Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo po představení v Londýně podruhé opouští prostředí slunné Kalifornie a tady ona změna prostředí dopadla mnohem lépe. Do cesty se mu na palubě člunu... tedy, ehm, lodi - postaví skvělý Robert Vaughn, herecký antihrdina Lee ze SEDMI STATEČNÝCH a celou dobu stopáže tento trošku teritoriální díl baví a má rozhodně co nabídnout. Vóóóóláre, óho...  ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo je se svojí ženou (o které se pochopitelně pouze mluví) na vyhlídkové plavbě do Mexika. Avšak moc si neodpočine, poněvadž na lodi je zavražděna zpěvačka a on se pouští ihned do vyšetřování. Tento díl (i když je nadprůměrný) nijak nevyčnívá z Columbovského standartu, i když každý neoplývá kvalitním záporákem jako zde. Robert Vaughn nás přesvědčil, že je dobrý herec a dokáže zahrát jakoukoli roli na výbornou. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako prvá postava sa v každej epizóde na scéne obavuje vrah alebo obeť. Tentoraz to bol stratený a dezorientovaný Columbo, tak som nevedel, čo si mám myslieť. Po vražde musel byť najviac podozrivý ten, ktorý mal pripravené dokonalé alibi. Jeho príprava trvala tak dlho, že to bolo až trochu otravné, podobne aj vyšetrovanie a každý presun z miesta na miesto. Záver bol nakoniec fajn, ale nenapravil celkový dojem. –––– Máte snad nějaký problém? – Ne, panu Columbovi se ztratila žena. –––– Někdy mám pocit, že mám hlavu úplně prázdnou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi príjemná atmosféra, spoločne s Mexickou časťou najexotickejší diel. Vrah to má znova pekne premyslené, je vhodne obsadený a chudákovi poručíkovi trochu skazí dovolenku s manželkou, ktorej hlavná predstaviteľka nezaťažila producentov žiadnymi platovými výdavkami ani tentokrát. Trochu zamrzí Sherlockovský improvizovaný záver, ktorý nepatrí medzi najvydarenejšie, svoju usvedčujúcu úlohu ale splní. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti Columbovi tentoraz stojí veľmi prefíkaný a elegantný protivník v podaní Roberta Vaughna ( v poslednej dobe exceluje v seriáli Podfukári). Poručík sa vyberie na oddychovú plavbu s manželkou, ktorá to vyhrala v súťaži a pretože je takpovediac prítomná u vyšetrovania je spomenutá častejšie a vidieť ju... . Vyšetrovanie vraždy na „člne“ má solídny spád a aj odhalenie páchateľa je zaujímavé, poručík Columbo na konci odhalí svoj postranný úmysel sledovaný podaním istej informácie páchateľovi, ktorý za účelom vykonania nezbytných úkonov na zahladenie svojho skutku a poukázanie na iný objekt ako ideálneho obetného baránka učiní daný úkon a páchateľ sa už nezmôže na nič iba totálnu kapituláciu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Loď, která byla využita k natáčení, se v té době jmenovala Princezna slunce. Později byla mnohokrát prodána a přejmenována na Ocean Dream. Dne 27. února 2016 byla vypuštěna u pobřeží Thajska a potopena. Dodnes leží na boku u přístavu Laem Chebang. (Epistemolog)
  • Magická krabice je pojmenována podle herce, který hraje kouzelníka - Curtis Credel. (ČSFD)
  • Ačkoliv je Columbo (Peter Falk) se svou ženou na lodi, divák se s ní nikdy nesetká, ačkoli někteří z posádky lodi se o ní zmiňují. (Epistemolog)

Reklama

Reklama