Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (373)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru a obsadenia ustrednej dvojky, ktoru fakt nemusim, som tusil, ze mi to nesadne. A mal som pravdu. Trochu to pripomina ciernohumorne Coenovky, v ktorych sa nejaki zaostali vidlaci pokusaju spachat zlocin. Lenze mne tu chybal akykolvek humor. Pôsobilo to len divne a pre mna extremne nesympaticky a nudne. Vdaka tomu som to vydrzal sledovat len pol hodinu a potom som to vypol. Nic pre mna. edit 2020. Vďaka filmu Marriage Story si ma ten divný ušatý ksicht Adam Driver získal natoľko, že sa asi stanem jeho fanúšikom a spätne napozerávam jeho staršie filmy. No a moje dojmy z tohto filmu sa výrazne zlepšili. Našťastie to nie je zlá Coenovka o chamtivých vidlákoch, ktorý kvôli prachom začnú zabíjať ľudí a divák by im neprial úspech. Ale je to vidlácka variácia na pohodových Dannyho parťákov. V jednu chvíľu ich vo filme dokonca nazvú Dannyho vidláci. :) Dokonca si postavy nájdu aj morálne ospravedlnenie na okradnutie zlého podniku. Málovravný jednoruký Driver tu je skôr za prihrávača jeho staršiemu bratovi Tatumovi a po chvíli si ma získala aj jeho postava a fandil som im, aby im plán lúpeže vyšiel. Pomáha im súrodenecké trio ďalších totálnych zdegenerovaných vidlákov, ktorý slúžia ako komické postavičky. Strašne sa mi páčil kasting rôznych postáv, ktoré sa vo filme mihnú na pár sekúnd. Také hnusné či už ksichty alebo aj vyžraté neforemné postavy len tak bežne vo filmoch neuvidíte. Proste praví neprikrášlení amíci. No a aby to vyvážili, tak sa tu nájde aj niekoľko pekných žien, ktoré zhodou okolností tvoria moje obľúbené herečky. Škoda len, že Hilary Swank ako vyšetrovateľka lúpeže nedostala väčší priestor. Samotná lúpež bola skvele prevedená. Až sa nechce veriť, že ju vymyslel taký vidlák. Dokonca som aj ja naletel na pointu ohľadom peňazí. Ale nakoniec to všetko dopadlo dobre a tentoraz som si happyend užil. Takže po druhom zhliadnutí dávam 7/10 a niekedy v budúcnosti to možno ešte zvýšim. P.S: SK DVD dabing s československým obsadením je bizár, ale aspoň som počul môjho obľúbenca Pospíchala hovoriť po slovensky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka perfektní podvratná verze Dannyho parťáků, která na to jde jinak, než byste čekali. Hlavní hrdinové o sobě tvrdí, že jsou pitomci - bezpochyby k tomu nemají moc daleko, jenže se ocitají v příběhu, kde je pitomcem úplně každý, a tak nemusí přelstít žádného motherfucker big bosse, což by jim nikdo nebaštil, nýbrž přechytračují jen sami sebe, a tím pádem i diváka. Kdo čekal stylizovanou honbu za diamantem s rafinovaně promyšlenou loupeží, nedočká se - tohle je "pouze" rafinovaně vystavěné vyprávění s vlastními pravidly, kde Soderbergh vtipně odskakuje od očekávaných schémat a obohacuje hlavní dějovou linii o překvapivé zvraty a témata. Jedinými problémy vypečené partičky při loupeži nejsou ani neschopná ochranka, ani obranné elektronické systémy, nýbrž jen jejich vlastní natvrdlost, a zkušený rejža překvapuje diváka i v závěru, kdy po rychle sestříhané pasáži z loupeže přepíná do očekávaného prologu, který jednak klasickým vysvětlením neukázaných událostí fabule obrací dosavadní dojem o idioctví lupičů, jednak na scénu přivádí postavu vyšetřovatele, který se navzdory nedostatku důkazů nehodlá vzdát a konec nechává relativně otevřený (a ještě předtím paradoxně zavrhne jediného případného svědka). A proč jsem napsal takřka perfektní? Protože, jakkoli celek obdivuhodně funguje a krásně překrucuje očekávání, z jednotlivých motivů a hlavně dialogů jsem často cítil nedotaženost. Kdyby se více zapracovalo na verbálním vtipu a konec až tolik nezvolnil nastolené tempo, byl bych nadšený. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Soderbergovy snímky mám v poslední době docela rád, ale "Loganovi parťáci" mi vůbec nesedli. Je super, jak je to natočené, jak je zde snaha zachytit jižanské prostředí, což se povedlo, ale dějově mě film prostě nebavil a k jednotlivým postavám jsem se nějak neodkázal dostat. V tomhle to pro mě byla trochu nuda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už to, že člověk jde na film ve kterým hraje Channing Tatum je skoro jako charita pro distribuční společnost, ale pokud tady v tý zemi má určitě kdo má pravdu ve sporu ohledně vidláckých dannyho parťacích, zda cival nebo pan hlaď tak jsem to jedině já. Musím říct, že od začátku je to průser nad průser, dialogy o prdu, vůbec nejdou do děje, nedaj ti nic k postavám, prostě kdybych je vzal a vymazal a dal tam dialogy z jinýho fimu, dobře je načasoval, hovno se stane. Očekavaná zoufalá herecká nevýraznost Channiga je je snad ještě tragičtější než dřív a vůbec kdo dělal casting, měl by za trest nosit tričko Agrofertu. S jedinou vyjímkou přátelé a tou je Dan Craig má charisma, umí mluvit, umí udělat postavu co hraje, prostě když má scénu, ten film minimálně nenudí. Ovšem pozor přátelé i nepřátelé někdy tak cca 40 před koncem ze to zvrkne a film se rozzáří jak jaderná zář na Hirošimou, najednou je light, srší nápady, působí originálně byť trošku překombinovaně, ale jak kdyby to byl úplně jinej film. No a zbývá rozsesknout ty dva ze zony, samozřejmě koncept dannyho parťáků na vidlácko to prostě má z toho plyne jasnej rozsudek, MRhlad mě a Civalovi koupí jako omluvu za falešnou filmovou messege pivo a celý zbytek republiky bude dělat jako že nic. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Severná Karolína. (MikaelSVK)
  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Take Me Home, Country Roads“ od Johna Denvera. (BMW12)
  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno