Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát jednu hvězdu za použití technické novinky - nábojům se samovyhýbacím mechanismem, protože i kdyby jim zavázali oči, tak z pohledu pravděpodobnosti by je museli všechny postupně postřílet, ale je mi líto. Vrcholem bylo, když se nesympatické postavy skrývaly před palbou za balíky slámy. Tohle byla ultra hloupost, na které marně hledám cokoli, co by film posunulo nad těch 10%... ()

ogy86 

všechny recenze uživatele

Člověk by podle názvu a Lundgrena v hlavní roli čekal nějakou řežbu a pořádné krveprolití. Místo toho se však film zvrhl v komedii, i když to záměrem tvůrců evidentně nebylo :-D No, mám trošku problém film ohodnotit, protože jako akční drama (kterým zřejmě podle autorů má být) by zcela propadl, na druhou stranu jsem se občas s chutí zasmál, takže do odpadu v mých očích také nepatří ()

Reklama

showxman odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho sem přemýšlel nad nějakým kladem tohoto filmu, bohužel marně. Prkený Lungren a ostatní neherci mě nenadchli ani v nejmenším, ba naopak. Záporácí jsou inteligentní jako kýbl písku, ale alespoň některé ty jejich hlášky v podaní českého dabingu vykouzlí úsměv na tváři. Přes to přes všechno Odpad! ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Lundgren seschnul jako keřík v poušti a víc než učitele připomíná šedesátiletého školníka. Ta banda dementů, která si přijede udělat ze školní budovy svoje útočiště, má dohromady IQ 12 (jsou tam myslím čtyři lidi) a do samopalů používají zásobníky se slepými náboji nebo mají všichni devět dioptrií na každým oku a brejle si nechali doma. To je prostě něco neuvěřitelnýho, jak ti pitomci míří, resp. střílí. Distributor uvádí, že školu obsadí dobře organizovaná skupina zabijáků... Vždyť oni se neumí domluvit ani mezi sebou, natož pak držet pospolu, popř. se jistit! Logika se filmu skvělým způsobem vyhýbá, postavy se klátí potemnělými chodbami, vyřvávají věty, které trhají ušní bubínky a takhle je to celou hodinu a půl. Ubohost filmu pak potvrdí úplný závěr, kde si Lundgren myslí, že je nepostradatelný. Celkový dojem z filmu mi řádně zamíchal žaludkem a tak dřív, než se pobleju, se sám sebe zeptám, proč Lundgren v Temným andělovi nenatáhnul doopravdy brka. Ušetřil by nás těhlech šíleností, které ale stejně nakonec ztečou do filmových odpadních stok, kde se ve smradu a hnilobě postupem času rozloží (rozuměj vymažou se nám z paměti). ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Luxusní akční shit s nulovým posunem a to tu nehraje Reb Brown. Dolph Lundgren ho nahrazuje jenom vzhledem a tim, že jednou brečí, jinak se schovává a utíká po škole a občas nastříká lupičům do obličeje aceton, nebo si vyrobí opancéřovaný košík... Zase všechna čest, že se léčí mega letlampou. Akci zajišťujou školáci, co sotva pozvednou obočí, když se po škole střílí, a hned se sápou po zbraních, jejichž zásobníky jsou doplňovány zvláštní magickou silou. Homiemům z ghetta to sice moc nejde, ale úspěšně polekají atrapou mříže zlosyny, kteří (ač plně ozbrojeni), utečou a posléze po nich střílí šípy. Všichni od sebe utíkají a střílí jakoby naslepo a netrefí se ani z blízkosti (jestli to měla bejt simulace reálna?). Škola je high-tech, je tu dílna i bazén, osazenstvo se projede na invalidním vozíku, motorce i nějaký starý Hondě, všade svítí zlověstný světla a bezpečnostní systém je opravdu geniální. I když se Lundgren dostane ven, tak pomoc nezavolá a hrdině hledá po škole předměty (štít ftw.) s jejichž pomocí ubližuje padouchům, kteří by se svou kýčovitou nápadností neschovali v žádnym doupěti. Tenhle "film" stojí za to vidět, je tu tolik příležitostí, z čeho si dělat srandu, že to úspěšně zvládne jakoukoli trashovou noc. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama