Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovému Spielbergovému Hookovi to nesahá ani po kotníky a ani efekty nejsou, vzhledem k velkým nákladům, nějak zvlášť působivé. Výprava spíše průměr. Jediné, co tak zůstává, jsou sympatičtí mladí herci a hlavně Jason Isaacs, který si svou roli skutečně labužnicky vychutnal a bez něj by to byl s prominutim shit. Takhle aspoň průměr. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

"I do believe in fairies, I do, I do." Jedna z nejkrásnějších pohádek co jsem kdy viděl. J. Sumpter je borec, J. Isaac dokonalý Hook - ne lepší, ale jiný (tedy nejen mladší) než ten Dustina Hoffmana. Zvoněnka je otravné třeštidlo které by zasloužilo odstřelit kanónem. Výprava vypadá někdy jak z pornofilmu (mraky) někdy super (bratři na Černém hradě), efekty někdy mizerné (létání) někdy dokonalé - zejména se povedl mazaný tikající krokodýl který pronásleduje Hooka a mořské panny vypadají jako kdyby vylezly z nějaké japonské hororové studny. Mezi mladou dvojicí to pedofilně jiskří, často zde někdo umře (a často Hookovou rukou - či hákem), je zde vidět krev a závěr byl strašně smutný, uvedl mě do stavu hluboké deprese. Jak jsem již napsal, krásná pohádka (bez ironie) kterou doporučuji zejména pro děti, ať vidí že život není peříčko. Nízké hodnocení chápu tak, že se filmaři příliš spoléhali na inteligenci diváků. A to se bohužel spletli. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem jako dítě viděla animovanou verzi a nadchla mne, totéž ale nemůžu říct o tomto hraném filmu. Děti jsou moc sladké s nepřirozenými americkými úsměvy (a neuvěřitelně bílými a rovnými zuby. Jsou to vůbec lidi?) a strnulými hereckými výkony. Místy kýčovité scény podtrhuje až příliš načančané prostředí a můžu říct, že duch Petra Pana film minul mílovými kroky. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Podle mého je toto zatím nejlépe zfilmovaný Peter Pan. Kam se hrabe Spielberg nebo Disney. Je to milé, krásně pohádkově barevné a kýčovité, všechny postavy jsou přesně tím, čím by měli být a záporák je zkrátka 'cool'. Skvělá volba na nedělní odpoledne pro ty, co rádi zapomenou na dospěláckou kritiku a střízlivost, a chtějí se vrátit do dětství. Přesto, i přes tu stylizaci, to není tak lehké trávení. Hook je totiž (konečně!) ztvárněn jako opravdový krutý zloduch, co doopravdy propichuje, topí, mučí a manipuluje. Rovněž, nemůžu si pomoct, ale celé to bylo takové...lehce erotické? Juh! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné myšlienky vás naučia lietať.“ – „Ja nemám šťastné myšlienky.“ – „A to vás strháva dolu.“ Nie som si istý, či je to rozprávka, príbeh o prebúdzajúcej sa sexualite alebo o utekaní pred zodpovednosťou, ktorú so sebou prináša dospelácky život, jedno ale viem - bijú sa tu dva štýly. V jednej chvíli mágia sama osebe s tak veľkou predstavivosťou, hravosťou a snovou hudbou Jamesa Newtona Howarda, až nadšením nedýchate (prelet nad nočným Londýnom) a niekoľkými odrastenejšími nápadmi (tikajúci krokodíl by sa ľahko uchytil v Hammondovom JURSKOM PARKU a to sa radšej ani nezmienim o morských pannách), ale hneď nato uvidíte niečo „zaručene detské“ (bernardín, jednonohý papagáj, nemá víla). Lepší priemer, ale nehovorím to rád. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Po natočení Petrovej (Jeremy Sumpter) a Wendinej (Rachel Hurd-Wood) prvej pusy Jeremy povedal: „Chcel som viac. Chcel som ju bozkávať každý deň." (Kacenka616)
  • Jediná scéna, která se nebyla natočena ve studiu, ale v otevřeném prostoru, je scéna z ůvodu v londýnských ulicích. (wendy221)
  • Režísér P.J. Hogan nedovolil představitelům podívat se na natočené scény, protože měl strach, že by to mělo vliv na jejich výkon. (wendy221)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama