sarandon. Dobrá je aj hudba a v niektorých chvíľach aj atmosféra. To čo však u mňa získalo pre staršieho predchodcu 3* bolo finále v ktorom boli naozaj dobré a hravé nápady, masky, triky a poriadny masaker. Tu je finále úplne obyčajné a ničím výnimočné. Smola, čiže tentokrát za 2*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Originál je v podstatě blbina, ale takaja sympatičeskaja fanouškovská blbina dělaná s láskou a jako taková hodně snese. Tohle, krom toho, že vynechává skoro všechno, co bylo v originále dobrý, je nudná zívačka, která není ani dost komediální ani dost hororová. Navíc neni zjevně určená pro fanoušky, ale pro emo mainstream odkojený Twilightem. Z Farrella nejde strach, Yelchinovi nevěřim, že sbalil Imogen Poots, natož že se postaví upírovi a upír sám okolo řádí tak, že divák jaksi nechápe, proč se vůbec skrejvá. Finále samotný je zoufale uspávací a místo aby bylo vrcholem filmu je spíš jeho kolíkem do srdce. Hrůzná je na celým filmu tak leda celková neinvence toho všeho. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Fright Night z roku 2011 je natolik špatným filmem, že ho ani nemusím srovnávat se skvělou předlohou z osmdesátých let, abych mu dal nulové hodnocení. Stačí jen vesele zvracet nad emo dětmi, které se potácí nepříběhem aby se nakonec poprali s upírem, jehož jediným charakterovým rysem je, že se umí brutálně zakousnout do jablka. Brrrr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)
  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama