Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

malylada 

všechny recenze uživatele

Film o páru, který dělá pro dealera drog, se rozhodne posledním kšeftem skončit a začít nový život. Jejich soused však je větší podivín něž oni a skrývá mnohem větší tajemství. Film úplně není typickým hororem a spíš bych jej zařadil k něčemu, jako Očista. Hrdinové, včetně veškerých postav toho moc nenamluví, působí chladným dojmem, ale jsou velmi dobře zahrané. Od začátku se člověk nenudí, neboť seznamování s hlavními postavami probíhá v drsném prostředí a když naběhne skutečná zápletka, má to jen stoupající tempo a napětí, které překvapivě nepolevuje až do konce. Hodně si cením toho, že se tvůrci vyvarovali nesmyslu, přihlouplého jednání postav a hlavní postava jedná racionálněji, než leckdo z nás. Akce je docela drsná a celkově jsem na filmu moc much nenašel. Kdo od toho bude očekávat horor, může být zklamaný, ale jako akční thriller se jedná o vydařený snímek.......7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak horror za mě ne, ale thriller ano. Slušný oddechový snímek na deštivé večery, jako je ten dnešní. John vypadá jako obyčejný překupník, taková ta padavka, co dělá druhým jen podržtašku. Že je vše jinak se brzy přesvědčí jeho soused. ,,Každý máme svá tajemství." Snímek nedisponuje žádnou kladnou postavou, jelikož o obětech divák neví nic a ostatní čistí nejsou. Velmi dobrá hudba, která z relaxační přechází dle potřeby do tísnivé a strašidelné (místy mi připomněla Carpentera), dokáže především v poslední třetině navodit správnou atmosféru. S údery a krví se příliš nešetří, byť některé momenty patří spíše do sci-fi, ale chápu je jako žánrovou nadsázku. Závěrečné napětí a držková bez slitování mají ode mne dvě hvězdy navíc. Ne že bych se snad na tenhle film ještě někdy podíval, ale napínavý byl, což se cení. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Collector bol môj obľúbený horor a keď sa mi naskytla príležitosť vidieť tohto Suseda, kde si k tomu hlavnú úlohu zahral ten istý herec, bol som nadšený. Keď som tento film videl prvý krát, tak sa mi celkom páčil, aj keď som bol trochu sklamaný kvôli tomu, že tam bolo málo gore. Po nejakej dobe mu však musím odčítať jeden bod, pretože to nie je veľmi dobrý film. A skoro nie je ani priemerný, lenže našťastie tu je fajn herec a akcia. Teraz už podobné filmy nie sú pre mňa a keby som si ho pustil znovu, dal by som asi jednu hviezdu. Scenár je totižto nič moc, atmosféra veľmi nefunguje, napätie v minimum momentoch,...skrátka podpriemer. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem zase viděl nějaký slušný thriller, bez zbytečné vaty a omáčky, skvělá práce. Tři hlavní ženské role dostaly tři fakt pěkné kočky, jedna pořádná svině, druhá křehká krasotinka, no a ta třetí se umí parádně řezat se stativem od kamery. Ale ještě víc se mi líbil můj oblíbenec Josh Stewart, kvůli kterému jsem se taky na film nejvíc těšil. Nezklamal, myslím že jeho starší (vlastně už o hodně starší) brácha Sean Penn by to před pár lety nezahrál líp. Příběh záživný, přímočarý, bez všelijakých scénáristických serepetiček, jen se nemůžu zbavit pocitu, že se z něj mělo vytáhnout ještě trochu víc krve i napětí, to by mu určitě neuškodilo. Třeba mě mrzelo, že nebylo vůbec vidět, jak vypadají ciferníky rozšmelcované tím velkým stativem. Taky se sousedem si mohl Josh trochu víc pohrát. Prostě na režiséra několika dílů ultrabrutální série SAW je tohle celkem limonáda. No a zamrzelo mě i jedno trapné a provařené superklišé v závěru - tak tedy vážení, můžu vás ujistit, že benzín od hořícího vajgla chytá jen v amerických filmech, v práci jsem to už x-krát zkoušel. I když ho hodíte třeba přímo do benzínu, udělá to jen "psss" a je po ptákách, tedy po ohni. A proto taky spousta drsňáků, kteří zároveň nejsou socky, do něj radši hodí rovnou celýho zippáka, to funguje spolehlivě. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Spíš urazí než nadchne. Po undergroundovejch klasikách Collector + Collection se přišlo s celkem podprůměrným filmem kterej je spíš thrillerově laděnej. Jako vždy sympatickej Josh Stewart to tentokrát moc nezachrání neboť mu nohy podráží hrozně obyčejnej scénář. Ten film je úplně bez nápadu a bez šťávy, trochu to vyvolává dojem debutovýho filmu a né filmu od zkušenějšího režiséra. Na to že se 80% filmu nic neděje jsem se ale nenudil takže uplnej průser to asi neni. Záleží co od toho čekáte. Radši moc nečekejte :)) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama