Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Letuška 1. třídy není tak špatná jak by se po seznámení s dějem mohlo nabízet. Jen těžko ji lze označit za romantickou komedii v pravém slova smyslu. Není vtipná ani romantická, spíš dojemná a smutná, decentním způsobem přednesená jednoduchá básnička o cestě vzhůru. Kdo bude čekat drsnou taškařici…"

Filmweb.cz (Tomáš Chvála)

"Letuška 1. Třídy je prostoduchá, naivní, ale s láskou a citem natočená komedie, těžící především z neokoukaného prostředí. Příběh je recyklátem stokrát osvědčených schémat a tak celý film stojí především na sympatické Gwyneth Paltrow, která dokáže prodat i tu nejlacinější frázi. Výsledné pozitivní…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Napriek tomu, že som sedel v sále s asi 30 potenciálnymi letuškami (nejakej triedy), v celej kinosále sa ozval smiech raz (vtipná scéna sa paradoxne týkala rozchodu Donny s priateľom) a romantické vzdychnutie som nezaregistroval ani raz. Slogan filmu znie "fly high". Mňa napadá "fly high, fall down…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Cukrkandlový příběh se vyvíjí podle všech pravidel žánru. Přednosti filmu spočívají v něčem jiném. Základem je prvotřídní herecké obsazení. Gwyneth Paltrowová je ztělesněním snů mnoha dívek. Má mimořádný, avšak nevtíravý půvab, dokáže zahrát jednoduché city skutečně procítěně: touhu, nadšení,…"

Reklama

Reklama